"Bana Sahip Çıkılmasını Beklerdim" - Son Dakika
Spor

"Bana Sahip Çıkılmasını Beklerdim"

"Bana Sahip Çıkılmasını Beklerdim"

Atletico Madrid'e transfer olan Arda Turan bugün İspanya'ya gidiyor.

11.08.2011 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atletico Madrid'e transfer olan Arda Turan bugün İspanya'ya gidiyor. Yıldız futbolcu saat 14. 00'te Ortaköy'deki bir restoranda basın toplantısı düzenleyerek transferiyle ilgili soruları yanıtladı.

Arda Turan toplantının ardından sözleşme imzalamak üzere özel uçakla İspanya'ya gidecek.

Arda Turan 12 yıl boyunca yuvası olan Florya Metin Oktay Tesisleri yerine bir restoranda basın toplantısı düzenlemeyi tercih etti.

Önce kendi görüşlerini dile getiren ardından da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arda, basın toplantısında şunları söyledi...

"Öncelikle hepinize merhaba... İlginize teşekkür ederiz. 12 yaşından beri G. Saray'daydım. Hayatımın yarısı Florya'da geçti. Florya'daki herkese teşekkür ediyorum. Bana abi, baba, kardeş gibi oldular. Ünal Aysal'a transferime izin verdiği için büyük bir naziklik gösterdi. Elimden geldiğince sizi utandırmamak istiyorum. Kaptanlığını yaptığım arkadaşlarım haklarını helal etsin. Onlarla G. Saray'ın başarısı için çalıştık. "

"Taraftara demek istediklerim var. Onlar gibiydim ama artık Atletico Madrid'de forma giyeceğim. Fatih Hoca'ya da ayrı bir parantez açacağım. Gittiğim için kırgınlık olmadı ama üzüntü olmuştur. Fiorentina'ya gittiğinde başarılı bir süreç geçirdi. Beni en iyi anlayacak kişi odur. "

"Fatih Hoca geldikten sonra düşünme sürem uzadı. G. Saray söz konusu olunca hep fedakarlık yaptık. Önce Allah'a sonra Galatasaray'a borçluyum bugünlerimi. Oturup düşündüm ve bu kararı aldım. G. Saray yönetimi kararıma saygı duydu. Bana emek veren kulübüme yüksek bir bonservis bedeli bırakarak gidiyorum. UEFA Avrupa Ligi ve Süper Kupa kazanmış bir takıma gidiyorum. Kendime güveniyorum. "

"Galatasaray Kulübü ile ortak bir madde koydurduk. Döndüğümde Galatasaray dışında bir takıma gitmeme maddesi bu. Artık ben de sizler gibi Galatasaray taraftarıyım. İspanya'da daha az para kazanacağım ama mevzu bu değil benim için. Önüme Galatasaray boş mukavele koydu ama hedeflerim ve ideallerim var. Beni çok isteyen Atletico Madrid kulübü var. Onlar bana inanıyor. Bu inancı geri çevirmek istemiyorum. "

"Hamit Altıntop ve Nuri Şahin üst düzey oyuncular. Real Madrid'den teklif almadım ama alsam da Atletico Madrid'i tercih ederdim. Savaşmaya daha yakın hissediyorum kendimi orada. Umarım öyle olur. "

"Hiçbir zaman Galatasaray kaptanının ıslıklanması taraftarı değilim. Sakatlığım döneminde bile basit, kötü şeyler söylendi. Sahip çıkılmasını beklerdim. Sonrasında toparlandılar. Şu an bu sezon bizim için önemli. Umarım sezonu şampiyon olarak tamamlarlar. "

"Emre abi giydiği formanın hakkını veren bir insan. Galatasaray altyapısında yetişip, Fenerbahçe'de forma giyen biri. Onu örnek alıyorum. Türk Telekom Arena'da milli formayla ıslıklanmamalıydı. Destek olunmasa da Emre abiyi etkileyeceğini sanmıyorum. Galatasaray taraftarı hangi durumda nasıl davranması gerektiğini bilir. "

"Ailem ve kız arkadaşım aldığım kararın yanındalar. Ailemle dün gece sahurda vedalaştım. Fatih Hocam'ı aradım ama bulamadım. Gerekirse geri döner, yine vedalaşırım. Orada dili öğrenmek, mücadele etmek ve başarmayı denemek istiyorum. "

"Florya'ya sabah gittim. Salya sümük çıkardım orada. O yüzden vedayı burada yaptım. "

"Herkese kaptanlığım döneminde eşit davranmaya çalıştım. Kimse kimseye saygısızlık yapmadı. İyi bir kaptan olduğumu düşünüyorum. Kalbimden geçen kaptan Sabri ya da Ayhan Abi'dir. "

"Ligde kim şampiyon olur olmaz bilemiyorum ama bu ülkeden gittiğim için rahat rahat fikrimi söyleyebilirim. Bence spor mahkemeleri kurulmalı ve suç işleyen ömür boyu futboldan men edilmeli. "

"Atletico Madrid formasını da Galatasaray forması gibi terimin son damlasına kadar ıslatacağım. "

"En sevindiğim an şampiyon olduğumuz andır. Diyarbakırspor ve son Antalyaspor maçı da en üzüldüğüm anlardır. "

"Şu an sakatlığım 5-6 gün sürecek. Antrenman yapmama engel ama ciddi değil. "

"Hangi formayı giyeceğimi bilmiyorum. 10 numara önemli ama ben 14 ve 66'yı istiyorum. Belki özlemiştir insanlar. "

"Atletico Madrid formasının hakkını sonuna kadar vereceğim. Kendi eksiklerimi biliyorum. Duygusal olduğum için İspanya'da daha az yıpranacağım. Herkesten destek ve dua bekliyorum. "

"Avrupa'da oynayan Türk futbolcular Nihat ve Tuncay Abi var. Türk pasaportunuzun olması Avrupa'da sorun olabiliyor. EURO 2008'de yarı final gördük ama hangimiz Avrupa'ya gitti? Bu durumu Tuncay ve Nihat Abi daha iyi biliyor. "

"Selçuk İnan şakayla karışık bana sitem etti; ama onun G. Saray forması giymesi önemli. Giydiği formanın hakkını verir. Selçuk sitem ediyor; ama kararıma saygılı. "

"Fizyoterapist ve tercüman istiyorum. Ama İspanyolca öğrenmek için çaba harcayacağım. "

"Bonservis bedeli olmadan gitmiyorum. Transfer rekoru olduğunu düşünüyorum. Galatasaray yönetimi elinden geleni yaptı. Yeni bir teklifte bulundular ama bu benim tercihim. "

"Hiddink de Avrupa'da futbol oynamamdan mutlu olacağını söyledi. "

"Hepiniz hakkınız helal edin. Ne kadar sıkıntılı dönem yaşadıysak da sorunsuz gitmek istiyorum. "

İşte Arda Turan'ın basın toplantısı

%%EMBEDVIDEO_602%%

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor 'Bana Sahip Çıkılmasını Beklerdim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement