Arjen Robben futbolu bıraktı - Son Dakika
Spor

Arjen Robben futbolu bıraktı

Almanya Ligi ekiplerinden Bayern Münih'in sözleşme yenilemediği Hollandalı oyuncu Arjen Robben, futbolu bıraktığını açıkladı.

04.07.2019 19:10  Güncelleme: 19:40

Kariyerinde Bayern Münih'in yanı sıra Real Madrid, Chelsea ve PSV Eindhoven gibi Avrupa'nın önde gelen kulüplerinde forma giyen 35 yaşındaki Robben, aktif futbol kariyerini noktalama kararı aldı.

<a class='keyword-sd' href='/arjen-robben/' title='Arjen Robben'>Arjen Robben</a> futbolu bıraktı

"SON HAFTALARDA ÇOK DÜŞÜNDÜM"

Emekliliğini "Son haftalarda çok düşündüm. Şüphesiz kariyerimin en zor kararı." ifadesiyle duyuran Robben, Almanya'da 8, İngiltere'de 2, İspanya ve Hollanda'da ise birer kez şampiyonluk sevinci yaşadı. 2000-2001 sezonundan itibaren forma giydiği takımlarla tüm kulvarlarda 606 maça çıkan Robben, 210 kez rakip fileleri havalandırdı.

ARJEN ROBBEN KİMDİR ?

23 Ocak 1984 doğumlu oyuncu futbol kariyerine Hollanda Eredivisie takımlarından Groningen'de başladı. Yıldız futbolcu daha sonra sırasıyla PSV Eindhoven, Chelsea, Real Madrid ve Bayern Münih takımlarında forma giydi.

Robben, 10 yıl formasını terlettiği Bayern Münih'te 18 kupa kazanmayı başarmıştı. Yıldız oyuncu kariyerinde bir Şampiyonlar Ligi, bir UEFA Süper Kupa, 8 Bundesliga, 5 Almanya Süper Kupası, 5 Almanya Kupası, 2 İngiltere Community Shield, 2 İngiltere Premier Lig, 2 Hollanda Süper Kupa, bir Hollanda Eredivisie ve bir İspanya La Liga şampiyonluğu kazandı.

Bundesliga tarihinde 99 gol ile en fazla gol atan Hollandalı futbolcu olmayı başaran Arjen Robben, aynı zamanda 31 gol ile Şampiyonlar Ligi'nde en çok gol atan ikinci Hollandalı oyuncuydu.

Arjen Robben futbolu bıraktı
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Arjen Robben futbolu bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Memleketim: Akilsizmis bu Robben. Gerizekali gel keriz Istanbul takimlarina hem tatil yap hem milyon Eurolari memleketine götür. Hicmi hemserilerinden görmedin duymadin Istanbul kulüplerinin beles para dagittigini. 6 1 Yanıtla
  • Ender: Emre duysun 4 2 Yanıtla
  • 012734fb: Fenere gelseydin işte yıllık sana 4 milyon Euro verirdik hep leşler geliyor leşleri zengin ettik.:) 5 1 Yanıtla
  • AlpTuna : Adam istese her yere gidebilirdi . Ama tadında bıraktı. Helal olsun.... 5 0 Yanıtla
  • Erdinç: daha fenere gelecekti dgdgdgd 3 1 Yanıtla
  • Müsti: Hani fenere gelecektin yaaaaa ne olduki 2 0 Yanıtla
  • KRAL: En son yandexle fbye geliyodu 2 0 Yanıtla
  • Roben: Cok düşündüm, fenere gideceğime futbolu bırakırım daha iyi.. 1 1 Yanıtla
  • Alisinasyon: Daha gs ye gelecekti. Şener i aldik Jimmy i aldık Mehmet topali aldık roben niye böyle yaptiki. Onu bunu bırakın da CL de inşallah bjk gibi 8 lik olmayız. Bizim ligde hakemler falan idare ettik ama orası erler meydanı. Sahte imparator lar çöker 2 0 Yanıtla
  • Alkq: Fenere gelseydin trübünde çekirdek çitleyerek yillik 4milyon yuro alirdin 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement