Bağlar'lı Kadın Basketbolcular Irkçılık Nedeniyle Sahaya İnemiyor! - Son Dakika
Spor

Bağlar'lı Kadın Basketbolcular Irkçılık Nedeniyle Sahaya İnemiyor!

Bağlar\'lı Kadın Basketbolcular Irkçılık Nedeniyle Sahaya İnemiyor!

Birçok başarıya imza atan Bağlar Belediyesi Kadın Basketbol takımı ırkçılık nedeniyle sahaya çıkamıyor.

12.11.2015 16:17

Bağlar Belediyesi Kadın Basketbol takımı, Türkiye Kadın Basketbol 2. Ligi'nde mücadele ediyor. 17 Eylül'de başlayan ligde Diyarbakır, Urfa, Maraş, Osmaniye, Antalya, Bodrum Mersin, İstanbul, Ankara ve İzmir takımları yer alıyor. Türkiye Kadın Basketbol 2. Ligi'nde yer alan 28 takım, Türkiye Basketbol Federasyonu'na başvurarak çatışmalı ortamdan dolayı Kürdistan'a gelmeyeceklerini ve Bağlar Belediyesi Kadın Basketbol takımı ile oynamayacaklarını bildirdi. Türkiye Basketbol Federasyonu ise Bağlar Belediyesi kadın basketbolculara "Takımlar sizinle oynamak istemiyor" şeklinde açıklamada bulunduğu belirtildi. Türkiye Basketbol Federasyonu bugün konuya ilişkin bir toplantı düzenleyecek.

'Türkiye'de ses getiren bir takımız'

Bağlar Belediyesi Kadın Basketbol takımına yönelik ırkçı yaklaşımlara tepki gösteren Bağlar Belediyesi Kadın Basketbol Takım Antrenörü Ramazan Deniz, uzun yıllardır hem bölgede hem Türkiye'de ses getiren takım olduklarını söyledi. Ramazan, "Bağlar Belediyesi Kadın Basketbol takımı, Türkiye Basketbol Federasyonu ve oynayacağımız takımların bahaneleri ile karşı karşıyayız. Bu takımlar bölgede yaşanan olayları bahane ederek bizimle oynamak istemiyor. Diyarbakır'a gelmek istemiyorlar. Bu da bize büyük bir sıkıntı veriyor" dedi.

'Olayları bahane ederek kimse başarımıza gölge düşürmesin'

Ramazan, tek amaçlarının bölgede spor heyecanını insanlara yaşatmak olduğunu söyledi. "Madem spor kardeşlikse bizimle oynamak için gelen misafirleri en iyi şekilde karşılayacaktık tıpkı önceki yıllarda karşıladığımız gibi. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Kimse olayları bahane ederek başarımıza gölge düşürmeye kalkmasın. Bu çocuklar bunu hak etmiyor. Biz çocuklarımızın ailelerine bu güveni veriyorsak bence diğer takım yöneticilerinin de oyuncularına ve ailelerine bu güveni vermeli" ifadelerinde bulundu.

'Karar derhal bozulmalı'

İkinci ligde oynamak istediklerini söyleyen Ramazan sözlerine şöyle devam etti: "Biz şehrimizin spora verdiği önemi Türkiye'nin dört bir yanına gidip göstermek istiyoruz. Sporla barışın nasıl sağlanması gerektiğini herkese gösteren bir takımız. Bu karar derhal bozulmalı ve takımımızın maçlara çıkması sağlanmalı. Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan bunu istiyoruz. Takım olarak hedefimiz gittiğimiz yerde kendimizi ve kentimizi en iyi şekilde yansıtmak."

'Bahanelerini kesinlikle kabul etmiyoruz'

Bağlar Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Kaptanı Emine Ekici ise 2'inci Lig için aylardır idman yaptıklarını ifade etti. Emine, "En büyük heyecanı yaşamamız gereken bir dönemde böylesi üzücü bir kararla karşılaştık. Rakiplerimizin buraya gelip bizimle oynamak istememeleri kadar yanlış bir karar olamaz. Biz dostluk, barış için buradayız. Onların sporu böyle ele almamaları çok yanlış. Bahanelerini kesinlikle kabul etmiyoruz" vurgusunu yaptı. Emine, takımları tekrardan Diyarbakır'a ve kendileriyle oynamaya davet ettiklerini belirterek, aksi bir gelişmeyle üzüleceklerini ifade etti.

'Batı takımları çatışmaları bahane ediyor'

Bağlar Belediyesi Kadın Basketbol takımına yapılan yaklaşımına tepki gösteren takım oyuncusu Ezgi Lorin Tanrıkulu, ligde yer alan takımların bölgede çatışmaları bahane ettiğini ifade ederek, takımların başarılarından korktuğunu söyledi. Ezgi, "Batıdaki takımların buradaki çatışmaları bahane ederek bizimle oynamamalarını kesinlikle doğru bulmuyoruz. Aslında başarımızdan korktukları için böyle bir bahaneyi ortaya çıkardılar. Siyaset ile sporun çok farklı kulvarlar olduğunu düşünüyorum. Biz Diyarbakırlıyız burada yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

'Bizim siyasetle bir ilgimiz yok'

Ezgi, Türkiye Basketbol Federasyonun biran önce soruna çözüm bulması gerektiğini belirterek, ayladır verdikleri emeğin karşılığını görmek istediklerini söyledi. Ezgi, "Demek oluyor ki batıdaki sporcu arkadaşlarımız Diyarbakır'ı çok yanlış anlamışlar. Diyarbakır'ı farklı şehirlerde temsil etmeyi çok istiyoruz. Onlara misafirperverliğimizi göstermek istiyoruz aynı yaklaşımı da onlardan bekliyoruz. Bizim siyasetle bir ilgimiz yok ki, biz sadece kentimizi temsil ederek maçlarda büyük başarılar kazanmak istiyoruz. Biz spor'da varız demek istiyoruz" sözlerine yer verdi.

'Emeğimizin boşa gitmesini istemiyoruz'

Bir diğer takım oyuncusu Evin İkdo da şunları dile getirdi: "Şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim; bizler burada ne kadar rahat bir şekilde antrenman yapabiliyorsak onlar da o rahatlıkla gelip maçlarını oynayabilirler. Ben onların buraya gelmesini istiyorum. Bizim bu emeğimizin boşa gitmesini istemiyorum. Benim istediğim tek şey onların böyle düşünmemeleri. Kesinlikle burası spor yapabilmek için çok iyi bir yer. Buraya rahatlıkla gelmelerini istiyoruz."

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor Bağlar'lı Kadın Basketbolcular Irkçılık Nedeniyle Sahaya İnemiyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement