Bolu Mudurnu'da Yayla Bayramı renkli görüntülere sahne oldu - Son Dakika
Spor

Bolu Mudurnu'da Yayla Bayramı renkli görüntülere sahne oldu

Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Örencik köyünde her yıl düzenlenen Yayla Bayramı, yoğun katılımla gerçekleşti. Etkinlikte pehlivanlar arasında kıyasıya güreş müsabakaları yapıldı. Bolu Valisi Erkan Kılıç, etkinliğe katılarak ödüllerini dereceye giren güreşçilere takdim etti. Vali Kılıç, bu tür etkinliklerin kültür ve geleneklerin yaşatılması açısından önemli olduğunu belirtti ve Bolu'nun güreşe olan ilgisinden gurur duyduğunu ifade etti.

19.08.2023 15:55

Bolu'da asırlardır süren Yayla Bayramı eğlenceli anlara sahne oldu

BOLU - Bolu'nun Mudurnu ilçesi Örencik köyünde asırlardır süren Yayla Bayramı'nda renkli görüntüler ortaya çıktı. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte pehlivanlar er meydanında kıyasıya güreşti.

Örencik köyünde asırlardır her yılın ağustos ayında gerçekleştirilen Yayla Bayramı bu yıl da gerçekleştirildi. Bolu Valisi Erkan Kılıç, Örencik Köyü Muhtarı İdris Balta, köy halkı ve birçok davetlinin katıldığı etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve okunan mevlitle başladı. Ardından yapılan güreş müsabakalarında dereceye giren güreşçilere ödüllerini Vali Erkan Kılıç verdi. Örencik Köyü Muhtarı İdris Balta ise Vali Kılıç'a teşekkür ederek, plaket takdim etti.

Vali Kılıç yaptığı konuşmada, "Örencik köyünün Yayla Bayramı'na katılmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu tür etkinlikler, kültürümüzün ve geleneklerimizin yaşatılması açısından çok önemlidir. Örencik köyünün Yayla Bayramı'nın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Vali Kılıç, Bolu'da geleneksel olarak devam eden Hacet Bayramı'nın kutlandığını da ve bu etkinliklerin insanları bir araya getirerek kültürel değerlerin yaşatılmasına katkı sağladığını vurguladı. Kılıç, Bolu'nun güreşe olan ilgisine ve Türkiye'nin milli güreşçileriyle gurur duyduğunu ifade etti.

Vali Kılıç, Bolu'daki geleneklerin ve ata sporu olan güreşin desteklenmesinin önemine vurgu yaparak, bu tür etkinliklerin katılımının gelecek yıllarda daha da artması temennisinde bulundu ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bolu Mudurnu\'da Yayla Bayramı renkli görüntülere sahne oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Bolu Mudurnu'da Yayla Bayramı renkli görüntülere sahne oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement