Lider F.bahçe Virajı Döndü: 2-1 - Son Dakika
Spor

Lider F.bahçe Virajı Döndü: 2-1

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, düşmeme mücadelesi veren Erciyesspor ile sahasında karşılaştı ve 3 puanı almayı başardı.

16.03.2014 21:14

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında lider Fenerbahçe, sahasında son haftalarda çıkış yakalayan ve 4 maçını da kazanan Kayseri Erciyesspor'u konuk etti. Fenerbahçe, rakibini 2-1 yenmeyi başardı.

Kilidi Kuyt açtı!

2 - 1

8

İsabetli şut

4

15

İsabetsiz şut

7

6

Korner

5

19

Faul

14

2

Sarı kart

1

0

Kırmızı kart

0

%60

Topla oynama

%40

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, Kayseri Erciyesspor karşısında ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

Karşılaşmaya her iki takım da oldukça istekli bir başlangıç yapmayı başardı.

1. dakikada sağdan Murat Yıldırım'ın ortasında ceza sahasında iyi yükselen Edinho'nun kafa vuruşunda, kaleci Volkan Demirel, son anda dokunduğu meşin yuvarlağı üstten kornere attı.

2. dakikada Yasin Öztekin'in soldan kullanıldığı korner atışında, ceza alanı içinde oluşan karambolde, Mandjeck'in kaleye doğru gönderdiği topa altıpasta müdahale eden Kuyt, meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

6. dakikada ceza alanı içinde sağ çaprazda Emenike'nin vuruşunda, top yandan auta çıktı.

19. dakikada Emenike'nin bu kez ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Gökhan Değirmenci, uzanarak topu kornere çeldi.

33. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Sow'un pasıyla ceza alanı önünde kaleye arkası dönük pozisyonda topla buluşan Kuyt'ın dönerek yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak, üst direğin altından filelerle buluştu: 1-0

Karşılaşmanın ilk yarısı, 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi.

51'

Gelen ortaya sırtı dönük olan Traore güzel bir kafa vuruşu yaptı, sol köşeye yönelen topa Volkan Demirel harika uzandı ve topu kornere çeldi.

Arka arkaya goller!

Karşılaşmanın ikinci yarısı, başlarda ilk yarıdaki tempodan uzak kalsa da gollerin gelmesi çok fazla gecikmedi.

47. dakikada Emenike'nin pasında topla buluşan Sow'un sol kanattan ceza alanına giren Alper'e pasında Alper sol ayağıyla şut çekmek istedi ama çok kötü vurdu.

51. dakikada gelen ortaya sırtı dönük olan Traore güzel bir kafa vuruşu yaptı, sol köşeye yönelen topa Volkan Demirel harika uzandı ve topu kornere çeldi.

62. dakikada Yasin, Gökhan'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Edinho, topu filelere yolladı ve durum 1-1 oldu.

Fenerbahçe'nin 1-1'e cevabı gecikmedi. 64. dakikada Caner, iki rakibinden sıyrılıp ceza alanına ortasını yaptı ve kale sahası içinde Emenike topa dokundu. Kaleci Gökhan'dan dönen topa Emenike diziyle bir kez daha dokundu ve maç 2-1'e geldi.

70. dakikada Dirk Kuyt sağdan ceza sahasına girdi. Yerden pasını Emre Belözoğlu'na verdi. Emre'nin kale önünden bomboş pozisyonda yaptığı vuruşu kaleci Gökhan harika çelmeyi başardı.

72. dakikada Raul Meireles kaleyi karşısına alıp çok sert vurdu ancak kaleci Gökhan Değirmenci yine başarılı olup topu kontrol etti.

78. dakikada Emre'nin harika pasını alan Moussa Sow, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Sow, Gökhan'ı geçmek istedi ancak Gökhan izin vermedi. Ardından seken topa Meireles hamle yapmak istedi fakat Gökhan, yine daha erken davrandı, tehlikeyi uzaklaştırdı.

80. dakikada Fenerbahçe üçüncü gole çok yaklaştı. Ev sahibi takım çok hızlı çıktı. Meireles sağ kanatta koşan Sow'u gördü. Bomboş ilerleyen Sow, rakibinden sıyrılıp pasını ceza sahasındaki Emenike'ye gönderdi. Bu oyuncunun yerden vuruşu sağ direği yalayıp auta çıktı.

84. dakikada ceza sahasın içinde bir anda pozisyona giren Moussa Sow, topu sağ köşeye vurdu ancak günün başarılı isimlerinden Gökhan yine gole izin vermedi.

Son anlarda yaşanan faul pozisyonlarının ardından Diakhate ve Bekir arasında bir gerginlik yaşandı. İki takım oyuncuları gerginliği ayırdı.

90 dakikanın sonunda 2-1 kazanan Fenerbahçe, bir maç eksiği ile beraber puanını 54 yaptı ve Galatasaray ile puan farkını 5 yaptı. Erciyesspor ise 25 puanla 17. sırada kaldı. Yarıda kalan Trabzonspor - Fenerbahçe maçından 'hükmen galip' kararı çıkarsa Fenerbahçe, puan farkını 8'e çıkartacak.

MAÇIN HEYECANINI YENİDEN YAŞAMAK İÇİN TIKLAYIN!

Ersun Yanal

Performans: 8/10

Maçı koparmakta çok zorlanan takımı, yetenekli ayakları sayesinde galibiyete yürüdü ancak Erciyesspor karşısında zamna zaman zor duruma da düştüler....

Hikmet Karaman

Performans: 5/10

Formda oyunları Fenerbahçe karşısında da devam etti. Gol forsatları yakaladılar ancak Fenerbahçe kalitesini sahaya yansıtınca mağlup olmaları kaçınılmaz oldu.

Kadlec sürprizi Sakatlıklar ve cezalar nedeniyle son 4 lig maçının 3'ünde ilk 11'de şans bulan Çek savunmacı Michal Kadlec, Kayseri Erciyesspor karşısında 18 kişilik kadronun dışında kaldı.

Egemen ve Alves'in yokluğunda son haftalarda görev alan Çek futbolcu, 4 forvet Sow, Webo, Kuyt ve Emenike'nin yanı sıra Meireles ve Alves'in 18'de bulunması nedeniyle, yabancı kontenjanına takılarak kadroya giremedi.

Kadlec'in yanı sıra 2 maçlık cezasını tamamlayan Cristian ile Holmen de kontenjan nedeniyle kadroda yer almadı.

"Hababam Sınıfı" tribünde Türk sinemasının başyapıtlarından "Hababam Sınıfı" filminin oyuncuları, sarı-lacivertli kulübün davetlisi olarak Fenerbahçe-Kayseri Erciyesspor mücadelesini izledi.

Sarı-lacivertli taraftarların tribün organizasyonlarına konu ettiği, maçlarda stat hoparlörlerinden müziği çalınan "Hababam Sınıfı"nın aktörleri, karşılaşma öncesi Fenerbahçe Kulübü'nün Todori Tesisleri'nde yemekte bir araya geldi.

Aralarında "Güdük Necmi" lakaplı Halit Akçatepe, "Hayta İsmail" lakaplı Ahmet Arıman ve "Bacaksız" lakaplı Tuncay Akça'nın da yer aldığı oyuncu grubu, karşılaşma için tribündeki yerlerini almadan önce saha kenarında taraftarları selamladı. Bu sırada stat hoparlörlerinden filmin unutulmaz müziği çalındı ve skor ekranında da filmin görüntüleri yer aldı.

Oyuncu grubu sahaya sarı ve lacivert renklerden oluşan karton şapkalarla çıkarken, tribünlerdeki taraftarlar da dağıtılan bu şapkaları taktı.

Türk Telekom kale arkası tribüne "Hababam güm güm güm" yazılı pankart asılırken, tribünler de bu tezahüratla tempo tuttu.

Yanal: "Fenerbahçe şampiyon olacak" Karşılaşma öncesi yayıncı kuruluş Lig TV'ye değerlendirme yapan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, şampiyonluk hedeflerini yineledi.

Taraftarlara şampiyonluk sözü verdiklerini belirten Yanal, "Geçen hafta bizim için kritik bir haftaydı. Bizim bir standardımız var ve bu standartla devam edeceğiz. Taraftarımıza verdiğimiz bir söz var. Fenerbahçe şampiyon olacak. Bizi çok seven, destekleyen, her zaman arkamızda duran önemli bir taraftar kitlemiz var" diye konuştu.

Kayseri Erciyesspor'un bir süredir yenilmediğinin hatırlatılması üzerine Yanal, "5 maçtır yenilmiyorlar, 4'ü galibiyet. Rakibimizin gücünü, önemli silahlarını hepsini düşünüyoruz ama bizim yapabileceğimiz önemli şeyler var. Kazanıp avantajımızı devam ettirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Karşılaşma öncesi skor ekranında, "Adalete Fener Yak" kampanyasına destek için hazırlanan ve futbolcuların, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın mesajının yer aldığı video yayınlandı. Video taraftarlardan alkış aldı.

Sow'un göz yaşları! Fenerbahçe'de 3 net gol fırsatından yararlanamayan Moussa Sow göz yaşlarına hakim olamadı. Tribünler ise oyuncuyu tezahüratları ile teselli etmeye çalıştı.

Berkin Elvan pankartı Türk Telekom kale arkası üst tribündeki taraftarlar, İstanbul'da Gezi Parkı odaklı eylemlerde yaralandıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için pankart açtı.

Taraftarların karşılaşma öncesi açtıkları pankartta Berkin'in resmi ile "Berkin Elvan" ve "Çocuklar ölmesin maça da gidebilsinler" ifadeleri yer aldı.

Lider F.bahçe Virajı Döndü: 2-1
Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Lider F.bahçe Virajı Döndü: 2-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement