Ifca Dünya Sörf Şampiyonası Son Buldu - Son Dakika
Spor

Ifca Dünya Sörf Şampiyonası Son Buldu

Ifca Dünya Sörf Şampiyonası Son Buldu

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde, geçen 1 Temmuz'da başlayan IFCA Çocuklar, Gençler, Büyükler Dünya Sörf Şampiyonası, final yarışlarıyla sona erdi.

06.07.2013 22:17

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde, geçen 1 Temmuz'da başlayan IFCA Çocuklar, Gençler, Büyükler Dünya Sörf Şampiyonası, final yarışlarıyla sona erdi.

İtalya, Hollanda, Yunanistan, Danimarka, Yeni Zelanda, Belçika, Finlandiya, Portekiz ve Almanya'nın yanısıra Karayip Adaları'na bağlı Aruba ve Curacao'dan şampiyonaya 100'e yakın sporcu katıldı. Alaçatı Çağla Kubat Windsurf Academy adlı şampiyona, bugün final yarışları ile son buldu. 30 yaş üzeri bayanlarda Çağla Kubat birinci olurken, öğrencisi olan ve ilk günden itibaren fovariler arasında gösterilen Poyraz Akay gençler katagorisinde büyük bir farkla ipi göğüsledi.

Şampiyonayı düzenleyen ünlü sörfçü Çağla Kubat, yarışçı olmanın yanında ilk kez uluslararası bir şampiyonanın organizasyonu da üstlenerek başarılarına bir yenisini daha ekledi. Şampiyonanın ödül töreninde yaptığı konuşmada Çağla Kubat, "Çağla Kubat Academy olarak evsahipliği yaptığımız şampiyonanın organizasyonunu Gorbon Sports Management ile birlikte üstlendik. IFCA Çocuk, Genç ve Büyükler Şampiyonası, dünyada çocukların ve gençlerin unvan aldıkları tek yarış. Her sene başka bir ülkede yapılan bu şampiyonayı Türkiye'de gerçekleştirmek benim hayalimdi. 22 ülkeden sörfçüler farklı kategorilerde yarıştı. Bizim çocuklarımız için de katkı sağlayan, anlamlı bir deneyim oldu. Yarışan tüm sporcuları tebrik ediyor, ülkemizde sörf sporunun gelişmesi, yeni sporcuların yetişmesi için ilgi gösteren, başta Vestel ve Mobotix olmak üzere destek verenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ana sponsorlardan Vestel adına, grubun Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mert Gürsoy, "Dünyanın dört bir yanından sporcuları Alaçatı'da buluşturan bu önemli organizasyonun ana sponsorluğunu üstlenmek bizim için gurur vericiydi. Bir haftadır burada bulunan sporcular sadece yarışmadılar, ülkemizde sörf sporunun tanınmasına, gelişmesine de katkıda bulundular. Aynı zamanda bir sörf merkezi olan Alaçatı'yı dünyaya duyurdular. Şampiyonaya katılan tüm sporculara teşekkür ediyor, dereceye girenleri kutluyoruz" dedi.

-----KUTU-----

ŞAMPİYONADA SONUÇLAR

Çocuklar katagorisinde,

Kızlar; 1. Lara Bilem, 2. Naz Çatırlı.

Erkekler: 1. Coen Swijnenburg, 2. Jurgen Saragoza, 3. Etman Aran

13 yaş altı: 1. Jim Van Someren, 2. Kuzey Öztaş

15 yaş altı: 1. Jan Paul da Silva Degues, 2. Scogliala Francesca, 3. Etmon Oscar

Gençler katagorisinde,

Kızlar; 1. Fulya Ünlü, 2. Dilara Uralp, 3. Andrea Vanhoorne

Erkekler; 1. Poyraz Akay, 2. Jacquier Simon, 3. Gallice Baptiste

Masters katagorisinde

Kadınlar; 1. Çağla Kubat, 2. Mariane Kaplas, 3. Ceren Yaman

Erkekler: 1. Andrea Rosati, 2. Ertuğrul İçingir, 3. Erkan Morgan

Grand Masters katagorisinde

Erkekler: 1. Costantino Saragoza, 2. Leonid Judin, 3. Ata Osman Çatırlı - Çeşme

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Ifca Dünya Sörf Şampiyonası Son Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement