Anadolu Efes'in Hırvat oyuncusu Krunoslav Simon, kariyerini ve sezonu değerlendirdi Açıklaması - Son Dakika
Spor

Anadolu Efes'in Hırvat oyuncusu Krunoslav Simon, kariyerini ve sezonu değerlendirdi Açıklaması

Anadolu Efes\'in Hırvat oyuncusu Krunoslav Simon, kariyerini ve sezonu değerlendirdi Açıklaması

Sezonu THY Avrupa Ligi ve ING Basketbol Süper Ligi şampiyonu olarak tamamlayan Anadolu Efes'in Hırvat oyuncusu Krunoslav Simon, kariyerinin en iyi ve verimli sezonunu geçirdiğini söyledi.

11.06.2021 11:44  Güncelleme: 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sezonu THY Avrupa Ligi ve ING Basketbol Süper Ligi şampiyonu olarak tamamlayan Anadolu Efes'in Hırvat oyuncusu Krunoslav Simon, kariyerinin en iyi ve verimli sezonunu geçirdiğini söyledi.

Anadolu Efes'te 4'üncü sezonunu geçiren, 44 numaralı formayı terleten ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından fahri hemşehrilik beratı verilen Simon, Malatya'da AA muhabirine, şampiyonluk sezonu, hedefleri, Türkiye'deki yaşamı ve Malatyalıların kendisine gösterdiği ilgiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Harika bir kulüpte oynadığını belirten Simon, sezonu iki kupayla tamamladıkları için çok mutlu olduklarını bildirdi.

Simon, iki kulvarda da kupa kazanmanın çok anlamlı olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Alabileceğimiz bütün kupaları aldık. Geçen sezonu ise elimizde olmayan nedenlerden dolayı tamamlayamadık ama Anadolu Efes gibi bir kulüpte oynuyorsanız hedefleriniz hep yüksek olmalı. Ben Krunoslav Simon olarak kariyerimin en iyi ve verimli sezonunu geçirdim. Aynı zamanda kulüp tarihinin en iyi sezonunu yaptık. Bu tarihin bir parçası olmak güzel ama daha önemlisi bunu devam ettirmek."

"Hiçbir zaman bağımı koparmayacağım"

Türkiye'de, İstanbul'da yaşamanın çok güzel olduğunu aktaran Simon, şu ifadeleri kullandı:

"İnsanların ilk geldiğimiz andan itibaren beni kabullenişleri, misafirperverlikleri ve yaklaşımları çok olumluydu. Ben her zaman İstanbul'da, Türkiye'de geçirdiğim zamandan büyük zevk alıyorum. Benim ayrıca burayla duygusal bir bağım var. En küçük kızım Türkiye'de doğdu. Kariyerimi bitirdikten sonra bile çevremdeki insanlarla hiçbir zaman bağımı koparmayacağım, her zaman onlarla birlikte olacağım."

"Anadolu Efes'te kalmak istiyorum"

Hedefleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Krunoslav Simon, "Kontratımda halen 1 yıl opsiyonum var ve ben her zaman söylediğim gibi Anadolu Efes'te kalmak istiyorum. Anadolu Efes büyük hedefleri olan kulüp. Her zaman en iyi için mücadele eden bir kulüp kendi hedefleri doğrultusunda planları ne olur bilmiyorum ama ben kalmak istiyorum." dedi.

"Malatya denince aklımda ilk olarak kayısı simgesi canlanıyor"

Krunoslav Simon, 44 numaralı formayı giymesiyle ilgili anısına anlatarak, "İlk geldiğimde 4 numaralı formayı istiyordum ama kaptanımız Doğuş Balbay giyiyordu. Müsait olmadığı için ben de 44 numarayı giymek istedim. Sonra da insanlar bana 'Malatyalı' diye hitap etmeye başladı. 4 yıl önce ilk geldiğimde şaka olarak başladı ama bugün şakadan çıktı gerçekten büyük ve önemli bir şey oldu." diye konuştu.

Malatya'yla ilgili internette yaptığı araştırmalarda kayısının dikkatini çektiğini dile getiren Simon, şunları kaydetti:

"Zaten deplasman maçlarına gittiğimde tanımadığım birçok kişi 'Malatyalı' lakabım yüzünden bana çok fazla kuru kayısı getirdi. O yüzden Malatya denince aklımda ilk olarak kayısı simgesi canlanıyor. Malatya'ya ilk geldiğim andan itibaren çok etkilendim çünkü insanların bana karşı nazik ve sıcak kanlı olduklarını gördüm. Misafirperverliklerinden dolayı onlara müteşekkirim. Malatya'ya geldiğim ilk andan beri çok mutluyum ve mükemmel bir gün geçirdim."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Anadolu Efes'in Hırvat oyuncusu Krunoslav Simon, kariyerini ve sezonu değerlendirdi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Galatasaraylı Kaleci Günay Güvenç'e 2 Maç Cezası
    17:16 Galatasaraylı Kaleci Günay Güvenç'e 2 Maç Cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaraylı kaleci Günay Güvenç'e 2 maç ceza verdi. PFDK'nın bugün yaptığı toplantı sonrası aldığı kararlar arasında, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Galatasaray ve Kasımpaşa'ya para cezaları ve tribün kapatma cezaları da bulunuyor. Ayrıca, Galatasaraylı futbolcu Günay Güvenç, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 2 resmi müsabakadan men edildi ve para cezası aldı.

  • Ali Koç: Trabzon Emniyeti'nin zaafı var
    17:04 Ali Koç: Trabzon Emniyeti'nin zaafı var

    Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzon Emniyeti'nin maça polis tahsis etmemesi ve tahsis ettiği polisleri dışarda bekletmesinin büyük bir zaaf olduğunu belirtti. Koç, emniyet müdürünün hala görevde olmasının da kendilerine bir mesaj olduğunu söyledi.

  • Ali Koç: Trabzonspor maçı bardağı taşıran damla oldu
    16:52 Ali Koç: Trabzonspor maçı bardağı taşıran damla oldu

    Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçının sadece bir neden olmadığını belirterek, olayın bardağı taşıran damla olduğunu söyledi. Koç, Trabzon'daki olayın organize ve belli bir amaçla gerçekleştirildiğini ifade etti.

  • ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı mağlup ederek finale yükseldi
    16:39 ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı mağlup ederek finale yükseldi

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisi ikinci maçında ÇBK Mersin, sahasında Beşiktaş BOA'yı 91-64 yendi. Mersin temsilcisi, bu sonuçla seride 2-0 öne geçerek finale yükseldi.

  • Bursa Büyükşehir Belediyesi İlkokul Futbol Şenliği Sona Erdi
    16:33 Bursa Büyükşehir Belediyesi İlkokul Futbol Şenliği Sona Erdi

    Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencilere spor alışkanlığını kazandırmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile düzenlediği Büyükşehir Okul Spor Etkinlikleri'nde ilkokul futbol şenliği sona erdi. Üç merkez ilçeden 107 takım 1287 öğrenci kıyasıya mücadele etti.

  • Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç görevine devam edecek
    16:24 Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç görevine devam edecek

    Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Fatih Saraç ve Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, geçtiğimiz günlerde Kulüpler Birliği başkanlık görevinden istifa eden Ali Koç'un görevine devam edeceğini açıkladı. Ali Koç'un görevinin devamı için bazı kulüplere ulaşılamadığını dile getiren Yıldırım, "Ali Bey'in devamı için Trabzonspor, Galatasaray ve Rizespor'a ulaşılamadı" dedi.

  • Corendon Alanyaspor Futbolcuları Şehit Abdullah Ümit Sercan Anadolu Lisesi'nde Öğrencilerle Buluştu
    16:20 Corendon Alanyaspor Futbolcuları Şehit Abdullah Ümit Sercan Anadolu Lisesi'nde Öğrencilerle Buluştu

    Trendyol Süper Lig ekiplerinden Corendon Alanyaspor'un bazı futbolcuları, Şehit Abdullah Ümit Sercan Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle bir araya geldi. Futbolcular, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılandı ve onlarla söyleşi yaparak tavsiyelerde bulundu. Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, projenin amacının öğrencilere küçük yaşlardan itibaren Alanyaspor sevgisini aşılamak olduğunu belirtti.

  • ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı yenerek finale yükseldi
    16:17 ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı yenerek finale yükseldi

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final ikinci maçında ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı 91-64 yenerek seride 2-0 öne geçti ve finale yükseldi.


Advertisement