Şampiyon Ciritçi, Ağabeyinin İzinde İlerliyor - Son Dakika
Spor

Şampiyon Ciritçi, Ağabeyinin İzinde İlerliyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Ömer Faruk Avan'ın idmanından detaylar Antrenörü Mustafa Yiğit ile çalışmaları Avan'ın cirit atması Ömer Faruk Avan ile röportaj Atletizm Milli Takım Antrenörü Mustafa Yiğit ile röportaj Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ile röprortaj Şampiyon ciritçi, ağabeyinin izinde ilerliyor Milli sporcusu Ömer Faruk Avan, kendisine, Avrupa ve olimpiyat şampiyonluğu bulunan ağabeyi Fatih Avan'ı örnek alıyor Milli takım antrenörü Mustafa Yiğit gözetiminde çalışmalarını sürdüren Avan, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonluğu hedefliyor Milli sporcu Avan: "İnşallah, çok çalışarak ağabeyim gibi başarılı olurum.

27.02.2016 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Ömer Faruk Avan'ın idmanından detaylar

Antrenörü Mustafa Yiğit ile çalışmaları

Avan'ın cirit atması

Ömer Faruk Avan ile röportaj

Atletizm Milli Takım Antrenörü Mustafa Yiğit ile röportaj

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ile röprortaj Şampiyon ciritçi, ağabeyinin izinde ilerliyor

Milli sporcusu Ömer Faruk Avan, kendisine, Avrupa ve olimpiyat şampiyonluğu bulunan ağabeyi Fatih Avan'ı örnek alıyor

Milli takım antrenörü Mustafa Yiğit gözetiminde çalışmalarını sürdüren Avan, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonluğu hedefliyor

Milli sporcu Avan:

"İnşallah, çok çalışarak ağabeyim gibi başarılı olurum. Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonluğunu hedefliyorum"

ÜMİT KAHRIMAN - Osmaniyeli milli sporcu Ömer Faruk Avan, cirit atmada Avrupa ve olimpiyat şampiyonluğu bulunan ağabeyi Fatih Avan'ın izinde ilerlemek istiyor.

Atletizm Milli Takım Antrenörü Mustafa Yiğit gözetiminde çalışmalarını sürdüren 16 yaşındaki Avan, AA muhabirine, iki yıl önce başladığı cirit sporunda iki Türkiye şampiyonluğu elde ettiğini daha sonra Fenerbahçe'ye transfer olduğunu söyledi.

Ağabeyi Fatih Avan'ı örnek aldığını belirten milli sporcu, "Ülkemizi ulusal ve uluslararası şampiyonalarda temsil eden ağabeyimle gurur duyuyorum. Onun başarılarını örnek alıyorum. Onun izinde ilerliyorum. İnşallah ben de ağabeyim Fatih Avan gibi büyük başarılar elde edeceğim" dedi.

Avan, ağabeyinin cirit sporundaki başarısını örnek aldığını ve iki yıl önce bu spora başladığını ifade etti. Ağabeyi Fatih Avan'ın videolarını izlediğini ve heyecanlandığını aktaran Ömer Faruk Avan, şunları kaydetti:

"Ağabeyimin müsabakalardaki görüntülerini izledikçe içim kıpır kıpır ediyor. Onunla telefonla görüşüyorum, bana tavsiyeleri oluyor. Ağabeyimin yakın arkadaşı ve antrenör Mustafa Yiğit hocamın da teşviki ile atletizmde sporcu eğitim merkezine seçmelere katılarak kazandım. Yerel ve bölgesel müsabakalarda dereceler elde etti. Eğitim merkezinde başarılı bir antrenman programı sayesinde geçen yıl Mersin ve Bursa'da yapılan Türkiye Şampiyonalarında birincilik elde ettim ve bu başarılarımın neticesinde Fenerbahçe'ye transfer oldum. İnşallah, çok çalışarak ağabeyim gibi başarılı olurum. Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonluğunu hedefliyorum."

"Ağabeyinin izinde gidiyor"

Atletizm Milli Takımı Antrenörü Mustafa Yiğit ise cirit atma sporcusu Ömer Faruk'un da ağabeyi Fatih Avan gibi büyük başarılar elde edeceğine inandığını söyledi.

Fatih'in çalışma azminin kardeşinde de bulunduğunu ifade eden Yiğit, "Ömer Faruk, ağabeyi gibi azimli bir şekilde çalışıyor. Bu çalışmalarımızda önümüzde Fatih gibi bir örneğin olması bizin için büyük bir avantaj. Bir süre Osmaniye'de çalıştıktan sonra tekrar kampa dönecek. İnşallah Fatih gibi kardeşi de büyük başarılar kazanacak. Ağabeyinin izinde gidiyor. Onun da hedefini büyük tutarak olimpiyatlarda altın madalya kazanacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir de son yıllarda kentteki spor tesislerinin artmasıyla milli takıma gönderilen sporcu sayısının da artmaya başladığını belirtti.

Demir, "Kent olarak atletizm ve özellikle atmalarda çok iyiyiz. Fatih Avan gibi kardeşi Ömer Faruk da kentimizin başarılı sporcusu olarak milli takıma davet edildi. Kentimizi, ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğinden inanıyorum" dedi.

Şampiyon Ciritçi, Ağabeyinin İzinde İlerliyor
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Şampiyon Ciritçi, Ağabeyinin İzinde İlerliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement