HDP'li Pervin Buldan: Millet kuru ekmek bulamıyor, o manda yoğurdu yiyin diyor! - Son Dakika
Spor

HDP'li Pervin Buldan: Millet kuru ekmek bulamıyor, o manda yoğurdu yiyin diyor!

HDP\'li Pervin Buldan: Millet kuru ekmek bulamıyor, o manda yoğurdu yiyin diyor!

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, "Çözüm isteyen üreticilerle dalga geçercesine 'Manda yoğurdu yiyin' diyen bir AKP Genel Başkanı var" iddiasında bulundu.

29.03.2022 15:39  Güncelleme: 15:45

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında konuştu. Buldan, Meclis'teki toplantıda gündeme dair değerlendirmeler yaparak, "Kimse HDP'yi yok saymasın" dedi.

"İŞKENCE SOKAĞA TAŞTI"

Konuşmasına Furkan Vakfı'na yönelik polis müdahalesini kınayarak başlayan Buldan " Adana'daki tablo, uzun bir süredir karakollarda, cezaevlerinde görünmez kapılar ardında rutin hale getirilen işkencenin sokaklara taşmış ve açık alanda uygulanmaya başlanmış halidir" iddiasında bulundu.

16 YAŞINDAKİ ÇOBAN MUHARREM'İN ÖLÜMÜ

Hafta sonu Urfa'da 16 yaşındaki Muharrem Aksem'in güvenlik güçlerinin atış yaptığı alana 400 metre mesafedeki alanda sağ eli kopmuş halde cansız bedeninin bulunmuştu. Aksem'in ölümünün aydınlatılması gerektiğini belirten Buldan; "Aksem'in ölümünün bütün yönleriyle aydınlatılması için etkin bir soruşturma derhal başlatılmalı ve sorumluluğu bulunanlar mutlaka açığa çıkartılmalıdır" diye konuştu.

"MİLLET KURU EKMEK BULAMIYOR"

Ekonomik krize dair de konuşan Buldan; konuşmasında ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "manda yoğurdu" önerisine de değinerek şunları söyledi:

"Bırakalım çözümü; çözüm isteyen üreticilerle dalga geçercesine 'Manda yoğurdu yiyin' diyen bir AKP Genel Başkanı var. Millet kuru ekmek bulamıyor, o, manda yoğurdu, kestane balı, Medine hurması, yulaf yiyin diye ekranların başında halkımıza bunu söylemekten utanmıyor, sıkılmıyor. Halka önerdikleri çözüm budur. Türkiye gerçeklerinden kopan, toplumdan kopan, kendi çıkarlarından başka bir şey düşünmeyen iktidarın ülkeyi getirdiği nokta tam anlamıyla yıkımdır, çöküştür."

"Uzun kuyruk olmasın diye et fiyatlarına yüzde 48 zam yaptık" diyen Et ve Süt Kurumu Genel Müdürünün görevden alındığını belirten HDP Eş Genel Başkanı Buldan "Müdür gitti ama zamlar yerinde duruyor. Müdür yanlış yaptıysa, zammı neden geri almadınız? Almazlar, çünkü onların dertleri kendi çıkarlarıdır, paradır, kendi rantlarıdır. Paradır!" dedi.

"ÖTV KALDIRILSIN, MAZOT FİYATLARI İNDİRİLSİN"

KDV'yi yüzde 8'e indirilmesinin halkı rahatlatmayacağını söyleyen Buldan "Onun için akaryakıt ve ulaşımdaki ÖTV kaldırılsın diyoruz. Mazot fiyatları indirilsin, çiftçiye teşvik verilsin diyoruz. Bu kürsüden hep söylüyoruz, halkın yoksullaşmasının, enflasyonun, TL'deki düşüşün nedeni suç ekonomisidir, savaş ve rant ekonomisidir." dedi.

"SEÇİM KANUNU SİZİ KURTARMAYACAK"

Konuşmasında seçim kanununa ilişkin değişiklik taleplerine de sözü getiren Buldan, kanundaki değişikliğe ilişkin ise şu yorumu yaptı:

"Seçim kanunlarıyla oynamaya başladılar. Sandığa girmeyecek oyun, sandıktan çıkması için yol bulmaya çalışıyorlar. Yani ikna yoluyla elde edemeyecekleri oyları, hileyle alma peşinde olduklarını biliyoruz. Ülkedeki ekonomik krizi biz çözeriz diyen iktidar, seçim hileleriyle kendi siyasi krizini çözme arayışındadır. Bugün genel kurulda görüşülecek yasanın de özü tam da budur! Bunun için ne yapıyorlar? YSK'yı, il-ilçe seçim kurullarını, eşi görülmemiş dalavere yöntemleriyle tümden ele geçirmeye çalışıyorlar. Ama bunlar boşuna nafileler. Sizin hilecilikte ustaysanız, halk da bu hileleri bozmakta ustadır. Öyle bir fark yiyeceksiniz ki, YSK da seçim kurullarınız da hileleriniz de sizi kurtarmaya yetmeyecektir."

Konuşmasının son bölümünde ise partisinin yok sayıldığını öne süren Buldan "HDP'siz siyaset, HDP'siz parlamento, HDP'siz Türkiye, HDP'siz değişim hesapları yapanlar var. Kendilerine siyaset çöplüğünde şimdiden yer ayırsınlar. Geçmiş dönemde Kürtleri ve siyasetini tanımayanlar gibi onlar da siyasi çöplükte yer alacak" sözlerini kullandı.

Son Dakika Spor HDP'li Pervin Buldan: Millet kuru ekmek bulamıyor, o manda yoğurdu yiyin diyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Mehmet Yavuz: walla dün Çağ Kebabı yedim. dükkanda doluydu. diğer dükkanlara baktım onlarda doluydu. demek ki senin dediğin gibi değil. 10 14 Yanıtla

Advertisement