Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'nun Suçları Sabit Görüldü - Son Dakika
Spor

Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'nun Suçları Sabit Görüldü

Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu\'nun Suçları Sabit Görüldü

Yargıtay, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'nun şike suçunu sabit gördü ancak usül hükümleri uygulanmadığı için karar bozuldu.

17.01.2014 18:01  Güncelleme: 18:44

Şike davasında Yargıtay kararını açıkladı: Kısmen onandı, kısmen düştü, kısmen bozuldu. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, futbolda Şike Davası'nda Aziz Yıldırım'a örgüt ve şike suçlarından verilen hapis cezalarını onadı.

ADALI VE HAVUTÇU'NUN CEZASI ONANDI

Yargıtay aldığı karar doğrultusunda Beşiktaş'ın eski yöneticileri de yer aldı. Bu isimler arasında eski Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı ve eski teknik direktör Tayfur Havutçu'ya yerel mahkeminin ön gördüğü 1 yıl 3 aylık hapis cezası Yargıtay'dan kabul edildi.

ERTELENİP ERTELENMEMESİ TARTIŞILMADI, KARAR BOZULDU

Yargıtay, eski Beşiktaş yöneticisi Serdal Adalı ve eski Teknik Direktörü Tayfur Havutçu'nun şike yaptıklarının sabit olduğunu ancak sanıklara verilen hapis cezalarının ertelenip ertelenmeyeceğinin tartışılması gerekirken, bu durum gözönünde bulundurulmadan karar verilmesini bozma nedeni saydı.

YEREL MAHKEME YENİ KARAR VEREBİLİR

Bu durumda dosya tekrar yerel mahkemeye gönderilecek. Yerel mahkeme eski yöneticiler hakkında verilen cezaları erteleyip ertelemeyeceği konusunda yeni bir karar verecek.

ADALI'NIN AVUKATI KONUŞTU

NTV Spor'a canlı yayına bağlanan Serdal Adalı'nın avukatı Nail Gönenli, "Usulu bir bozma söz konusu. Yargıtay'a biz temyiz dilekçemizi verdiğimiz zaman davanın usulüyle ilgili itirazlarımız olmuştu. O dosyaya göre usulen bir bozma kararına Yargıtay hükmetti. Detayına çalışıyoruz. Sonuç olarak şu an net bir şey var, Tayfur Havutçu için bozma kararı alındı. Detay kısmına ilerleyen zamanda verebilirim. Kamuoyunda çıkan onama kararı gerçek değil. Bunun için yayına bağlandım. Tayfur Havutçu için bozma kararı var. Bunun yüzde 100 olumlu olarak algılanması söz konusu değil. Şu an usulen bozma var. Şike suçu oluşmadığı yönünde çok güçlü argümanlar yok. Basit anlatımla; usül hükümlerin uygulanmamasından dolayı Yargıtay böyle bir karar vermiştir" dedi.

"İSVİÇRE'DEN MÜFETTİŞLER DAVAYI TAKİP EDİYOR"

UEFA'nın bekleyeceğini söyleyen Gönenli, "Şu aşamada karar hukuken kesinleşmediği için kulüpler hakkında olmasa da kişiler hakkında karar daha sonra UEFA tarafından verilecek. Müfettiş raporu geldikten sonra UEFA karar verecek. Müfettişler bu süreci çok yakından takip ediyor. İsviçre'den müfettişler davayı hala takip ediyor" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'nun Suçları Sabit Görüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • hasan doğan: beşiktaş yönetici serdar adalı ceza alıyorda o zamanki bjk kulübünün başkanı yıldırım demirören nasıl ceza almaz 4 0 Yanıtla

Advertisement