34. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu Yapıldı - Son Dakika
Spor

34. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu Yapıldı

34. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu Yapıldı

Trabzon Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün Trabzon’un Kurtuluş Yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde ortaklaşa olarak düzenledikleri 34. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu ve 19. Halk Koşusu bugün yapıldı.

23.02.2014 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün Trabzon'un Kurtuluş Yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde ortaklaşa olarak düzenledikleri 34. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu ve 19. Halk Koşusu bugün yapıldı.

Günün ilk yarışı halk koşusunda yapıldı. Saat 08.00'da İkram Sofrası önünden start alan yarış Atatürk Amanı'ndaki eski Belediye Hizmet Binası önünde son buldu. 258 kişinin katıldığı Halk koşusuna Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdür Vekili Birdal Öztürk ve çok sayıda protokol mensubu da katıldı.

Halk koşusu öncesinde kısa bir açıklama yapan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu maratona katılan herkese teşekkür ederek, "Önemi olan güzel spor anlayışıyla fair-play anlayışıyla yarışmak ve Trabzon'un Türkiye'deki sporda zirve kenti olduğunu bütün dünyaya ilan etmek . Tüm katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Maratonumuz içinde dünyanın farklı ülkelerinden kentimize gelen sporculara da 'Hoşgeldiniz' diyorum." dedi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ise, "Trabzonun kurtuluşu nedeniyle kültür sanat ve bir çok dalda etkinlikler yapıyoruz bu etkinlikte gençlerimizle sporcularımızla birlikteyiz. Trabzon Spor altyapısı ile güçlü bir şehir ve bu etkinlikle halkımızın spora spor faaliyetlerine dikkatini çekmek istiyoruz" diye konuştu.

Halk koşusunda Erkeklerde Karayollarıspor'dan Hasan Güdük birinci, aynı takımdan Doğukan Topçu ikinci, Trabzonspor'dan Furkan Aksuoğlu ise üçüncü oldu.

Bayanlarda Karayollarıspordan Tuğba Özdemir birinci, aynı kulüpten Ceren Akdemir ikinci, Ferdi sporcu Meryem Kasap üçüncü oldu.

MARATON NEFESLERİ KESTİ

Yarı Maraton ise sahil Emperyal üst geçit altından başlayıp, Yıldızlı mevkiinden dönülerek Atatürk Alanı'ndaki eski Belediye Hizmet Binası önünde son buldu. Maratonun startını Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ile Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu verdi. Maraton'da erkeklerde ve bayanlarda dereceye giren sporcuların derecelerinin birbirine çok yakın olması dikkat çekti.

Maratona bu yıl 34'ü kadın olmak üzere 248 sporcu katılırken, ayrıca 15 yabancı sporcu koştu. Maraton'da birinci olanlara 3 bin dolar, ikincilere 2 bin dolar üçüncülere ise bin dolar para ödülü verildi. Yarı Maratonun sonucunda Erkeklerde Kenya'dan Sang Benard Cheruıyot 1 saat 3 dakika 42 saniye ile birinci olurken, Ethopya'dan Reta Gırma Assefa 1 saat 3 dakika 44'le ikinci oldu. Üçüncülüğü ise Kenya'dan Moses Too 1 saat 3 dakika 49 saniyelik derecesi ile elde etti.

Kadınlarda ise Üsküdar Belediyesi'nden Burcu Büyükbezgin 1 saat 15 dakike 27 saniye ili birinci, aynı kulüpten Bahar Doğan 1 Saat 15 dakika 51 saniye ile ikinci, Bursa Büyükşehirspor Kulübünden Nilay Esen 1 saat 15 dakika 57 saniye ile üçüncü oldu.

Maraton ve halk koşusunda dereceye girenlere madalyaları ve ödülleri Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından verildi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor 34. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement