Serena Williams İstanbul'a Geliyor - Son Dakika
Spor

Serena Williams İstanbul'a Geliyor

Serena Williams İstanbul\'a Geliyor

Ünlü Tenisçi Serena Willams, İstanbul Cup'ta Mücadele Edecek.

13.07.2010 17:44

Türkiye'nin Sony Ericsson WTA Tour kapsamındaki tek turnuvası İstanbul Cup'a gelecek oyuncular açıklandı. Turnuva tarihinde ilk kez dünya klasmanının 1 numaralı tenisçisi mücadeleye katılacak.

İstanbul'da 24 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde bu yıl 6'ncısı yapılacak İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nın Ortaköy Feriye Lokantası'nda yapılan bilgilendirme toplantısında, Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Ayda Uluç, İstanbul Cup'a katılacak yıldız tenisçileri açıkladı.

İstanbul Cup Turnuva Direktörü Cem Bayram, Medya Direktörü Cahit Yavuz, TTF Yönetim Kurulu üyeleri Cem Tınaz, Ayhan Akgül ve Erkan Naibi'nin de katıldığı basın toplantısında Uluç, İstanbul Cup'ta WTA klasmanında 1 numara olan ABD'li Serena Williams ve 2010 Fransa Açık Tenis Turnuvası'nı kazanan İtalyan Francesca Schiavone'nın İstanbul Cup'ta mücadele edeceğini söyledi.

Başkan Uluç, "Oyuncuların Türkiye'ye gelmek için birbirleriyle yarışmaları bizi çok mutlu ediyor. Bu isimleri Türk seyircisine izletebilmek bizim için büyük bir hizmettir" diye konuştu.

Ayda Uluç, Serena Williams'ın ardından turnuvanın 2 numaralı isminin İtalyan raket Francesca Schiavone olduğunu belirtti. TTF Başkanı, böylece izleyicilerin bu yıl Avustralya Açık ve Wimbledon'ı kazanan Williams ise Fransa Açık şampiyonu Schiavone'yi aynı turnuvada izleyebileceklerini ifade etti.

İstinye'deki ENKA Kortları'nda bu sezon altıncısı düzenlenecek, toplam 220 bin dolar ödüllü İstanbul Cup 2010'da WTA sıralamasında ilk 100 içinde bulunan 20 raket daha

mücadele edecek. İstanbul Cup'ın son şampiyonu, WTA sıralamasında 53. sırada olan Vera Dushevina, 31. sıradaki Rus Ansastasia Palyuchenkova, 32. sıradaki Kazak Yaroslava Shvedova, 36. sıradaki Alman Andrea Petkovic de turnuvaya katılacak.

TTF Başkanı Ayda Uluç, WTA Başkanı Stacey Allaster'ın da İstanbul Cup'ın açılış gününde İstanbul'a gelerek önümüzdeki yıl yapılacak 2011 WTA Championships için Sinan Erdem Spor Salonu'nda incelemelerde bulunacağını açıkladı. Kanadalı başkan Allaster, incelemelerin ardından turnuvayı da izlemek için İstanbul'da kalacak.

Uluç, bir soru üzerine, futbolun 4 büyük takımında tenis şubeleri kurmak istediğini belirterek, "Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile görüştüm, 'Bekliyorum' dedi. Fenerbahçe'nin tenis şubesi var, aktif hale getirmemiz lazım. Büyük bir olasılıkla 3 büyük kulüple anlaşma yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Serena Williams İstanbul'a Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement