Federasyonlarda 17 Başkan Değişti - Son Dakika
Spor

Federasyonlarda 17 Başkan Değişti

Federasyonlarda 17 Başkan Değişti

Yaz olimpiyat oyunları kapsamına giren 52 spor federasyonunun olağan genel kurulları biri dışında tamamlandı.

05.12.2016 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaz olimpiyat oyunları kapsamına giren 52 spor federasyonunun olağan genel kurulları biri dışında tamamlandı.

Türkiye Beyzbol Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu (TBSF) dışında sona eren seçimlerin ardından 34 başkan yerini korurken, 17 yeni isim başkanlık koltuğuna oturdu.

Basketbol, voleybol, bisiklet, kano, yelken, dağcılık, triatlon, yüzme, genelekspor spor dalları, görme engelliler, judo, herkes için spor, briç, oryantiring, masa tenisi, modern pentatlon ve hokey federasyonlarında başkanlar değişti.

Voleybol ve basketbol federasyonlarında eski başkanlar yeni dönem için aday olmadı. Basketbolda Hidayet Türkoğlu, voleybolda da Mehmet Akif Üstündağ seçime tek aday olarak girdi.

Hokey Federasyonunda başkanlık yarışına tek aday olarak giren Sadık Karakan, bir dönem aradan sonra yeniden seçildi.

Masa tenisinde 16, bisiklette 12 yıl sonra başkan değişti

Masa Tenisi Federasyonunda başkanlık için Oktay Çimen ile Kerim Koç yarıştı. Genel kurulda kullanılan 215 oyun 138'ini alan Kerim Koç, federasyonun yeni başkanı oldu. 2000 yılından itibaren başkanlık görevini yürüten Oktay Çimen, 66 oyda kalarak seçim yarışını kaybetti.

Bisiklet Federasyonunda da 12 yıl sonra yeni bir dönem başladı. 12 yıldır başkanlığı yürüten Emin Müftüoğlu ile Erol Küçükbakırcı'nın başkanlık için yarıştığı genel kurulda 280 delege oy kullandı. Bir oyun geçersiz sayıldığı genel kurulda Erol Küçükbakırcı 180 oy alarak yeni başkan seçildi. Eski başkan Emin Müftüoğlu ise 99 oyda kaldı.

Oryantiringde ilk kadın başkan

Oryantiring Federasyonunda da bir ilk yaşandı. Çekişmeli geçen seçimin ardından iki oy farkla başkanlık koltuğuna Hacer Akyüz oturdu. Mevcut başkan Tekin Çolakoğlu'ndan görevi devralan Akyüz, böylece Oryantiring Federasyonunun ilk kadın başkanı oldu.

Akyüz, ayrıca şu an federasyonlarda görev yapan üç kadın başkan arasında yer aldı. Akyüz'ün dışında yelkende Özlem Akdurak, satrançta ise Gülkız Tulay başkanlık görevini yürütüyor.

TBSF'de seçimler iki kez iptal

TBSF'nin genel kurulu Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu tarafından iki kez iptal edildi.

Tahkim Kurulu iptalin ardından avukat Mehmet Aslan'ı kayyum olarak atadı. Aslan ve Spor Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliğinin belirleyeceği 2 avukat, TBSF Genel Kurulu'nu gerçekleştirecek.

Olağan genel kurullarda başkanlığa seçilen yeni isimler şöyle:

Federasyon Başkan Basketbol Hidayet Türkoğlu Voleybol Mehmet Akif Üstündağ Bisiklet Erol Küçükbakırcı Modern pentatlon Hasan Hüseyin Öner Kano Alper Cavit Kabakçı Yelken Özlem Akdurak Dağcılık Ersan Başar Triatlon İsa Tamer Çelik Yüzme Aydın Karakuzu Geleneksel spor dalları Hakan Kazancı Görme engelliler Hasan Sayyıdan Judo Sezer Huysuz Herkes için spor Yasin Bölükbaşı Briç Nafiz Zorlu Oryantiring Hacer Akyüz Hokey Sadık Karakan Masa tenisi Kerim Koç

Başkanlığı koruyan isimler

Görevlerine devam eden başkanlar ise şunlar:

Federasyon Başkan Kick boks Salim Kayıcı Karate Esat Delihasan Atıcılık ve avcılık Ufuk Arman Boks Eyüp Gözgeç Atletizm Fatih Çintimar Dans sporları Tolga Han Çinkitaş Sutopu Vedat Akgün Tenis Cengiz Durmuş Bilardo Ersan Ercan Golf Ahmet Ali Ağaoğlu Okçuluk Abdullah Topaloğlu Vücut geliştirme fitness ve bilek güreşi Niyazi Kurt Hentbol Bilal Eyuboğlu Eskrim Murat Atalı Halk oyunları Hayri Gürhan Ozanoğlu Motosiklet Bekir Yunus Uçar Halter Tamer Taşpınar Cimnastik Suat Çelen Muay thai Halil Durna Badminton Murat Özmekik İzcilik Hasan DinçerSubaşı Üniversite sporları Kemal Tamer Wushu Mehmet Zeki Akıncı Binicilik Atıf Bülent Bora Satranç Gülkız Tulay Otomobil sporları Serkan Yazıcı Sualtı sporları Şahin Özen İşitme engelliler Yakup Ümit Kihtir Bocce bowling ve dart Ahmet Recep Tekcan Güreş Musa Aydın Özel sporcular Birol Aydın Kürek İlhami İşseven Bedensel engelliler Arif Ümit Uztürk Tekvando Metin Şahin

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Federasyonlarda 17 Başkan Değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement