Galatasaray Kulübü'nün eski yöneticilerinden Işın Çelebi, içinde bulunulan mali durumdan çıkışın anahtarının, birlik içinde, açık, net ve samimi olmaktan geçtiğini söyledi.
Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulun mali durum görüşmelerinde söz alan üyelerden Çelebi, mali konuların çözülebileceğine olan inancını dile getirirken, özellikle birlik içinde hareket ederek aşama kaydedilebileceğini vurguladı.
Başkan Duygun Yarsuvat'ın, Türk Telekom Arena'nın çatı sisteminin yerine, iç döşemesinin tercih edildiğini ve buna da bir yöneticinin görev sürelerinin sonunda imza attığını söylediğini hatırlatan Çelebi, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Başkan Yarsuvat, stat çatısı konusunda bir atıfta bulundu. O kişi bendim. Yılda 100 milyon dolar gelir elde edilen bu stattır. Tüm localar ve dekorasyonu devlet üstlenmiştir ve 23 milyon liraya mal olmuştur. Öyle derme çatma masalar falan da yapılmamıştır. Söylenen tümüyle yalan ve yanlıştır. Stat yapılırken 2-3 yıl burada yattık kalktık. Kimseden teşekkür beklemiyoruz. Bu çatı yapılırsa da proje tamamlanmış olur. Sayın başkan beni çok iyi tanır. Ben doğruyu her şeye ve herkese rağmen savunurum. Riva'nın ruhsatını almak için aylarca kapılarda nöbet tuttuk. Mecidiyeköy'de bulunan ve bugün yetki istenen arsa kamulaştırılmıştı, biz hem geri aldık hem de şimdi yapılmak istenen binanın ruhsatını çıkardık. Yine kimseden teşekkür beklemiyoruz."
Mecidiyeköy'deki arsasının hemen yanında bulunan 1600 metrekarelik alanın da Galatasaray Kulübü'nün malı olduğunu açıklayan Çelebi, "Bugün sizden bir isteğim var. Mecidiyeköy'deki arsamızın hemen bitişiğindeki 1600 metrekarelik bölüm de kulübündür. Şu an orada, bir inşaat firmasının satış ofisi faaliyet gösteriyor. Orası, Eroğlu Grubu'na belediye tarafından peşkeş çekilmiştir. Oranın geri alınması lazım. Arazimizi kim el çabukluğuyla verdiyse, Şişli Belediyesi'nden geri alınması lazım" ifadelerini kullandı.
Bilen: "Kulüp içi işlerden geçinen çok kişi var"
Sarı-kırmızılı kulübün eski yöneticilerinden Mehmet Bilen, kulüp denetleme kurulunun etkin çalışmadığını ve çok sayıda usulsüzlüğün görmezden gelindiğini savundu.
İlk kez kulübün mali durumuyla ilgili bu kadar açık bilgiler aldıklarını dile getiren Bilen, "Demek ki bıçak kemiğe dayandı. Borçların nedenleri çok. Son 14 yılda başladı ve katlana katlana geldi. Bir denetim zafiyeti var ve devam ediyor. Kulübün bu boşluğunu gören, mali kongrelerin alelacele yapıldığını, denetlemenin olmadığın gören, maalesef kulüp içi kişiler ve birtakım gruplar var. Kulüp içi işlerden geçinen çok kişi var. Bu kişiler, denetim zafiyetini kullanıyorlar. Başkanları da kurban alıyorlar" diye konuştu.
Kontrolsüz yapılan işlemlerin önemli mali kayıplara neden olduğunu aktaran Bilen, "Menajerler ihya oluyor. Bu işlerden geçinen çok kişi var. Bunu artık görmezden gelmeyelim. Üç bin lira etmeyecek işine 13 bin lira ödediğimiz ve altına araba verdiğimiz kişiler hala var. Bu durumda gelinen nokta normal. Bugün hiç borcumuz olmasa, fazla sürmez, aynı mantıkla kısa zamanda yine aynı borç rakamlara çıkarız" şeklinde görüşlerini aktardı.
Kulüp eski yöneticilerinden Taner Aşkın, Galatasaray'ın mevcut durumda birlik ve beraberliğe mecbur olduğunu kaydederken, "Galatasaray'ın içinde işinde başarılı insanlar var. Sayın başkan onları göreve çağırmalı ve bunu yapabilecek bir kişi. Kimse onun görev çağrısına 'hayır' diyemez. Gayrimenkuller değerlendirilmeli. Önce Mecidiyeköy, sonra Riva, sonra da Florya değerlendirilmeli" açıklamasında bulundu.
Genel kurul üyelerinden Ahmet Şenkal ise mart ayında gerçekleştirilecek mali genel kurulda Ünal Aysal ve Duygun Yarsuvat dönemlerinin ayrı ayrı ibra edilmesi gerektiğini kaydetti. Şenkal, konunun yönetim tarafından genel kurul gündemine de bu şekilde alınmasını istedi.
Şener: "Mali durumu görünce, 'Bizi Fenerbahçeliler mi yönetiyor?' dedim"
Genel kurul üyelerinden Zafer Şener, Galatasaray Kulübü'nün mali durumuyla ilgili ayrıntılı açıklamaları dinledikten sonra, "Bizi acaba Fenerbahçeliler mi yönetiyor?" dediğini aktardı.
Yoldan geçen bir Galatasaraylıya kulübü yönettirmeleri durumunda bile durumun daha iyi olacağına inandığını söyleyen Şener, "Asıl kaybettiğimiz ise manevi şeylerimiz. Eskiden başkanlarımıza, yöneticilerime laf söylenilirken, önce bir düşünülürdü. Şimdi televizyon açamıyor, gazete okuyamıyorum. Bu mali konuşmalar beni ilgilendirmiyor. Milyonlarca Galatasaraylı, 'Üç paralık adamlar benim başkanıma nasıl hakaret eder' diye tepkili. Başkanlar, yönetim kurulları benim değerim arkadaş. Kimse hakaret edemez" şeklinde görüş belirtti.
Tartışma yaşandı
Mali durum görüşlerinin son bölümünde, kongre divan başkanı İrfan Aktar ile genel kurul üyesi, gazeteci Osman Tamburacı arasında tartışma yaşandı.
Tamburacı'nın, konuşmacı listesine ismini yazdırdığı halde söz verilmediği yönündeki tepkisine, Aktar'ın da karşılığı sert oldu ve genel kuruldan atılması için oylama yaptırmak istedi. Bu arada diğer üyelerin de tepkilerinin yükselmesi üzerine genel kurul toplantısına 5 dakika ara verildi. Aradan sonra Tamburacı'ya söz verilerek konu tatlıya bağlandı. - İstanbul
Son Dakika › Spor › Galatasaray Kulübü'nün Olağanüstü Mali Genel Kurulu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?