Mesut Özil'in Milli Takımdan Emeklilik Kararı, Almanya'da Deprem Etkisi Yarattı - Son Dakika
Spor

Mesut Özil'in Milli Takımdan Emeklilik Kararı, Almanya'da Deprem Etkisi Yarattı

Almanya Adalet Bakanı Katharine Barley, "Mesut gibi büyük bir Alman futbolcunun ülkesinde ırkçılık nedeniyle istenmediğini hissetmesi, ülke için alarm sinyalidir." ifadelerini kullandı.

24.07.2018 05:36  Güncelleme: 09:32

Arsenal'de forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in milli takımı bıraktığını açıklaması ülkede büyük tartışmalara neden oldu.

Almanya Adalet Bakanı Katharine Barley, "Mesut gibi büyük bir Alman futbolcunun ülkesinde ırkçılık nedeniyle istenmediğini ve Almanya Futbol Federasyonu (DFB) tarafından temsil edilmediğini hissetmesi bir alarm sinyalidir" derken, hükümet sözcü yardımcısı Ulrike Demmer, Mesut Özil'in Başbakan Angela Merkel'in takdir ettiği bir oyuncu olduğunu, kararını saygıyla karşıladığını söyledi.

ADALET BAKANI: BU BİR ALARM SİNYALİDİR

Almanya Adalet Bakanı Katharine Barley, Mesut'un açıklamalarını bir alarm sinyali olarak niteledi. Barley sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Mesut Özil'in büyük bir Alman futbolcu olduğunu belirterek, "Mesut gibi büyük bir Alman futbolcunun ülkesinde ırkçılık nedeniyle istenmediğini ve Almanya Futbol Federasyonu (DFB) tarafından temsil edilmediğini hissetmesi bir alarm sinyalidir" ifadelerini kullandı.

Alman Hükümeti Sözcü Yardımcısı Ulrike Demmer ise Mesut Özil'in Başbakan Angela Merkel'in takdir ettiği bir oyuncu olduğunu, kararını saygıyla karşıladığını söyledi.

Mesut Özil'in Milli Takımdan Emeklilik Kararı, Almanya'da Deprem Etkisi Yarattı

"MESUT SAYGI DUYULMASI GEREKEN BİR KARAR ALMIŞTIR"

Demmer, Merkel'in Özil'i iyi bir oyuncu olarak takdir ettiğini belirterek, "Bildiğiniz gibi Başbakan, Mesut Özil'i çok takdir ediyor. Mesut Özil, milli takıma büyük faydalar sağlamış harika bir oyuncu. Mesut Özil şimdi saygı duyulması gereken bir karar almıştır" dedi. Almanya'nın dünyaya açık bir ülke olduğunu kaydeden Demmer, "Sporun Almanya'da uyuma büyük bir katkı sağladığını hepiniz biliyorsunuz" diye konuştu.

Demmer ayrıca Almanya'da kuşaklardan bu yana 3 milyondan fazla Türk asıllı insanın yaşadığını belirterek, "Bu insanların büyük bölümü topluma iyi şekilde uyum sağlamıştır. Birçok açıdan insani, siyasi, kültürel ve ekonomik açıdan ülkemizi zenginleştiriyorlar" şeklinde konuştu.

MESUT ÖZİL'İN BU ŞEKİLDE AYRILMASI SKANDAL

Alman Engelli Sporcular ve Rehabilitasyon Birliği Başkanı ve eski Yeşiller Partisinin Federal Meclis Spor Komisyonu üyesi Özcan Mutlu da Özil'in Alman milli takımında bu şekilde ayrılmak zorunda bırakılmasının büyük bir skandal olduğunu söyledi.

Skandalın başını DFB Başkanı Grindel'in çektiğini savunan Mutlu, "Kendisini Alman futboluna adamış, milli takımında muhteşem oynayan hem Avrupa hem de dünya şampiyonluğunda katkısı olan Özil'in bu şekilde günah keçisi yapılması Almanya ve Alman sporu için kara bir lekedir" dedi.

"BU GİDİŞAT, TEHLİKELİ BİR GİDİŞAT"

Özil'in ırkçılığa ve ayrımcılığa maruz kalmasının Almanya'daki göçmenler için tehlike çanlarının çalmaya başladığı olarak değerlendirilebileceğini kaydeden Mutlu, "Her ne kadar Almanya için emek versen, dünya şampiyonu olsan siyasette başarılı olsan da yine Türksün, yabancısın, ırkçıların kurbanısın. Bu çok tehlikeli bir gidişat. Alman federasyonu, siyaseti, Cumhurbaşkanı ve Başbakanı, Türklere yönelik ırkçılığın ve düşmanlığın önüne geçilmesi için ellerinden geleni yapmalıdır" ifadelerini kullandı.

Mesut Özil\'in Milli Takımdan Emeklilik Kararı, Almanya\'da Deprem Etkisi Yarattı
Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Mesut Özil'in Milli Takımdan Emeklilik Kararı, Almanya'da Deprem Etkisi Yarattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • Hakan as : Bence bizde deprem etkisi yarattı tek derdimiz mesut ozil oldu beyin göçmüş ülkeden :) 4 10 Yanıtla
  • İYİSİN GENE: eh artık bir sonraki seçimlerde milletvekilsin mesut :D:D:D 3 11 Yanıtla
    Mmm: Ne alaka. 2 0
  • iskender : zamanında bizi reddedip almanyalı seçmişti...beter olsun 3 7 Yanıtla
  • Urfali Ibrahim : Adamlar bizde irkcilik varmi sorgulayacaklarina, gocmenler uyum saglayamiyor mu acaba diyor, gulermisin aglarmisin 6 2 Yanıtla
  • Adammmm: Dünyada buzamana kadar ırkçılığın lsını yapan ve onlar için normal olan bu tutumun başka bir çeşidi dir Mesut a yapılan.Ama maalesef Almanlar yaptımı gerektiği karşılığı bulmuyor tepki anlamında.Mesut u aldığı karardan dolayı sonuna kadar destekliyorum. 6 1 Yanıtla
  • Ülkücü: Aptalla bak Mesut seninleyiz Senin dünyadan haberin yok amele 2 1 Yanıtla
  • Ülkücü: Uyanik patlak gözlü 1 2 Yanıtla
  • Ülkücü: Alman milli takimini secdi Türk milli takimini niye secmedin diye sormazlarmi adama uyanik 1 1 Yanıtla
  • Yalan dünya hile hurda güç kimde yalaka orda: Çok ta umrunda almanyanın 1 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement