Erkekler Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Erkekler Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Basın toplantısı salonundan detaylar Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay'ın konuşması Buz Hokeyi Milli Takımlar Başantrenörü Deniz İnce'nin konuşması Türk Milli Takımı'nın kaptanı Emrah Özmen'i konuşması Erkekler Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası 3. klasman müsabakaları yarın İstanbul'da başlayacak Buz Hokeyi Milli Takımlar Başantrenörü İnce: "Altın madalyaya ulaşıp, bir üst klasmanda mücadele etmek istiyoruz" Erkekler Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası 3. klasman müsabakaları yarın İstanbul'da başlayacak.

30.03.2016 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Basın toplantısı salonundan detaylar

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay'ın konuşması

Buz Hokeyi Milli Takımlar Başantrenörü Deniz İnce'nin konuşması

Türk Milli Takımı'nın kaptanı Emrah Özmen'i konuşması Erkekler Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası

3. klasman müsabakaları yarın İstanbul'da başlayacak

Buz Hokeyi Milli Takımlar Başantrenörü İnce:

"Altın madalyaya ulaşıp, bir üst klasmanda mücadele etmek istiyoruz"

Erkekler Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası 3. klasman müsabakaları yarın İstanbul'da başlayacak.

Silivrikapı Buz Pisti'nde 9 Nisan'a dek sürecek şampiyonada Türkiye'nin yanı sıra, Bosna Hersek, Gürcistan, Güney Afrika, Lüksemburg ve Hong Kong milli takımları yer alacak. Şampiyonayı ilk sırada tamamlayan ekip bir üst kategoride mücadele etmeye hak kazanacak.

Organizasyon öncesi Bayrampaşa'daki Titanic Otel'de düzenlenen basın toplantısında şampiyonaya ait bilgiler paylaşıldı. Toplantıya, Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay, Buz Hokeyi Milli Takımlar Başantrenörü Deniz İnce ve milli takım sporcuları katıldı.

Bülent Akay, Dünya Şampiyonası'nın İstanbul'da düzenlenecek olmasının önemini vurguladı.

Buz hokeyinin Türkiye'de gittikçe tanındığını belirten Akay, şu ifadeleri kullandı:

"2018 yılının sonuna kadar Türkiye'de 13 şehirde, 18 buz pistine kavuşacağız. Şu an 5 ilimizde 6 buz pistine sahibiz. Bu da hem sporcu sayımızda hem de Türkiye'de genel olarak sporcu sayısının artması açısından çok önemli. Bu, geleceğe güvenle bakmamıza neden oluyor. Türkiye'de bu spor tanınmaya başladıkça yetenekli oyuncular aramıza katılıyor ve sayıları artıyor. Aynı zamanda yurt dışında buz hokeyi oynayan gençler bizlerle irtibat kuruyor ve oynamak istediklerini söylüyorlar."

İnce: "Bir üst klasmanda mücadele etmek istiyoruz"

Buz Hokeyi Milli Takımlar Başantrenörü Deniz İnce ise, şampiyona öncesi çalışmalara çok erken başladıklarını ve bu senenin kendileri açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.

İnce, şunları kaydetti:

"Yaş ortalaması çok genç bir takımız. Bu sene daha zorlu bir gruptayız ancak bizler sonunda altın madalyaya ulaşıp bir üst klasmanda mücadele etmek istiyoruz. Hedefleri olan bir takımız ve hedeflerimizi gerçekleştireceğimize tamamen inanıyoruz. Tarihimizin en hazır milli takımına sahibiz. Bu sene ev sahipliğini yaptığımız bu Dünya Şampiyonası'nda bu çalışmalarımızın meyvesini alacağız ve hedeflerimize ulaşacağız."

Türk Milli Takımı'nın kaptanı Emrah Özmen de zor bir turnuva olacağını vurgulayarak, "Hedefimiz altın madalya kazanmak. Bazı takımlarda alttan gelen yeni oyuncularla, deneyimli oyuncular arasında anlaşmazlıklar olur. Bizim takımımızda bu durum tam tersi oldu. Yeni gelen arkadaşlarımızla aramız çok iyi. Onların da performansı çok iyi. Sanki arkadaşlarımız yeni gelmiş değil de hep birlikte oynuyormuşuz gibi bir hava var." değerlendirmesinde bulundu.

Erkekler Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Erkekler Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement