Antalyaspor'un 11 Haftalık Karnesi - Son Dakika
Spor

Antalyaspor'un 11 Haftalık Karnesi

Antalyaspor\'un 11 Haftalık Karnesi

Süper Ligi'ne bir yıl aradan sonra yükselen ve yaptığı transferlerle adını dünyaya duyuran Antalyaspor, ligde istediği konuma bir türlü yükselemedi.

09.11.2015 16:06  Güncelleme: 16:31

Spor Toto Süper Ligi'ne bir yıl aradan sonra yükselen ve yaptığı transferlerle adını dünyaya duyuran Antalyaspor, ligde istediği konuma bir türlü yükselemedi.

Sezon başında Süper Lig için 17 oyuncu transfer eden ve bu oyuncular içerisinde kuşkusuz en sansasyoneli Samuel Eto'o olan Antalyaspor'da ligde işler istenilen şekilde gitmiyor. Kırmızı-beyazlı takım Süper Lig'in 11 haftasında, 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi alarak 9. sırada yer alıyor. Antalyaspor, rakip filelere 16 gol gönderirken, kendi kalesinde ise 19 gole engel olmadı. Takımın en golcü oyuncusu 11 haftada rakip takım ağlarına gönderdiği 9 golle dünyaca ünlü golcü Samuel Eto'o olarak istatistiklere yansıdı.

"11 HAFTADA NELER YAPTI"

Akdeniz temsilcisi Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig'e iyi bir başlangıç yaparken, ilk haftada deplasmanda Medipol Başakşehir'i yıldız golcüsü Samuel Eto'o'nun 2 gol attığı maçta 3-2 mağlup ederek başladı. Kırmızı-beyazlılar bir sonraki hafta ise kendi seyircisi önünde Gençlerbirliği'ni yeni transferleri Lazarevic, M'billa ve Eto'o'nun golleriyle 3-1 mağlup ederek ligde 2'de 2 yaptı. Antalyaspor ligde ilk yenilgisini ise 3. haftada Kadıköy'de Fenerbahçe'ye karşı son dakikada yediği golle aldı. Kırmızı-beyazlıların mücadeledeki tek golünü ise Brezilyalı oyuncusu Guilherme kaydetti.

Kırmızı-beyazlı takım bir sonraki hafta sahasında Samuel Eto'o'nun 2 golle yıldızlaştığı maçta Eskişehirspor'u 2-0 mağlup ederek Fenerbahçe yenilgisini çabuk unuttu. Samuel Eto'o Eskişehirspor maçında attığı 2 golle de ligdeki gol sayısını 5'e yükseltmiş oldu. Ligin 5. haftasında Çaykur Rizespor'a konuk olan Antalyaspor, sahadan 5-1'lik bir yenilgiyle ayrıldı. Antalyaspor'da Emrah Başsan takımı adına tek golü atan oyuncu konumundaydı. Akdeniz temsilcisi bir sonraki hafta ise sahasında Sivasspor ile karşı karşıya gelirken mücadele 1-1'lik skorla sona erdi. Bu beraberlik Antalyaspor'un bu sezonki ilk beraberliği olurken, golü atan oyuncu Lazarevic oldu. Kırmızı-beyazlıların ligdeki 2. beraberliği ise yine sahasında karşılaştığı Kasımpaşa maçı oldu ve iki takımda 90 dakika boyunca gol bulamadı.

Antalyaspor, 8. haftada zorlu Bursaspor maçında sahadan 2-0 üstün ayrılan taraf oldu. Kırmızı-beyazlılara galibiyeti getiren golleri Samuel Eto'o ve Emrah Başsan oldu. Dünyaca ünlü golcü oyuncu Eto'o, 3 haftalık gol orucunu da bu maçla bozmuş oldu.

YENİ STADYUMUNDA GALİBİYET YÜZÜ GÖREMEDİ

9. hafta mücadelesinde Antalyaspor yeni stadyumu Antalya Arena'da ilk kez Beşiktaş maçıyla taraftarının karşısına geçti. Kırmızı-beyazlılar zorlu mücadeleyi kazanmak isterken, Beşiktaş sahadan 5-1 gibi farklı bir skorla ayrılan taraf oldu. Antalyaspor'un mücadeledeki tek golünü ise yine yıldız oyuncusu Eto'o kaydetti. Akdeniz temsilcisi 10. haftada ise Akhisar Belediyespor ile deplasmanda karşılaşırken, sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Antalyaspor'un tek golünü Samuel Eto'o kaydetti. Ligin 11. haftasında ise Antalyaspor, yeni stadyumunda ikinci maçına Kayserispor mücadelesiyle çıktı. Kırmızı-beyazlılar 1-0 öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruyamayınca mücadele 1-1 sona erdi. Antalyaspor yeni stadyumu Antalya Arena'da oynadığı iki maçta da galibiyet yüzü göremedi.

ETO'O GOL KRALLIĞINDA ZİRVEDE

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftası sonunda Samuel Eto'o attığı 9 golle zirvede yer alıyor. Eto'o'yu 8 gollü Beşiktaşlı Mario Gomez, 7'şer gollü Bursasporlu Tomas Necid ve Çaykur Rizesporlu Kweuke takip ediyor.

EN ÇOK SAMUEL ETO'O SAHADA KALDI

Antalyaspor'da ligde oynanan 11 hafta sonunda teknik direktör Yusuf Şimşek'in en çok görev verdiği oyuncu, kırmızı-beyazlıların sezon başında transfer ettiği dünyaca ünlü golcü oyuncu Samuel Eto'o oldu. Kamerunlu yıldız golcü 11 haftada 971 dakika sahada kaldı. Eto'o'yu, 921 dakika ile Zeki Yıldırım takip etti. Bu oyuncuları 812 dakika ile Celutska, 731 dakika ile Emrah Başsan, 720 dakika ile Diego Angelo, 712 dakika ile Ömer Kandemir ve 698 dakika ile de Lazarevic takip etti.

YUSUF ŞİMŞEK'İN KOLTUĞU SALLANTIDA

Geçtiğimiz sezon PTT 1. Ligi'nde Karşıyaka'yı çalıştıran ve sonrasında Antalyaspor'a gelerek takımı Süper Lig'e çıkartan teknik direktör Yusuf Şimşek'in ise alınan kötü sonuçların ardından görevden alınması gündemi meşgul ediyor. Son haftalarda alınan beraberlik ve yenilgiler sonrasında taraftarın eleştiri oklarının hedefi olan Şimşek'in yönetime rapor sunması bekleniyor. Tecrübeli teknik adamın Kayserispor maçından sonra yönetime istifasını sunduğu ve yönetim tarafından kabul edilmediği iddia edildi. Antalyaspor yönetiminin Bülent Uygun ve Sergen Yalçın ile de görüşme halinde olduğu belirtiliyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Antalyaspor'un 11 Haftalık Karnesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement