Diyarbakır'da, 4. Spor Konferansı Düzenlendi - Son Dakika
Spor

Diyarbakır'da, 4. Spor Konferansı Düzenlendi

Diyarbakır\'da, 4. Spor Konferansı Düzenlendi

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır’da 4. Spor Konferansı düzenlendi.

12.01.2014 14:19

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır'da 4. Spor Konferansı düzenlendi. Konferansta konuşma yapan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Edip Eren, geçmiş dönemlerde Diyarbakır takımlarına deplasman maçlarında yapılan kötü tezahüratların artık yapılmadığını söyledi.

Türkiye'de sportif faaliyetlerde ilk ve tek olan Spor Meclisi gelenekselleşen Spor Konferansı'nın 4.'sü düzenledi. 'Sporda skorlar barışa' sloganıyla yapılan konferansa kentte sportif faaliyetlere destek sunan birçok kurum temsilcisi, akademisyenler ve sporcuların yanı sıra, TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Edip Eren, BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, BDP'li Fırat Anlı ve çok sayıda sporsever katıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yapılan konferansta konuşan TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Edip Eren, göreve geldiğinden buyana bölgeye pozitif bir ayrımcılık yaptığını belirterek, "Yaptığımız çalışmalarla bölge sporunun kalitesi arttırıldı. Tesisleşme olmadan yeteneklerin gelişimi sağlanamaz. Bir proje planlanmasında öncelikle uygun proje kapsamının, paydaşların katkıları belirlenmeli. Bakım, onarım masrafları göz önüne alınmalıdır. Tesisin tamamlanması takibine işletme planları yapılmalıdır. TFF olarak, ihtiyaç duygulan illerde amatör futbolun kalkınmasıyla ilgili projeler yapıyoruz. Toprak zemin yerine FIFA onaylı sentetik çim sahalarda müsabakalar gerçekleşmekte. Bu projelerle bölgesel futbolun kalitesi arttırmıştır. Bu kapsamanda iki farzda uygulama yaptık. Birinci farz olarak, Siirt, Bitlis, Mardin, Kayseri, Konya, Bursa, Manisa, İstanbul, ikinci farzda da Zonguldak, Karabük, Erzincan, Sakarya, Çanakkale, Diyarbakır, Elazığ ve Siirt illerinde uygulama yaptık" dedi.

"DİYARBAKIR'IN TAKIMLARI TÜRKİYE'YE ÖRNEK BİR KONUMDADIR"

Diyarbakır takımlarının son dönemlerde sergiledikleri başarıların Türkiye'ye örnek teşkil ettiğini vurgulayan Eren, "TFF olarak, Diyarbakırspor'a gücümüz oranında katkılarda bulunduk. Göreve geldiğimde bir itiraf olarak bunu anlatıyorum, Diyarbakır şiddetle, para dilenmekle anılırdı. Ama şu anda Diyarbakır denildiğinde alnımız dik olarak dolaşabiliyoruz. Bunda kulüp başkanlarının emeği oldukça fazladır. Diyarbakır'ın ayrı bir havası var. Hem Yeni Diyarbakırspor'un hem Büyükşehir Belediyespor'un karnelerine buraya gelmeden önce baktım. Yeni Diyarbakırspor bu sezonda 3 bin 500 lira ceza almış. Bunun bin 500 lirası, antrenörün müsabaka hakemine yönelik yaptığı davranıştan dolayı aldığı kırmızı kart, 2 bin lirası ise biten bir maçın ardından bir taraftarın sahaya inmesinden dolayı ceza almasıdır. Büyükşehir Belediyespor'a baktığımızda hiçbir ceza almamış. Hatta şu an itibariyle fair-play şampiyonu konumunda. İki kulübümüz birbirlerini bu şekilde takip ediyor. Alkışlanması gereken bir durumdadır. Diyarbakır kulüplerinin yöneticilikte de tüm Türkiye'ye örnek olmalarını istiyoruz. Bunun olacağı konusunda da umutluyum" şeklinde konuştu.

"TFF'DEN VEREMEDİĞİMİZDE, KENDİ CEBİMİZDEN PARA VERDİK"

Eren, göreve ilk geldiklerinde Diyarbakırspor'da karamsar bir hal olduğunu hatırlatarak, "FIFA dosyası, borç yükü, takımın deplasmana gidememesi gibi birçok sorun içerisinde boğuşuyordu. TFF'den veremediğimiz zaman kendi cebimizden para gönderirdik. Takımı bu şekilde ayakta tutmaya çalışırdık. O günlerden işte bugünlere gelindi. Şuan hiç kimseye ihtiyacı olmayan, doğru yönetilen bir takım haline geldi. Aynı zamanda taraftarıyla da iyi geçinen takımlar oldu. Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz'un, 'küfür eden, taraftar maçımıza gelmesin' beyanını okuduğumda bunun bir devrim niteliğinde olduğuna inandım. Keşke Türkiye'nin tamamı bu bölgede yapılan böylesi güzelliklere vakıf olabilse. Son dönemlerde Diyarbakır takımlarına yönelik, özellikle buradaki misafirperverliğin batı bölgesinde karşılığını bulduğuna inanıyorum. Temsilci raporlarına baktığımızda eskiden olan çirkin yönlendirmeler, çirkin tezahüratlar artık yok. Diyarbakır takımları böyle bir sorunu artık yaşamıyor. Buradaki barış eli, çok iyi bir şekilde diğer yere de yansıyor. Sonuna kadar bu şekilde devam etmesini umuyoruz" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Diyarbakır'da, 4. Spor Konferansı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement