Mersin'de Bir İlk - Son Dakika
Spor

Mersin'de Bir İlk

Mersin\'de Bir İlk

Mersin’de ilk kez Uluslararası Bisiklet Turu düzenlenecek.

06.04.2015 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de ilk kez Uluslararası Bisiklet Turu düzenlenecek. Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından 'Tour Of Mersin' adıyla 9-12 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenecek Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda, 11 ülkeden 100'ün üzerinde yabancı sporcu ile Türk sporcular, 569.4 kilometrelik parkurda mücadele edecek.

Dünya Bisiklet Birliği'nin takviminde yer alan, Mersin Valiliği himayesinde ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin desteğinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenecek Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda, sporcular 4 gün boyunca 569,4 kilometrelik parkurda Mersin'i Anamur'dan Tarsus'a kadar bir baştan bir başa kat edecekler. Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nun tanıtım toplantısı, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı İrfan Çelik'in katılımıyla yapıldı. Adnan Menderes Bulvarı Kültür Park içindeki Orkide Restoran'da düzenlenen toplantıda, Mersin'de ilk kez düzenlenecek bu yarışmanın, şehrin ve Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sunacağı vurgulandı.

ÇAKACAK: "ULUSLARARASI BİSİKLET TURU MERSİN'İN TANINIRLIĞINI ARTIRACAK"

Tanıtım toplantısında konuşan Vali Çakacak, Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nun Mersin'de ilk kez düzenleneceğine dikkat çekti. Mersin'in sahip olduğu spor tesisleriyle bir spor kenti olduğuna işaret eden Çakacak, şehrin uluslararası bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapacağını söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası Bisiklet Turu'nun 4 gün süreceğini hatırlatan Çakacak, "Bu tür yarışmalar, ilimiz ve ülkemiz için son derece önemli. Çünkü spor dostluktur, kardeşliktir, insanları ve ülkeleri birbirine yaklaştıran etkinliklerdir. Mersin Uluslararası Bisiklet Turu da 11 ülkeden 112 sporcunun katılımıyla yapılacak. Spor, ülkelerin ve şehirlerin tanıtımına da büyük katkı sağlamaktadır. Bu tür müsabakalar da şehirlerin tanıtımını da ön plana çıkarmaktadır. İlkini yaptığımız 'Tour of Mersin' de inanıyorum ki; her yıl tekrarlanması dolayısıyla uluslararası alanda şehrimizin tanınırlığını artıracaktır. Bu açından da önemli bir yarışma" dedi.

"MERSİN BİSİKLET KULLANMAYA OLDUKÇA ELVERİŞLİ"

Yarışmanın, toplam 569, 4 kilometrelik bir parkurda gerçekleştirileceğini dile getiren Çakacak, ülkelerinin olimpiyat hazırlık takımlarında yer alan sporcuların, bu yarışta, 2016 yılında Rio Olimpiyatları'na gidebilmek için aynı zamanda klasman mücadelesi de yapacaklarına işaret etti. Bu açıdan da bu yarışmanın son derece önemli olduğunu ifade eden Çakacak, 9 Nisan'da Anamur Ören'de başlayacak yarışmanın, Gülnar Yanışlı, Mersin merkez ve Tarsus Dörtler Mahallesi'nde 4 etapta tamamlanacağı bilgisini verdi. Çakacak, "4 günün sonunda toplam 569,4 kilometrelik yarış tamamlanmış olacak. Aslında bu çok küçümsenmemesi gereken bir rakamdır. Mersin ile Ankara arasındaki mesafenin yaklaşık 500 kilometre olduğunu ifade ettiğimizde aslında parkurun ne kadar büyük olduğunu daha net olarak görebiliyoruz. Bu yarışma aynı zamanda ilimizin uluslararası alanda da tanıtımına katkı sağlayacak, ilimizi Anamur'dan Tarsus'a kadar kat etmiş olacak bu sporcularımız. Mersin, coğrafi yapısı nedeniyle bisiklet kullanmaya son derece elverişli. Bu yarışmaların halkı bisiklet kullanmaya özendireceğini de düşünüyoruz ve arzu ediyoruz" diye konuştu.

KOCAMAZ: "BİSİKLET SPORU TOPLUM SAĞLIĞINI ETKİLEYEN KOLEKTİF BİR SPORDUR"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da, Mersin Bisiklet Turu organizasyonu ile uluslararası anlamda Mersin'de önemli bir etkinliğe imza atacaklarını kaydetti. Mersin için ilk olan bu etkinliğin, bisiklet sporu için de önemli bir organizasyon olacağının altını çizen Kocamaz, "Türkiye Bisiklet Federasyonu ile birlikte gerçekleştireceğimiz bu organizasyona büyük heyecan ve emekle hazırlandık. Bu organizasyon ile ülkemizin ve şehrimizin uluslararası tanıtımına büyük katkı sağlayacağımıza ve kentimizde bisiklet kültürünün yaygınlaşmasına vesile olacağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Herkesin kolayca yapabileceği bisiklet sporunun, Türkiye'de birçok spor branşının gölgesinde kaldığına ve yaygınlaşma konusunda yeterince desteklenmediğine vurgu yapan Kocamaz, "Oysa bisiklet sporu, motorsuz bir taşıt olma özelliği ile doğa dostu, çevre dostu bir spor dalıdır. Bireyin beden sağlığı kadar, toplumun sağlığını da etkileyen kolektif bir spordur. Bisiklet kaliteli bir hayat tarzıdır. Gelişmiş ülkelere baktığınızda artık motorlu taşıtların yerini bisikletlerin aldığını görebilirsiniz. Bu amaçla bizler, bu yaşam kalitesi yüksek bisiklet sporunun kentimizde yaygınlaştırılması için seferber olduk. Sadece bu sporu sevdirmekten öte, bisiklet sporunu bir kültür ve yaşam biçimi haline getirmek amacı ile bu organizasyona önemli bir misyon yükledik" şeklinde konuştu.

Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nun, Mersin'in boydan boya tüm ilçelerini kapsaması ve ilk defa gerçekleştiriliyor olmasının kent için büyük değer taşıdığını dile getiren Kocamaz, "Bu, Mersinimizin tanıtımı için önemli bir avantajdır. Uluslararası Bisiklet Turu'nun yanı sıra 13-19 Nisan 2015 tarihleri arasında Challenger Tenis Turnuvası, 22-24 Mayıs 2015 tarihleri arasında Uluslararası Plaj Voleybolu 'Pro Beach Mersin' 30-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında Şampiyon Kulüpler Kupası Atletizm Şampiyonası ilimizde düzenlenecektir" ifadelerini kullandı.

ÇELİK: "11 ÜLKEDEN 100'ÜN ÜZERİNDE YABANCI SPORCU KATILACAK"

Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nun Dünya Bisiklet Birliği'nin takviminde yer alan bir yarışma olacağını bildiren Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı İrfan Çelik ise yarışmanın ilkinin Çanakkale'de yapıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

"İkincisi, Akdeniz'in bu güzel şehrinde yapılacak. Yarışmalara 11 ülke katılacak, 100'ün üzerinde yabancı sporcu olacak. Türkiye'den de Konya Torkuspor, Brissa Spor ve Türk Milli Takımı katılacak. Bu yarışmalar, olimpiyatlara gidebilmek için Dünya Bisiklet Birliği'nin 2.2 kategorisinde yer alması münasebetiyle mutlaka puan almamız gereken yarışmalardır. Dolayısıyla federasyon olarak bu yarışmalara çok önem vermekteyiz." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Mersin'de Bir İlk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement