Advocaat Sonrası Dört Formül - Son Dakika
Spor

Advocaat Sonrası Dört Formül

Advocaat Sonrası Dört Formül

Fenerbahçe'de Dick Advocaat'ın menajerlerinin teklif ettiği, "isterseniz sözleşmeyi feshedebiliriz" maddesi yürürlüğe girerse Dick Advocaat'la bu hafta içinde sürpriz bir ayrılık yaşanabilir.

12.03.2017 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe'de Dick Advocaat'ın menajerlerinin teklif ettiği, "isterseniz sözleşmeyi feshedebiliriz" maddesi yürürlüğe girerse Dick Advocaat'la bu hafta içinde sürpriz bir ayrılık yaşanabilir. Böyle bir ayrılık yaşanması durumunda ise Fenerbahçe'yi sezon sonuna kadar Mario Been'in çalıştırması gündeme gelecek. Başkan Aziz Yıldırım'ın daha önce Fatih Yıldız'la bir araya geldiği Been'e, "ekstra" yetki vermişti. Been'in kabul etmesi durumunda gelecek sezon takımın başına geçecek yeni teknik direktörle de yola devam etmesi planlanıyor.



[haber=30556]



Kocaman için tarih: 20 mart

Pazar günü yapılması beklenen yönetim kurulu toplantısında sezon sonuna kadar Dick Advocaat'la yola devam edilip edilmemesine karar verilecek. Aynı zamanda Aykut Kocaman'la ilgili düşünceler de masaya yatırılacak.

Eğer Advocaat ile yola devam edilmeme kararı alınırsa ilk teklif geçen sezon olduğu gibi Kocaman'a yapılacak. Kocaman'ın da geçen hafta yaptığı açıklamada, "Konyaspor'da yola devam edip etmeyeceğime Başakşehir maçından sonra karar vereceğim" sözleri herkesin aklında gelecek hafta İstanbul'da oynanacak Fenerbahçe-Konyaspor maçında sonra Başkan Aziz Yıldırım'la Aykut Kocaman arasında bir görüşmenin olacağını getirdi.



[haber=30551]



Advocaat'a 400 bin Euro kesik

Eğer Fenerbahçe yönetimi Dick Advocaat'ın avukatı ve menajerinin "isterseniz sözleşmeyi hemen feshedebiliriz" maddesini kabul ederse Fenerbahçe'de erken bir "boşanma" yaşanabilir. Böyle bir durumda ise ne Advocaat'ın Fenerbahçe'ye ne de Fenerbahçe'nin Hollandalı teknik adama ekstra bir ödeme yapmasına gerek kalmayacak. İki tarafın anlaşmalı ayrılığı durumunda Fenerbahçe sadece Mart ayından doğan 100 bin Euro'luk ödemeyi Advocaat'ın hesabına yatıracak. Nisan ve Mayıs aylarından doğan 400 bin Euro'luk maaşta ise iki taraf sulh olacak. Böylece Fenerbahçe 1.8 milyon Euro'ya anlaştığı Advocaat'tan 400 bin euro eksik ödeyerek kurtulacak.



[haber=30558]



Kocaman, Uygun ve Blanc

Camia içinde Aykut Kocaman'ın gelecek sezon Fenerbahçe teknik direktörü olmasına yüzde 80-85 ihtimal veriliyor... fakat olur da bir aksilik çıkarsa diye alternatifler de masada duruyor. Bir numaralı alternatif ise Aziz Yıldırım'ın özel ilgi duyduğu Gaziantepspor teknik direktörü Bülent Uygun. Kocaman olmazsa Uygun da, Gaziantep'i ligde tutmayı başarırsa en büyük şans Fenerbahçe'nin askerin olarak bilinen genç teknik adamda. İki yerli teknik adam olmazsa alternatiflerin başında ise Fransız teknik adam Laurent Blanc geliyor. İstediği yüksek maaş ve bütçeye rağmen Aziz Yıldırım'ın gözünü karartıp çok çok düşük ihtimal de olsa Fransız teknik adamı takımın başına getirebileceği konuşuluyor



[haber=30555]



Advocaat danışmanlık teklif etti

Advocaat ile yollar ayrılsa bile Hollandalı teknik adamın 400 bin euro'luk 2.5 aylık maaşını bırakmak istemediği için Fenerbahçe yönetimine sürpriz bir teklif yaptığı iddia edildi. Hollandalı teknik adam, gelecek yıl Fenerbahçe'de teknik direktör olarak devam etmese de, yeni gelecek teknik direktöre, Başkan'a ve yönetime danışmanlık yapabileceğini menajeri aracılığıyla iletti. Bu görevi son olarak Hollanda Milli Takımı, Feyenoord ve AZ için yaptığını aktaran Advocaat'ın seve seve bu görevi yaparak bilgi ve birikimini Fenerbahçe'ye aktarmaktan büyük onur duyacağını söylediği bildirildi.



[haber=30552]



[haber=30550]



[haber=30549]



Kaynak: Fotospor









Kaynak: Sporvadisi.com

Son Dakika Spor Advocaat Sonrası Dört Formül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement