Muay Thai Dünya Şampiyonası'na Doğru - Son Dakika
Spor

Muay Thai Dünya Şampiyonası'na Doğru

Muay Thai Dünya Şampiyonası\'na Doğru

Türkiye Muay Thai Federasyonu As Başkanı M.Salih Aygün, 13-17 Mart 2013 tarihleri arasında 40 ülkeden 600 sporcunun katılımıyla İstanbul'da Muay Thai Dünya Şampiyonası'nı gerçekleştireceklerini söyledi.

10.03.2013 14:35

Türkiye Muay Thai Federasyonu As Başkanı M. Salih Aygün, 13-17 Mart 2013 tarihleri arasında 40 ülkeden 600 sporcunun katılımıyla İstanbul'da Muay Thai Dünya Şampiyonası'nı gerçekleştireceklerini söyledi.

Federasyonun İstanbul'da düzenleyeceği şampiyonayla ilgili Bitlis'in Tatvan ilçesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Muay Thai Federasyonu As Başkanı M. Salih Aygün, dünyayı İstanbul'a taşıyacaklarını söyledi. Türkiye Muay Thai Federasyonu, Uluslararası Muay Thai Amatör Federasyonu işbirliği ile 13-17 Mart 2013 tarihlerinde İstanbul'da Dünya Muay Thai Çocuklar ve Gençler Şampiyonası gerçekleştireceğini kaydeden Salih Aygün, "Yapılacak şampiyonaya Almanya, İspanya, İngiltere, Belçika, Fransa, Mısır, Irak, Rusya ve Polonya başta olmak üzere tam 40 ülke katılacaktır. Özelikle çocuk ve gençlere yönelik bu etkinliği bayram ve şenlik havasında düzenleyeceğiz. Bu etkinlik sayesinde ülkemizin Muay Thai sporuna verdiği önem ve değer anlaşılacak olup uluslararası alanda sporcularımızın kendini göstermesi sağlanmış olacaktır. Şampiyonada sporun dışında sosyal aktiviteler, geleneksel Muay Thai Waikru Dans ve Muay Thai geleneksel müsabaka müziği canlı olarak yapılması ile kültür zenginliğimizi ortaya koyacağımız önemli bir etkinlik olacaktır" dedi.

Muay Thai Federasyonu olarak çok büyük bir aile olma yönünde hızla ilerlediklerini kaydeden As Başkan Aygün, "Türkiye Muay Thai Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2007 yılında müstakil bir federasyon haline getirilmiş olup, yurt içinde düzenlediği Süper Lig organizasyonları TV'lerden canlı veya banttan yayınlar yaparak Muay Thai sporunu milyonlarca kişi tarafından izlenmesi sağlanmıştır. Türkiye Muay Thai Federasyonumuza tescilli binlerce spor kulübü, binlerce antrenör ve hakem, 40 bine yakın lisanslı sporcu potansiyeline sahip hale gelmiştir. Hedefimiz 13-17 Mart 2013 tarihlerinde İstanbul Ahmet Cömert Spor Salonu'nda yapılacak olan Dünya Çocuklar ve Gençler Muay Thai Şampiyonası'nda sporun yanında ilginç olan Waikru dans müsabakalarıyla çocukların eğleneceği bir ortam yapmaktır. İlk defa IFMA tarafından desteklenerek gerçekleşecek olan Dünya Çocuklar ve Gençler Muay Thai Şampiyonası'na 600 katılımcı kayıt yaptırmıştır. Şampiyonanın açılış töreni 13 Mart 2013 tarihinde yapılacak olup müsabakalar 17 Mart 2013 tarihinde final müsabakaları ile sona erecektir. Organizasyonun ülkemizde yapılmasını sağlayan Federasyon Başkanımız Halil Durna'ya, İcra Kurulu Başkanımız Hasan Yıldız'a ve emeği geçen tüm ekibimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Muay Thai Dünya Şampiyonası'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement