Fenerbahçe, Deplasmanda Kayıp - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe, Deplasmanda Kayıp

Fenerbahçe, Deplasmanda Kayıp

Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 3-2 yenilen Fenerbahçe, rakip sahalarda çıktığı son 9 maçın sadece 2'sini kazanabildi.

25.01.2012 21:55

Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 3-2 yenilen Fenerbahçe, rakip sahalarda çıktığı son 9 maçın sadece 2'sini kazanabildi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 3-2 yenildikleri İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında, takımının birlikte mücadele eden görüntüsünde zafiyet yaşadığını söyledi. Kocaman, takımının mücadele gücünün yüksek olmadığını ifade ederek, "Basit ve yüksek top kayıpları bizim için son oldu. Doğrusunu söylemem gerekirse diğer maçlara göre takımın beraber, kompakt ve beraber mücadele eden görüntüsünde zafiyet vardı" dedi.

Rakipleri karşısında bir türlü maçın ritmini yakalayamadıklarını kaydeden Kocaman, "3-2'lik sonuç, açıkçası daha fazla gol de yiyebilirdik. Maç tam anlamıyla rakibimizin istediği şartların oluştuğu bir şekilde başladı. 3. dakikada gelen futbol adına garip golle dışarı doğru giden bir şutun göğse çarparak girmesiyle rakibimizin istediği ortam oluştu. Türkiye'nin kaleye en hızlı gitmeyi seven takımıyla oynadık. Rakibimiz müthiş bir kontratak takımı. Esas yapmamız gereken şeyler, oyunun ritmini ele almaktı.

Bir türlü ritmi yakalayamadık. Bütün oyun özellikle ilk yarı rakibimizin istediği şekilde gerçekleşti. İlk yarıyı 1-0 geride kapatmak bizim için açıkçası futbol şansıydı. Attığımız gol ve golden sonraki periyot olumlu olduğumuz taraftı. İkinci golü yedikten sonra takım şuursuz bir hale geldi, pozisyonlar vermeye başladık. Oyunu bir türlü kendi istediğimiz yöne çevirecek durumu sahada yaratamadık" diye konuştu.

Galatasaray yenilgisinden sonra, Bursaspor galibiyetiyle başlayan süreçte, rakiplere hükmetme becerilerinin yükseldiği bir dönem yaşadıklarını anlatan Kocaman, "Bunu sürdürebileceğimizi düşünüyordum. Benim için hayal kırıklığı buradaki kırılmaydı. Biz burada bu kadar top kayıpları yapınca bunu bekleyen rakip oyuncular için önemli bir zemin oluştu. Top kayıplarımız çok yüksek oldu şeklinde konuştu.

Bilica'nın yerine Bienvenu'yu oyuna dahil etmesindeki nedeninin, takımı biraz daha ofansif hale getirmek olduğunu kaydeden Kocaman, "Bilica'nın sarı kartı vardı. Rakip hızlı oynayan bir takım, oyunda kalması riskti. Ancak bundan daha önemlisi takımı daha ofansif hale getirmekti dedi.

Serdar Kesimal ve Semih Şentürk'ün neden kadroda olmadığı yönündeki sorular üzerine, Serdar'ın dün sadece ter antrenmanına çıktığını, Semih'in de 2-3 gündür takımla çalıştığını ifade eden Kocaman, "Bunlar benim tercihlerim. Teknik direktörlük makamı da birtakım şeyleri anlatabilme makamıdır. Teker teker hesap verme pozisyonu olursa yanlış tarafa gider. Bu oyuncu grubuyla geçen hafta da oynadık ondan önceki hafta da oynadık. Her hafta yeniden bazı şeyleri çevirmenin anlamı yok. Teknik adamların pek çok

tercihleri vardır. Bugün esas olarak ne Semih ne de herhangi bir arkadaşımız olmadığı için değil, futbol adına doğruları fazlasıyla yapamadığımız için mağlup olduk" şeklinde konuştu.

Aykut Kocaman, Sow ile ilgili basın toplantısındaki soruya verdiği yanıtta, "Bu turnuvadan dolayı biraz geriye doğru gidecektir. Yeni bir takıma geliyor, adaptasyon sorunu yaşayacaktır. Sow'un esas katkısının Play-off evresinde olacağını tahmin ediyorum ve umut ediyorum" ifadelerini kullandı.

ARİF ERDEM: "MAÇTA ATMIŞ OLDUĞUMUZ KADAR DA KAÇIRDIK"

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Arif Erdem, Fenerbahçe'yi 3-2 yendikleri maçta oyuncularının çok iyi mücadele ettiğini, rakiplerine az pozisyon vererek galip geldiklerini söyledi.

Erdem, 8 hafta galip gelemediklerini, ancak Manisaspor maçını kazanarak, üzerlerindeki olumsuz havayı dağıttıklarını belirterek, "Fenerbahçe gibi güçlü bir ekibe karşı sadece 1-2 tane pozisyon vererek, maçı 3-2 gibi bir skorla kazanmak bizi mutlu etti. Maçta atmış olduğumuz kadar da kaçırdık. Futbolcularımız

çok iyi mücadele ettiler. Fenerbahçe çok önde oynayan, kenarlardan çok çıkan bir ekip. Biz de onları iyi analiz ettik. Kenarlardan gelen toplarla golleri bulduk. Hedefimiz ilk 8. Zaman zaman her takımın inişli çıkışlı dönemi oluyor. İnişi geride bıraktığımızı düşünüyorum. İnşallah bu çıkışı seriye bağlayarak, takımı daha üst seviyeye taşımak için mücadele edeceğiz" dedi.

Erdem, Fenerbahçe taraftarının kendisine olan tepkisiyle ilgili soru üzerine ise "15 sene Galatasaray'a hizmet etmiş biri olduğum için bu tepki olmuş olabilir. Ama ben İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü olarak Galatasaray ve Beşiktaş'ı da yenmek istiyorum. Galatasaray'a karşı kaybettiğim maç, belki en çok üzüldüğüm maçtır" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 2 golünü atan Samuel Holmen, galibiyeti hak ettiklerini belirterek, "Takım halinde çok iyi oynadık. 3 tane güzel gol attık. Daha fazla atabilirdik. Çok iyi bir takım oyunu oynadık. Sahada herkes birbiri için savaştı. Bu galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum" dedi.

Maçın henüz 3. dakikasında göğsüyle attığı ilginç golle ilgili soru üzerine Holmen, "Şanslı bir pozisyondaydım. Kus kaleye şut atmaya çalıştı. Ben de göğsümle kaleye yönlendirmeye çalıştım. Kabul ediyorum, şanslı bir pozisyondu, ama doğru zamanda doğru yerde bulunmak da önemli" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un Kamerunlu golcüsü Pierre Webo ise büyük takımlara karşı maça iyi başlamanın önemli olduğunu kaydederek, "İlk golü erken bulduk. Bu gol daha iyi oynamamızı sağladı" diye konuştu.

Fenerbahçe karşısında önemli pozisyonlara girdiklerini anlatan Webo, "Girdiğimiz pozisyonları değerlendirerek, maçı kazandık. Fenerbahçe gibi büyük bir takıma karşı 3 gol bulmak çok önemli. Son 2 haftada kazandığımız üst üste iki galibiyet, ligin ilk yarısında kazandığımız ivmeyi tekrar yakalamamızı sağladı" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Fenerbahçe, Deplasmanda Kayıp - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement