"Sporun Aslı Amatör Olanıdır" - Son Dakika
Spor

"Sporun Aslı Amatör Olanıdır"

"Sporun Aslı Amatör Olanıdır"

Kocaeli Amatör Spor Klüpleri Federasyonu (KASKF) Kuruluşunun 25. Yılını Kutladı.

31.01.2011 09:47

Spor camiası KASKF'ın 25. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programda bira araya geldi. Programda federasyon çatısı altında bulunan amatör spor klüplerinin topluma kazandırdığı sosyal fayda üzerinde duruldu. Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sporun aslının amatör olduğunu söyledi.

PROTOKOLDEN İLGİ

Antikkapı'da düzenlenen programa Vali Yardımcısı Mustafa Güni, AK Parti Milletvekili Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İlçe Kaymakamları, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, AK Parti İl Eski Başkanı Zeki Aygün, KASKF Başkanı Murat Aydın, Sakarya ve Yalova temsilcileri ile klüp yöneticileri katıldı. Amatör sporların öneminin herkesçe bilindiğini ifade eden Vali Yardımcısı Mustafa Güni, bu sporlara destek vermek gerektiğini söyleyerek Federasyonun kuruluşunun 25. yıldönümünü kutladı.

SPORA YATIRIM SAĞLIĞA YATIRIMDIR

Kocaeli'de 2003 yılında 25 bin lisansı sporcunun bulunduğunu dile getiren AK Parti Milletvekili Fikri Işık, bu rakamın 8 yıl içinde iki katını geçerek 55 bin 700'e ulaştığını vurguladı. Milletvekili Işık Avrupa'da aynı zaman diliminde lisanslı sayısının 300 bin'i bulduğunu belirtti. Milletvekili Işık "Toplumda sporcu sayısı artıkça huzur da artar. Spora yapılan yatırım aslında sağlığa yapılmıştır" dedi.

AMATÖR SPORLARI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Programda yaptığı konuşmada amatör sporun önemine değinen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, asıl sporun amatör ruhla yapılan spor olduğunu ifade etti. Spor yapmada bir amaç olduğunu dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, "Sağlam bir beden,sağlam bir ruh için spor yapılır" dedi. Sporun toplumsal bir rolü olduğunu da vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu şunları söyledi: "Sağlıklı yaşamak isteyen insanlar amatör sporlarla uğraşıyor. Sporun sağlık yönünün yanında tanışmak, kaynaşmak gibi sosyal yanları da vardır. Bu sporun çok önemli bir özelliğidir. Sporda dostluk yoksa orada toplumu yaralayacak başka unsurlar vardır. Bu nedenle amatör sporu desteklemeye devam edeceğiz."

KOCAELİLİ GENÇLERE SPORU AŞILADIK

Kocaeli Amatör Spor Klüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın ise konuşmasında 25 yıldır Federasyon çatısı altındaki klüplerin Kocaelili gençlere sporu açıladığını belirtti. KASKF'ın büyümesinde başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere pek çok kurumdan destek gördüklerini dile getiren Aydın, amatör spora gönül verenlere ve desteklerini esirgemeyenlere teşekkür etti. Programda klüp yöneticilerine ve amatör sporu destekleyen kurum temsilcilerine plaket takdim edildi. Program 25.yıl pastasının kesilmesi ve ardından yemek ikramıyla son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor 'Sporun Aslı Amatör Olanıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement