F.bahçe Artık 'Yeter' Demek İstiyor - Son Dakika
Spor

F.bahçe Artık 'Yeter' Demek İstiyor

F.bahçe Artık \'Yeter\' Demek İstiyor

Spor Toto Süper Lig 28.hafta mücadelesinde Fenerbahçe, deplasmanda Eskişehirspor'a konuk oluyor.

25.02.2012 09:55

Spor Toto Süper Lig 28. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, deplasmanda Eskişehirspor'a konuk oluyor. Dış sahada oynadığı son 3 lig maçından mağlubiyetle ayrılan F.Bahçe bu seriye son vermeyi hedefliyor.

Eskişehir Atatürk Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Halis Özkahya yönetecek. Özkahya'nın yardımcılıklarını ise Baki Tuncay Akkın ve Selçuk Kaya yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Suat Arslanboğa.

MAÇIN ÖZETİ BİTİŞ DÜDÜĞÜNDEN KISA BİR SÜRE SONRA BURADA OLACAK!

Eskişehir'de oynanacak olan bu zorlu karşılaşmayı Lig Tv'den izleyebilir Sporx.com Canlı Anlatım Servisi farkıyla dakika dakika takip edebilirsiniz. Dilerseniz Twitter üzerinden, #sporxcanli hashtag'i ile yorum yazarak Sporx Canlı Anlatım Servisi üzerinden yorumlarınızın gözükmesini sağlayabilir ve bu şekilde, maçla ilgili görüşlerinizi an be an iletebilirsiniz.

BU MAÇIN İDDAA YORUMU İÇİN TIKLAYIN!

SAKATLARDAN İYİ HABER

Eskişehirspor maçı öncesi sarı-lacivertli ekipte sakatlıkları bulunan futbolcuların tedavileri tamamlanırken, Almanya'da tedavisi süren Sezer Öztürk dışında sakat futbolcu bulunmuyor.

Sakatlığı nedeniyle geçen haftaki Sivasspor mücadelesinde takımdaki yerini alamayan Stoch, Eskişehirspor'a karşı takımının kadrosunda bulunacak.

Fenerbahçe'de Eskişehirspor maçı öncesi 5 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Ligde 3'er sarı kartları bulunan Alex, Cristian, Serdar Kesimal, Gökhan Gönül ve Orhan Şam, Eskişehirspor maçında forma giyip birer kart daha görmeleri durumunda, 29. haftada Kadıköy'de Gençlerbirliği maçında cezalı duruma düşecek.

EskişehirSPOR

Ivesa

Dede

Diego Angelo

Nadarevic

Volkan Yaman

Koray Arslan

Rodrigo Tello

Hürriyet Gücer

Alper Potuk

Kamara

Batuhan Karadeniz

FENERBAHÇE

Volkan Demirel

Gökhan Gönül

Serdar Kesimal

Yobo

Ziegler

Mehmet Topuz

Cristian

Emre Belözoğlu

Stoch

Alex

Sow

STAT: Atatürk Stadı

SAAT: 19: 00

HAKEM: Halis Özkahya

YAYIN: Lig TV & Sporx Canlı Anlatım

TARİHE GEÇTİLER

Fenerbahçe ile Eskişehirspor takımları arasındaki lig maçlarından bazıları Türk futbol tarihine geçti.

Fenerbahçe, Eskişehirspor'u 1988-89 sezonunda Eskişehir'de 7-2, 1995-96 sezonunda da İstanbul'da 6-0 yenerek, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden 2'sine imza attı.

Eskişehirspor ise 1987-88 sezonunda İstanbul'da Fenerbahçe'yi 4-0 yenerek, tarihi bir skoru yakaladı.

Bu arada, iki takım arasında 1986-87 sezonunda İstanbul'da yapılan maçı Fenerbahçe 4-1 kazanırken, sarı-lacivertli takımın bu maçtaki 4 golünü de penaltılardan Zafer Tüzün attı. Zafer Tüzün böylece, 54. sezonunu geçiren lig tarihinde, bir maçta en çok penaltı golü atan futbolcu olarak tarihe adını yazdırdı.

DEPLASMAN DEĞİL SANKİ KABUS

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Eskişehirspor ile karşılaşacak Fenerbahçe, son dönemde rakip sahalarda sıkıntılı bir süreç yaşıyor.

Ligde 2011-2012 sezonunda deplasmandaki ilk 3 maçını kazanıp, 2010-2011 sezonundan itibaren rakip sahalarda başladığı seride deplasmanda üst üste kazanma rekorunu eline geçirip, 12 maçlık seri yakalayan sarı-lacivertliler, 12. galibiyetin ardından düşüşe geçerek, son 11 deplasmandan sadece 2 galibiyet çıkarabildi.

Fenerbahçe'nin 11 maçlık periyotta 5 mağlubiyeti ve 4 beraberliği bulunuyor.

11 MAÇTA 23 PUAN

Fenerbahçe Futbol Takımı, deplasmanda inişli çıkışlı bir grafik çizdiği son 11 maçta toplam 23 puan yitirirken, sadece 10 puan toplayabildi.

Deplasmanda yaşadığı puan kayıpları nedeniyle zirveyle arasındaki puan farkı 6'ya çıkan sarı-lacivertliler, son 3 deplasman mücadelesinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor (3-2), Samsunspor (3-1) ve Kardemir Karabükspor (2-1) önünde üst üste yenilgiler aldı.

SON 4 MAÇ FENERBAHÇE'NİN

Fenerbahçe Süper Lig'de Eskişehirspor ile oynadığı son 4 maçı galip bitirdi.

Bu sezon sahasında 1-0 kazanan Fenerbahçe geçen sezon deplasmanda 3-1 sahasında 4-2 kazanmıştı. Fenerbahçe 2009-10 sezonunda ise 32.haftada sahasında rakibini 2-0 yenmişti. Eskişehirspor en son 2009-10 sezonu 15.haftasında sahasında rakibini 2-1 yenerek puan almıştı.

Aykut Kocaman döneminde Eskişehirspor ile oynadığı 3 lig maçını da kazanan Fenerbahçe lig tarihi boyunca 51 karşılaşmada 27 kez kazandı. Eskişehirspor 12 kez galip gelirken 12 maç berabere sona erdi.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor F.bahçe Artık 'Yeter' Demek İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement