Gençlik ve Spor Bakanlığı Tarafından Düzenlenen 'Skeç Yarışması'na Yoğun İlgi - Son Dakika
Spor

Gençlik ve Spor Bakanlığı Tarafından Düzenlenen 'Skeç Yarışması'na Yoğun İlgi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Tarafından Düzenlenen \'Skeç Yarışması\'na Yoğun İlgi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, gençlerin özgüven kazanmalarını sağlamak, sanat ve kültürel alanlara ilgilerini artırmak, tiyatronun genç nesiller tarafından yaşatılmasını sağlamak amacıyla ’Değerlerimiz’ temalı ’Hayallerini Sahneye Taşı’ sloganıyla bu yıl ilk kez Gençlik Merkezleri Arası Skeç Yarışması düzenleniyor.

16.05.2016 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, gençlerin özgüven kazanmalarını sağlamak, sanat ve kültürel alanlara ilgilerini artırmak, tiyatronun genç nesiller tarafından yaşatılmasını sağlamak amacıyla 'Değerlerimiz' temalı 'Hayallerini Sahneye Taşı' sloganıyla bu yıl ilk kez Gençlik Merkezleri Arası Skeç Yarışması düzenleniyor. Bakanlığa bağlı 81 ilde faaliyet gösteren 220 Gençlik Merkezi'nden 693 ekiple 7 bin gencin yoğun ilgi gösterdiği yarışmanın 81 il, 7 bölgede düzenlenen il ve grup yarışmaları tamamlandı.

14-29 yaş arasındaki gençler, değerler eğitimi konularından sevgi, saygı, sorumluluk, adalet, yardımseverlik, doğruluk, dürüstlük, sabır, üretkenlik, güven, hoşgörü, alçakgönüllülük, empati, kanaatkarlık, çalışkanlık konulu, komedi ve dram türlerinde kendi yazdıkları senaryoları ile katıldıkları yarışmalarda, hem güldürdü hem de düşündürdüler.

VATANDAŞLAR SALONA AKIN ETTİ

Halka açık olarak düzenlenen yarışmalarda vatandaşlar da gençlerin performansını izlemek üzere salonlara akın etti. 81 ilde gerçekleştirilen il yarışmalarını birinci tamamlayan Gençlik Merkezleri; Mart-Nisan aylarında düzenlenen Grup Birinciliği Yarışmalarına katılma hakkı kazandılar.

7 bölgede Konya, Mersin, Şanlıurfa, Erzurum, Samsun, İzmir ve Edirne'de gerçekleştirilen Grup Yarışmalarında birinciliği elde eden Gençlik Merkezleri ise, Gençlik Haftası'nda 18 Mayıs 2016 tarihinde saat 14: 00'te ATO Congresium Ankara'da düzenlenecek ve ünlü oyuncuların jürilik yapacağı Türkiye Finali'nde ter dökecekler. Jüri olarak, Engin Altan Düzyatan ve Diriliş Ertuğrul ekibi ile Ahmet Yenilmez, Çetin Altay, Hasan Kaçan, İsmail Hakkı Ürün, Ayşe Tolga jürilik yapacak.

Türkiye Finalinde dereceye giren gençlere, yurtdışı gezisi, temel oyunculuk eğitim kursları, başarı belgesi ve plaket verilecek.

Türkiye Finali hakkı kazanan Gençlik Merkezleri ekipleri ve oyunları ise şu şekilde:

İç Anadolu Bölgesi Birincisi:

Çankırı Gençlik Merkezi, Ne Olacaksa Olsun Galan,

Akdeniz Bölgesi Birincisi:

K. Maraş Gençlik Merkezi,Birden Bire

Güney Doğu Anadolu Bölgesi Birincisi:

Kilis Gençlik Merkezi, Ver Elini İnsanlık

Doğu Anadolu Bölgesi Birincisi:

Erzincan Gençlik Merkezi, Teknokolik,

Karadeniz Bölgesi Birincisi:

Zonguldak Gençlik Merkezi, Yurttan Sesler Korosu

Ege Bölgesi Birincisi:

İzmir Gençlik Merkezi, Alar,

Marmara Bölgesi Birincisi:

Bursa Gençlik Merkezi, Hayaller ve Gerçekler - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Gençlik ve Spor Bakanlığı Tarafından Düzenlenen 'Skeç Yarışması'na Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement