Burn Kıteboard World Tour 2012, Istanbul'da - Son Dakika
Spor

Burn Kıteboard World Tour 2012, Istanbul'da

Burn Kıteboard World Tour 2012, Istanbul\'da

Playmaker Etkinlik Ajansı ve Proffesıonal Kiteboard Riders Association (PKRA) tarafından düzenlenen Burn Kiteboard World Tour 2012, Burc Beach'te başladı.

27.06.2012 17:11

Playmaker Etkinlik Ajansı ve Proffesıonal Kiteboard Riders Association (PKRA) tarafından düzenlenen Burn Kiteboard World Tour 2012, Burc Beach'te başladı.

Burc Beach Gümüşdere'de düzenlenecek olan Burn Kiteboard World Tour 2012, Istanbul'da birbirinden iddialı sporcular şampiyonluk için yarışacak. 27 Haziran-01 Temmuz 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek yarışlarda dünyanın en iyi kiteboard sporcuları, yarışmaların Türkiye ayağının birincisi olmak için mücadele edecek.

Etkinliğin ilk gününde gerçekleşen basın toplantısında Playmaker Ajans Başkanı Kerem Mutlu, Türkiye'de bu organizasyonu PKRA işbirliği ile gerçekleştirmekten onur duyduklarını belirterek, 2012 yılının İstanbul için Spor Başkenti olması sebebiyle ayrı bir önemi olduğunu söyledi. İlk kez Türkiye'de bir organizasyonda bulunduklarını belirten PKRA Menajeri Mauricio Toscano ise, kiteboard için hava şartlarının uygunluğundan bahsederek tüm sponsorlara teşekkür etti. Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre, Burn Kiteboard World Tour 2012'nin, kiteboardun olimpik bir spor dalı olarak kabul edilmesinden sonra Türkiye'de gerçekleşen ilk büyük etkinlik olduğunu dile getirdi. Katılımcı sporcuların yaklaşık yarısının Türk olmasından gurur duyduğunu söyledi ve 2016 olimpiyatları için Türkiye Yelken Federasyonu olarak ellerinden geleni yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Coca-Cola Türkiye Aromalı Gazlı İçecekler Pazarlama Müdürü Eser Sevinç Manav, Burn Tutku Ekibi üyesi olan Türk Milli kiteboardcularının başarılarıyla gurur duyduklarını, Burn'ün sponsorluğundaki bu organizasyonun önümüzdeki organizasyonlar için teşvik niteliği taşımasını dilediklerini belirterek, tüm sporculara başarılar diledi.

Organizatör ve sponsorlar sonrasında söz alan sporculardan Salih Alexander Çakır, Kevin Langeree ve Johnny Heineken şiddetli rüzgar sebebiyle yarışlara başlamak ve suya inmek için sabırsızlandıklarını belirterek tüm sponsorlara teşekkür ettiler.

İSTANBUL BOĞAZI'NDA İLK KEZ DÜZENLENİYOR

Bu sene İstanbul Boğazı da Boğaziçi Özel Etabı'yla ilk kez bu büyük organizasyona ev sahipliği yapacak. Boğaziçi Özel Etabı'nda dünyanın en iyi kiteboard sporcuları Freestyle Kitemasters disiplininde yarışacak. Ayrıca dünyanın en iyi Snowboard'çuları da özel bir rampadan İstanbul Boğazı'na atlayışlar gerçekleştirecekler. Türkiye'de BURN sponsorluğunda yapılacak olan yarışmaya dünyanın en iyi bayan ve erkek Kiteboard'cuları katılırken, ülkemizi de dünyaca ünlü sporcular temsil edecek. MAC Team'den 2012 Türkiye Course Race Bayanlar kategorisi Şampiyonu Merve Ceylan, Burn Tutku Ekibi'nden 2012 Türkiye Kiteboard Course Race Erkekler kategorisi Şampiyonu Salih Alexander Çakır; 2012 Türkiye Kiteboard Course Race Erkekler kategorisi ikincisi Taner Aykurt ise hem Freestyle hem de Course Race'de BURN Kiteboard World Tour 2012 Istanbul'da mücadele edecek.

KITEBOARD NEDİR?

Windsurf'ü andıran, ancak yelken yerine "kite" adı verilen ve uçurtma ile paraşüt arası bir ekipmanla rüzgar kontrolüne dayalı bir board sporu olan "Kiteboard", dünyada en yeni ve görsel olarak da son yılların en çekici su sporu olmasının yanı sıra en son olimpik olan spor dalıdır. BURN Kiteboard World Tour Türkiye'deki kiteboard sporunun doğduğu ve Kiteboard için en uygun sahillerden biri olan Kilyos Gümüşdere'deki Burc Beach'te düzenlenecek. Aralarında ABD'den John Heineken ve Adam Coch, Fransa'dan Julien Kerneur ve Oliver Dansin, Kolombiya'dan Lecesse gibi ünlü courserace sporcularının yanı sıra; Hollanda'dan Youri Zoon ve Kevin Langeree, Dominik Cumhuriyeti'nden Ariel Corniel, İspanya'dan Alvaro Onieva gibi çok ünlü Freestyle yarışçılar katılacak.

Öte yandan final yarışları sonunda kadın ve erkek kategorilerinde dereceye giren sporcular 22.500 ABD doları tutarındaki toplam para ödülünü paylaşacaklar. Bu yıl ilk ayağı Mart ayında Fas'ta, daha sonraki ayakları Fransa, Meksika, Hollanda ve tekrar Fransa'da gerçekleşen şampiyona; son olarak Venezuella'da gerçekleşerek ilk kez Türkiye'ye gelecek; daha sonra sırasıyla Almanya, Fas ve Yeni Kaledonya'da gerçekleşerek Vietnam'da sona erecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Burn Kıteboard World Tour 2012, Istanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement