Hakem Kararıyla! - Son Dakika
Son Dakika Logo

Hakem Kararıyla!

Hakem Kararıyla!
09.02.2014 18:10

Spor Toto Süper Lig'in 20. hafta mücadelesinde lider Fenerbahçe üst üste ikinci yenilgisini Sivasspor karşısında 2-0'la aldı.

Ligde ikinci yarıya en yakın rakibi Galatasaray'ın 8 puan önünde başlayan, Eskişehirspor karşısına ise 10 puanlık avantajla çıkan Fenerbahçe, üst üste ikinci yenilgisini Sivasspor deplasmanında alarak büyük avantajını kaybetmeyi sürdürdü.

Hakem kararlarının büyük etki ettiği maçta Fenerbahçe yaklaşık 70 dakika 10 kişi mücadele ederken, gol aradığı dakikalarda korktuğu başına geldi ve önce Aydın Karabulut ardından da Burhan Eşer'in gollerini kalesinde görerek, sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki puan farkı 4'e düştü.

Fenerbahçe hızlı başladı

Galatasaray'ın Eskişehirspor galibiyeti sonrası Fenerbahçe için çok daha büyük önem kazanan mücadeleye sarı-lacivertliler oldukça istekli ve baskılı başladı. Ersun Yanal'ın üst üste gelen sakatlıklar sonrası kadro dizilişinde değişikliğe gittiği ve Kadlec'in sol beke, Caner'in de sol açığa geçtiği Fenerbahçe özellikle sol kanattan Sivasspor savunmasını yıpratmaya çalışırken, golcüsü Sow ile hareketli gözüktü.

Penaltı itirazları

6. dakikada Caner'in altı pas üzerinde Raul Meireles'in vuruşuna dokunamadığı an sarı-lacivertliler adına maçın ilk önemli fırsatı olurken, uzun süre polemiklere neden olan pozisyon 10. dakikada yaşandı. Sow'un ceza sahası içerisinde kaleye gönderdiği şuta Sivasspor savunması tarafından elle kesilirken, gerek Yunus Yıldırım gerekse de yardımcı hakemler penaltı noktasını göstermedi ve oyun devam etti. Bu pozisyonun hemen ardından Caner yaptığı sert faul nedeniyle sarı kart gördü ve Kasımpaşa maçı öncesi cezalı duruma düştü.

Egemen oyundan atıldı

Maçın hakem Yunus Yıldırım adına bir diğer tartışılacak anı ise 21. dakikada yaşandı. Sivasspor kontratağında Chahechouhe hızla Fenerbahçe yarı sahasına girerken, topu Egemen'den kurtardığı sırada kendisini yerde buldu. Hakem Yunus Yıldırım Egemen'e sarı kartını gösterirken, rakibine dokunmadığını iddia ederek, karara oldukça kızan tecrübeli oyuncu Yıldırım'ın üzerine yürüdü ve bu hareketi sonrası doğrudan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Pozisyonun tekrarında Egemen'in Chahechouhe'ya dokunmadığı görüldü.

Devre golsüz sona erdi

10 kişi kalmasının ardından Kadlec savunmanın ortasına kayıp, Caner sol kanadın tamamından sorumlu hale gelirken, Fenerbahçe'nin etkinliği ilk dakikalara oranla azalmaya başladı. Sivasspor sağ kanattan sarı-lacivertli savunmaya yüklenmeye çalışsa da, konuk ekibe çok büyük dertler açmayı başaramadı. Devre sonunda Fenerbahçe yeniden bir gol için organize olmaktan uzak çabalarda bulunsa da devre golsüz eşitlikle sona erdi.

Fenerbahçe gole yaklaştı ama...

Karşılaşmanın ikinci yarısına Fenerbahçe ilk yarıdaki baskısının uzağında başlasa da oyunun kontrolünü elinde tuttu ve Sow'la 51. dakikada gole yaklaştı ancak kaleci ve savunmanın zamanında müdahalesi nedeniyle etkili bir vuruş yapamadı. Maçın kader anı ise 58. dakikaydı. Sivasspor savunmasının hatasında Kuyt'ın çabası sonrası Sow sol çaprazdan Sivasspor ceza sahasına girerken vuruşunda kaleci Nihat'ı geçemedi. Kaleciden seken topa Gökhan Gönül koşsa da savunma son anda gol vuruşuna engel oldu. Bu pozisyonun devamında ise Sivasspor'un golü geldi. Sol kanattan Chahechouhe hızla Fenerbahçe ceza sahasına ilerlerken, pasında topu Aydın'la buluşturdu ve Aydın'ın vuruşunda top Alves'e çarparak ağlara gitti. Sivasspor bu golle maçta 1-0 öne geçti.

Son çare Alper ve Salih

Golün şokunu üzerinden attıktan sonra Fenerbahçe oyunda yeniden kontrolü sağlamaya çalışırken, morallenen Sivasspor'u ceza sahasında daha fazla görmeye başladı. Ancak bu dakikadan sonra Fenerbahçe adına bir darbe de Sow'dan geldi. Senegalli oyuncu 64. dakikada sakatlanarak yerini Alper'e bırakırken, birkaç dakika sonra Salih Uçan, hücum zenginliğini arttırmak için Emre'nin yerine oyuna girdi.

Burhan maçı bitirdi

İlerleyen dakikalara Fenerbahçe, oyunu iyice rakip sahaya taşırken, Sivasspor ceza sahası içersinde çoğunlukla karambole yakın pozisyonlarda gole yaklaştı. İkinci yarıda konuk ekip adına gole yaklaşılan bir başka an ise 78. dakikadaydı. Sol kanattan Sivasspor ceza sahasına sızan Salih, da Costa'yı geçerken, pasında buluşturduğu Alper Potuk uygun şut pozisyonunda kaleyi bulamayınca önemli bir fırsat kaçmış oldu.

Fark 4'e düştü

Maça Fenerbahçe'nin puan veya puanlar adına umutlarına nokta koyan gol ise 81. dakikada geldi. Oyuna sonradan dahil olan John Utaka'nın pasında Chahechouhe topla buluşurken, onun içeri doğru çevirdiği topa arka direkte Burhan Eşer çizgi üzerinde bomboş dokunarak, farkı 2'ye çıkardı.

Bu golün ardından Fenerbahçe'nin direnci tamamen ortadan kalkarken, pozisyona girmekte zorlandığı kalan bölümde başka gol olmayınca mücadele 2-0 Sivasspor lehine tamamlandı ve Fenerbahçe'nin zirvedeki büyük avantajı sona ermiş oldu.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Hakem Kararıyla! - Son Dakika


Advertisement