Açılışını Kılıçdaroğlu'nun yaptığı 70 milyonluk stat bomboş kaldı - Son Dakika
Spor

Açılışını Kılıçdaroğlu'nun yaptığı 70 milyonluk stat bomboş kaldı

İzmir Tire'de 70 milyon TL'ye yapılan ve açılışını Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı stat maç yapacak takım olmadığı için boş duruyor.

22.11.2019 12:51  Güncelleme: 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesi işbirliğiyle yaklaşık 70 milyon lira harcanarak UEFA standartlarında bir stadyum inşa edildi. Dönemin Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, stada kendi adını verdi. 15 bin kişilik Tire Tayfur Çiçek Stadyumu'nun açılışı ise 15 Nisan 2018'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

KENT MERKEZİNE 100 KM UZAK

İzmir kent merkezine 100 kilometre uzaklıkta olan ve şehrin büyük takımlarının kullanamadığı stadyumdan TFF 3. Lig takımı Tire 1922 Spor Kulübü faydalanıyordu. Ancak takım Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş'a devredildi. Aktaş da kulübün adını Buca Futbol Kulübü olarak değiştirdi. Takım Buca'ya taşınınca stat da sahipsiz kaldı.

BU SEZON TEK MAÇ OYNANDI

Akşam'ın haberine göre; Hiçbir kulübün maçlarını oynamadığı stadın kapılarına kilit vuruldu. Belediye görevlilerinin dönem dönem çim bakımını gerçekleştirdiği stadyum, bu sezon şimdiye kadar sadece Türkiye Kupası'nda Altınordu ile Konya 1922 arasındaki müsabakaya ev sahipliği yaptı. 70 milyon TL harcanarak yapılan stadyumun kaderine terk edildi.

AMATÖR TAKIM DA KULLANMIYOR

Yerel seçimlerde Tire Belediye Başkanı seçilen İyi Partli Atakan Duran ilk iş olarak stadın ismini Tire Gazi Mustafa Kemal Stadı olarak değiştirdi. Duran'ın yeterli taraftar desteği olmadığı gerekçesiyle amatör ligdeki Tire Belediyespor'un maçlarını 15 bin kişilik statta oynamasına izin vermediği, 4 Eylül Stadı'nda oynamasını istediği ileri sürüldü.

Açılışını Kılıçdaroğlu'nun yaptığı 70 milyonluk stat bomboş kaldı
Açılışını Kılıçdaroğlu\'nun yaptığı 70 milyonluk stat bomboş kaldı

Son Dakika Spor Açılışını Kılıçdaroğlu'nun yaptığı 70 milyonluk stat bomboş kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (45)

  • Çarkçı Kemal: Chp nin bi dikili agaci yok diyorlardı al işte bak var Boş stad 24 11 Yanıtla
  • türk: bunların elini attığı işten hayr mı gelir kardeşim bunlar ne yamış bu zamana kadar artık türk milleti gözünü açtı icraat ister emek ister çaba ister sizlerde karalamaya taş atmaya devam bekleyin daha bunlar reklam 13 20 Yanıtla
    sert adam: gözümüzümü açtık senden belli gözümüzün açıldığı 0 2
  • sıtkı: köprülerin yapılan yolların zararınıda haber yapsanıza yemezler diymi 23 10 Yanıtla
    Sy: Marmaray da çöküyor demiştiniz ama 6 yılda 450 milyon kişi taşınmış değil mi? 6 0 OSMANLI: hahahahah ne oldu zorunamı gitti diyemiyorsun evet yanlış diye yok yollarıda haber yapsanızaymış ah sıtkı ah bi akıllanmadınız 1 2 ortega: sivas havaalanını zararı en basit örneği haber yapsanıza 0 3
  • İyi: Ya biraz bırakın muhalefet ne yapıyor siz hazine elinde bulunan hükümet ne yapıyor ona bakın... 13 17 Yanıtla
    1453: Dedi ve viskisinden bir yudum aldı, daha sonra Audi A6 marka arabasıyla sahile balık yemeye gitti. Ama sorsan fakir, hükümet istifaa 11 2 Dürüst olun acık: Olayın hazine ile ilgisi var, hazineden bunlara pay gitmese nasıl yapacaklardı.kendi ceplerinden yaptıklarını mı sanıyorsunuz. Savunulacak birşey yok nokta. Dürüst olun ya. 10 2
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement