Spor Kulüplerinde Kurumsallaşma Ve İç Denetim Masaya Yatırılıyor - Son Dakika
Spor

Spor Kulüplerinde Kurumsallaşma Ve İç Denetim Masaya Yatırılıyor

Spor Kulüplerinde Kurumsallaşma Ve İç Denetim Masaya Yatırılıyor

Türkiye İç Denetim Enstitüsü, bu kez spor kulüplerinin kurumsallaşmalarının ve risklerini yönetmelerinin önemine dikkat çekiyor ve bu amaçla Türkiye Spor Yazarları Derneği İstanbul Şubesi ile birlikte bir panel düzenliyor.

19.01.2015 15:18  Güncelleme: 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Sporda Kurumsallaşmanın Tam Saha Güvencesi: İç Denetim"başlığı altında gerçekleşecek panel ile ilgili basın bültenini ve gerekli görsel malzemeyi ilgilerinize sunar, keyifli bir hafta dilerim.

Türkiye'de her daim gündemin en üst sıralarında yer alan spor, son zamanlarda sadece dostluk ve rekabet içeren maçlarla değil, büyük bütçeler, milyon dolarlık transferler, hisse değerleri ve artan zararlarla da adından söz ettiriyor. Özellikle futbol, son teknoloji ürünü stadlar, yayın, sponsorluk, reklam ve ürün gelirleri ile büyük bir endüstri haline dönüştü. Bu durum beraberinde kulüpler adına kurumsallaşmayı da zorunlu kılıyor. Kurumsallaşmanın yolu da şeffaf ve hesap verebilir olmaktan, riskleri yönetmekten ve iç denetimden geçiyor. Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE), tam da bu hususların altını çizmek üzere Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İstanbul Şubesi ile bir araya geliyor. 27 Ocak 2015 Salı günü Sabancı Center'da düzenlenecek panelle "Sporda Kurumsallaşmanın Tam Saha Güvencesi: İç Denetim" masaya yatırılıyor.

Türkiye'deki iç denetim uygulamalarının uluslararası standartlarda yürütülmesini sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE), bu kez spor kulüplerinin kurumsallaşmalarının ve risklerini yönetmelerinin önemine dikkat çekiyor, bu süreçte iç denetimin rolünü vurgulamak amacıyla TSYD İstanbul Şubesi ile birlikte bir panel düzenliyor.

TİDE Başkanı Gürdoğan Yurtsever, son 10-15 yılda başta futbol olmak üzere sporda küreselleşmenin etkilerinin yoğun olarak görüldüğünü, yeni gelir kaynaklarının oluştuğunu ve kulüplerin bütçelerinin devasa boyutlara ulaştığını belirtiyor ve ekliyor. "Bu durum kulüplerin karşı karşıya bulunduğu riskleri de artırdı. Bunun da etkisiyle kulüplerin borçları ve zararları yükseldi. UEFA kriterlerine uyum kulüplerin önündeki önemli bir sorun olarak karşımızda duruyor."

Yurtsever "Böylesine büyük rakamların kurumsallaşmayı zorunlu kıldığını, bunun yolunun da şeffaf ve hesap verebilir olmaktan, riskleri yönetmekten ve iç denetimden geçtiğini, bu yapılabildiği takdirde kulüplerin kurumsal olarak daha güçlü olacağını, bunun da hem ülke hem de kulüp bazında daha büyük ve istikrarlı sportif başarılar kazanılmasına imkan sağlayacağını" belirterek, "İşte bu sebeple, 27 0cak 2015 Salı günü düzenleyecekleri panelde spor kulüplerinde kurumsallaşmayı ve bu süreçte iç denetimin rolünü ortaya koymayı hedeflediklerini" ifade ediyor.

"Sporda Kurumsallaşmanın Tam Saha Güvencesi: İç Denetim" başlığı altında düzenlenecek panel, Sabancı Center'da, H. Ömer Sabancı Konferans Salonu'nda sabah saat 09:30 da kayıtların alınmasıyla başlayacak. TİDE Başkanı Gürdoğan Yurtsever, Brissa Genel Müdürü Hakan Bayman ile Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın açılış konuşmalarının ardından panelistler kürsüdeki yerlerini alacaklar.

Garanti Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Cüneyt Sezgin'in başkanlığında, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Gökçe, Futbol Ekonomisti Tuğrul Akşar, TSYD Eski Genel Başkanı ve Spor Yazarı Onur Belge, TİDE Başkanı Gürdoğan Yurtsever, Beşiktaş Jimnastik Kulübü İç Denetim Müdürü Namık Kemal Şahin ile Fenerbahçe Spor Kulübü İç Denetim Müdürü Vedat Uslusoy'un katılımlarıyla, 13:30'a kadar sürecek panelde uzman isimler, spor kulüplerinde kurumsallaşma, risk yönetimi ve iç denetim üzerine konuşacak.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Spor Kulüplerinde Kurumsallaşma Ve İç Denetim Masaya Yatırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement