Pavel Vrba, Tomas Sivok ve Michal Kadlec Basın Toplantısında Konuştu - Son Dakika
Spor

Pavel Vrba, Tomas Sivok ve Michal Kadlec Basın Toplantısında Konuştu

Pavel Vrba, Tomas Sivok ve Michal Kadlec Basın Toplantısında Konuştu

Yarınki Türkiye maçı öncesi Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Pavel Vrba ve oyunculardan Sivok ile Kadlec basın toplantısı düzenledi.

09.10.2014 19:56

Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Pavel Vrba ve oyunculardan Tomas Sivok ile Michael Kadlec basın toplantısında sorulara yanıt verdi.

Maçı değerlendiren iki oyuncu da yarın zor bir maç olacağını düşündüklerini ve Türkiye'nin çok iyi bir takım olduğunu söylediler.

Türkiye'den hangi oyuncular Çek Cumhuriyeti'ni zorlar?

Kadlec bu soruya şeklinde "Tek tek isim vermek doğru değil. Çünkü Türk Milli Takımı çok iyi bitr takım. Onları en tehlikeli silahları ise Türk taraftarlar. Benim için özel bir maç olacak. Kendi evimde deplasman takımı adına oynayacağım. Ama önemli olan Hollanda'ya karşı oynadığımız oyunu oynamalıyız" şekilinde cevap verdi. Sivok ise, "Evet taraftar çok büyük bir avantaj olacak. Ben Arda'nın çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca takım arkadaşım Gökhan Töre de -yarın 11'de başlar mı bilmiyorum ama- bize sorun çıkarabilirler" dedi.

Sakatlıklar Türkiye'nin oyununu etkiler mi?

Kadlec, Türk milli takımının eksik olması elbette onlar için dezavantaj. Ancak Türk Milli Takımı'nda elbette sahaya çıkacak tüm oyuncular önemlidi.r Biz tecrübeli bir takımız ve her şartta sahada en iyisini yapmaya çalışacağız" dedi.

Sivok ise, "Sakatlıkların Türk takımı için kayıp değil avantaj olduğunu düşünüyorum. Kaleciden örnek verecek olursam belki Kadlec benimle aynı fikirde olmayabilir ama Türkiye'nin en iyi kalecsi bizim takımımımzda oynuyor. O yüzden bu bir kayıp değil. İkinci olarak as oyuncuların yerine sahaya çıkacak oyuncular, kendilerini kanıtlamak için üstün bir performans çıkarabilirler" şeklinde konuştu.

(Kadlec'e) Yarın stadyum'da sana tepki olacağını düşünüyor musun?

"Yarın sahada çok iyi bir atmosfer olacağına inanıyorum. Bana karşı tepki olacağını da sanmıyorum" diyerek görüş belirtti.

Türk Milli Takımı'nın uzun süredir büyük bir turnuvaya katılamaması

Bunun bilincindeyiz ve arkadaşlarımız arasında bunu da konuşuyoruz 3-2 kaybetiğimz maçı hala unutamadık. Türk oyuncuların kalitesi bir yanda onların bir süredir büyük turnuvalara katılamamış olması ve İzlanda karşısındaki mağlubiyetin baskısıyla karşımızda olacağız.

Daha sonra oyuncular toplantıdan ayrılırken Çek Cumhuriyet Teknik Direktörü Vrba sorularaa cevap verdi. Vrba moralinin nasıl olduğu sorusunu "Türkiye'de her zaman mutlu olmuşumdur" diye yanıtladı.

Hollanda'yı yendiniz, sizce grubun kaderi değişti mi? Ayrıca 3-2'lik yenilginin yarın bir daha yaşanacağına inanıyor musunuz?

Ben burada İstanbul'da iki maça çıktım. Beşiktaş'a yenildik. Fenerbahçe ile berabere kaldık. Buradaki üçüncü maçımda kalan üçüncü sonucu alacağımıza inanıyorum. Ayrıca Hollanda hala en büyük favori ikincilik için çekişen takımların özellikle İzlanda'ya karşı alacağı sonuçlar da çok önemli olacak.

Türk takımındaki sakatlıklar

Türkiye'nin iskeletini Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaşlı oyuncular oluşturuyor. Bu da onların hala kaliteli olduğunu gösteriyor. Yeni oyuncuların varlığı bizim için zaman zaman sorun oluşturuyor. O oyuncuların kendini kanıtlama isteklerini de görmezden gelemeyiz.

Hollanda maçı kadrosu değişir mi?

Genelde kazanan takım değişmez. Ancak yarın duruma göre değişiklikler yapabiliriz. Yeni katılan oyuncularımız var.

Yarın Plasil sahada olacak mı?

Bu tarz soruları çok seviyorum. Bana kimi oynatacağımı soruyorsunuz. Bunu yarın maçtan önce teknik ekibimle konuşmamdan sonra öğrenirsiniz. Yarınki maçtaki taktiğe de maç toplantısında karar vereceğiz. Bu konuda bahis oynayacaksanız, bana sormak dışında başka yollar da var.

Yarın sizi nasıl bir maç bekliyor ve Hollanda maçından farkı ne olacak?

Hollanda maçı önemliydi. Bu maç da önemli. Yarın sahaya yeterince konsantre olarak çıkarsak maçı kazanacağımıza inanıyorum.

Yarınki maçtaki seyirci desteğini nasıl bekliyorsunuz?

Ben futbolun dolu tribünler önünde oynanmasını seviyorum. Yarında böyle bir atmosfer bekliyorum. Ülkemizde bu tarz tabloları göremiyoruz.

Türkiye ve Kazakistan maçları anahtar maçlar mı olacak?

Öyle diyemeyiz. Daha yeni başladık ve bunlar bizim iyi bir başlangıç yapmamızı sağlayacak. Grubun son maçları ise anahtar maçlar olacaktır.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Pavel Vrba, Tomas Sivok ve Michal Kadlec Basın Toplantısında Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement