'Hayal Ettik, Cesur Olduk' - Son Dakika
Spor

'Hayal Ettik, Cesur Olduk'

\'Hayal Ettik, Cesur Olduk\'

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, TÜFAD ve TFF’nin Antalya’da düzenlediği 24. Uluslararası Pro-Lisans Antrenör Gelişim Semineri’nde siyah-beyazlı takımı başarıya taşıyan futbol felsefesini paylaşırken, çarpıcı ifadeler kullandı.

10.01.2018 02:35

MUSTAFA ANIKLI

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) iş birliğiyle Antalya'da gerçekleştirilen 24. Uluslararası Pro-Lisans Antrenör Gelişim Semineri'ne katılan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş deneyimlerini paylaştı.
Türkiye'de futbolun gelişimi için uzun yıllardır birçok insanın emek harcadığına vurgu yapan Güneş, "Hep doğruları yakalamaya çalışıyoruz. Futbolun içinde birçok etken ve birimler var. Tesisler, malzemeler ile futbol bir noktaya geldi. Başarı geldikçe eleştiri de artıyor. Çünkü futbol kültürünü oluşturamadık. Antrenörler bugün geri planda. Gücümüzü kullanamıyoruz. Bütün yöneticileri etkileyen biziz. Mesleki itibar ve güç olarak eksik durumdayız. Oyuncularımız çok yetenekli ama çalışma ve profesyonel bakışlarda eksiklikler var. Çok şey biliyoruz ama bildiklerimizi düzene koyamıyoruz" dedi.
'Sonuç geliyor'
Şenol Güneş, Beşiktaş'ın ulusal ve uluslararası hedeflerinin yanı sıra futbol felsefesiyle ilgili bilgiler de aktardı. Siyah-beyazlı teknik adam şunları söyledi:
"İnsan sayısı önemli değil, önemli olan kalitedir. Bizim oyun formatımızda bir değişiklik yok. Yetenekli, zeki ve karakterli oyuncularım var. Takım ruhunu oluşturunca başarı geliyor. Mazaret üretmiyoruz. Herkesin keyif aldığı bir oyun oynamaya çalışıyoruz. Sevgi, saygı ve sportmenlik bizim önceliğimiz.
Doğru futbolcuları, doğru felsefe ile birleştirince sonuç kendiliğinden geliyor. Şampiyon gibi düşündük ve davranık, böylece şampiyon olduk. Emek ve zaman verdik. Hayal ettik ve hep cesur olduk. Başarmak için zaman zaman sırtımızı kalabalığa döndük. İlişkilerimize değil, işimize önem verdik. Söylemlerimizi ve eylemlerimizi örtüştürmeye çalıştık."
'Gençler 800 metre arkadan geliyorlar'

Antalyasporlu Samuel Eto'o, Beşiktaşlı Pepe ve Sivasspor'un golcüsü Arouna Kone, "Yıldız Futbolcu Gözüyle Türk ve Avrupalı Antrenör" konulu panele katıldı.
Eto'o 36 yaşında olmasına rağmen her sezon kişisel hedefler belirlediğini ifade ederek, "Ben her yıl 20 gol atmayı düşünüyorum ve çok çalışıyorum. Fakat benden genç olan oyuncular antrenmanlarda benim 800 metre arkamdan geliyorlar" dedi. Genç oyunculara çok çalışmaları tavsiyesinde bulunan Pepe, Cenk Tosun'la Everton'a gitmeden önce konuştuğunu söyledi. Dünyaca ünlü stoper, "Kendisine, 'Günün tadını çıkar ve kendini geliştir' dedim. Türk futbolcular çok yetenekli ama ileriye adım atmak konusunda zorluk yaşıyorlar" yorumunu yaptı.
'Paylaşmada eksiğiz'

Antalya'daki seminerde Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ile Atiker Konyaspor'un hocası Mehmet Özdilek de sahne aldı. Milliyet Spor Müdürü Tayfun Bayındır ve Hürriyet Spor Müdürü Mehmet Aslan'ın moderatörlüğünü yaptığı oturumda konuşan Kocaman, "Bilgi ve tecrübelerimizi paylaşma konusunda eksiklerimiz var. Teknik direktörler arasında böyle bir durum söz konusu. Kulüpler olarak bizim daha fazla oyuncu üretmemiz gerekiyor. En az 30-35 futbolcuyu Avrupa'ya göndermemiz lazım. Her konuda çok geç kaldık" ifadelerini kullandı.

]
]
]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor 'Hayal Ettik, Cesur Olduk' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement