Odtü, Ritmik Cimnastikte Parladı - Son Dakika
Spor

Odtü, Ritmik Cimnastikte Parladı

Odtü, Ritmik Cimnastikte Parladı

ODTÜ Spor Kulübü, Ritmik Cimnastik Türkiye Şampiyonası'ndan 4 madalyayla döndü Antrenör Figen Altay: "Genel anlamda hedeflerimizi tutturduk ama küçüklerde daha iyi sonuçlar alabilirdik" ...

17.11.2013 11:06

İLKNUR ÇETİNBAŞ - ODTÜ Spor Kulübü, Ritmik Cimnastik Türkiye Şampiyonası'ndan 4 madalyayla döndü.

Antalya'da 1-3 Kasım tarihlerinde yapılan şampiyonada gruplarda ve bireyselde ikişer olmak üzere 4 madalya kazanan kulüp, küçükler serbestte altın, minikler serbestte gümüş madalya elde etti. Bireysel yıldızlarda Selen Bektaş'ın ip, top, labut ve kurdelede şampiyon olduğu organizasyonda, Öykü Danışık aynı aletlerde bronz madalya kazandı.

Kulübün antrenörlüğünü yapan Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Figen Altay, Türkiye Şampiyonası'nın sezonun son yarışması olduğunu belirterek, "Türkiye Şampiyonası'na branşında çok iyi olanlar çağrılıyor, bu yüzden katılmak bile önemli. Şampiyonada bu yıl birbirine çok denk sporcular yarıştı. Genel anlamda hedeflerimizi tutturduk ama küçüklerde daha iyi sonuçlar alabilirdik" dedi.

Cimnastiğin çok özveri gerektiren zor bir branş olduğunu dile getiren Altay, şöyle devam etti:

"Haftada 5 gün çalışıyoruz ve her idman yaklaşık 3 saat sürüyor. Çocuklar okuldan çıkıp geliyorlar. Ödevlerini ancak 3 saatlik antrenmanın ardından yapabiliyorlar. Zor ama sistemli çalışmaya alışıyorlar. Aileler çok özverili. Çocuklar da severek yaptıkları için yorulsalar da bırakmıyorlar."

"Çocukları 3,5-4 yaşından itibaren alıyoruz"

Kulüp seçmelerinde bu yıl 2010 doğumlu çocukları aldıklarını kaydeden Altay, "Çocukları 3,5-4 yaşından itibaren alıyoruz. Önce temel hareket becerileri veriyoruz. Esneklik çalışmaları oluyor. Çabuk öğrenenleri üst gruba geçiriyoruz.  Üst grup tamamen ritmik çalışıyor. Temel sıçramalar, dengeler, dönüşler, alet kullanımı öğreniyorlar" şeklinde  konuştu.

Cimnastikte özellikle büyükler kategorisinde uluslararası başarının önündeki en büyük sorunun üniversite sınavları olduğunu ifade eden Altay, çocukları lise son sınıfta kaybettiklerini söyledi.

Liselerin 4 yıla çıkarılmasının kendilerine bir yıl daha kazandırdığını dile getiren Altay, "Sporun temeli olan cimnastiğin sürdürülebilir olması, hem uluslararası başarıda hem toplum sağlığında hem de genetik anlamda çok önemli. Çocuklar üniversiteye hazırlık yılında gelmek istemiyor ama üniversiteyi kazandıktan sonra dönmek istiyor. Bu da zaman kaybı oluyor. Sürdürülebilir olsa çok güzel olacak" ifadelerini kullandı.

"Bu şekilde olimpik başarı elde etmek çok zor"

Cimnastikte olimpik başarının bu şekilde elde edilmesinin çok zor olduğuna değinen Altay, "Olimpik başarı için çocuk sadece buna odaklanacak. Okul da destek olacak. Federasyon hem sporcuyu hem antrenörü destekleyecek. Sistematik ve bölünmeyen bir yapı gerek. Bunun altyapısını federasyon oluşturmalı" diye konuştu.

Kulüp olarak Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında madalya kazanmak istediklerini dile getiren Altay, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dünya Şampiyonları için puan toplanan yarışmalar var. Bu yarışmalara katılacağız. Küçüklerde ise yurt dışı bağlantılarımız çok iyi. Özellikle Azerbaycan'daki özel turnuvaları kaçırmıyoruz. Sadece Türkiye'ye kalırsa işimiz zor çünkü yeterli turnuva yok." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Odtü, Ritmik Cimnastikte Parladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement