Teknik Direktörü Bıçaklayan Ağabey: "Amacım Öldürmek Değil Rezil Etmekti" - Son Dakika
Spor

Teknik Direktörü Bıçaklayan Ağabey: "Amacım Öldürmek Değil Rezil Etmekti"

Teknik Direktörü Bıçaklayan Ağabey: "Amacım Öldürmek Değil Rezil Etmekti"

Teknik Direktörü Bıçaklayan Ağabey: "Amacım Öldürmek Değil Rezil Etmekti"

09.12.2010 16:50

TEKNİK DİREKTÖRÜ BIÇAKLAYAN AĞABEY: "AMACIM ÖLDÜRMEK DEĞİL REZİL ETMEKTİ"

Samsunspor- Mersin İdman Yurdu karşılaşmasında 42 yaşındaki Teknik Direktör Yüksel Yeşilova'yı karşılaşmanın oynandığı sırada sahaya girerek bıçaklayan ağabeyi 56 yaşındaki Murat Yeşilova, ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Yüksel Yeşilova katılmazken, sanık Murat Yeşilova yaptığı savunmasında, "Amacım onu öldürmek değil. Maç naklen yayınlandığı için onu rezil etmek istemiştim" dedi. Sanığın avukatı olan Giray Güneş ise, müvekkilinin öldürme amacı olmadığını belirterek, "Öyle bir amacı olsaydı.Bunu başka bir yerde yapabilirdi" diye konuşarak tahliyesini istedi.

Bank Asya 1'nci Lig'inde mücadele eden Samsunspor ile Mersin İdman Yurdu'nun geçen 13 Eylül günü Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda oynadıkları karşılaşmanın 41'nci dakikasında VİP tribününden sahaya atlayarak yedek kulübesinden saha içindeki takımına taktik vermeye çalışan Teknik Direktör Yüksel Yeşilova'yı 6 bıçak darbesiyle yaralayan Murat Yeşilova Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde adam öldürmeye teşebbüs suçundan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Almanya'da olan ve uçağı rötar yaptığı belirtilen Yüksel Yeşilova katılmazken avukatı İbrahim Kütük, sanık ve sanığın avukatı olan Giray Güneş hazır bulundu. Kardeşinin kendisini ve ailesini küçük düşürdüğünü ve rezil ettiğini ileri süren Murat Yeşilova, " Yüksel Yeşilova, Almanya'da gelinime tecavüz etti. Ben kendisini şikayet edince bana ve eşime küfür etti. Üzerinde benim ve oğlumun fotoğrafları bulunan afişler hazırlayıp üzerine kadın satıcıları diye yazarak dağıttı. Daha sonra aramızda bir çok hakaret ve tehdit olayları oldu. Ben çok zamandır Yüksel ile karşılaşıp onunla hesaplaşmak istiyordum. Ancak hiç karşı karşıya gelemedik. Bana telefon açıp oğluna boynuz taktım, sana da boynuz takacağım diyordu. Stadyuma girerken üzerimi özel güvenlikçi aradı. Bıçak küçük olduğu için bulamadı. Karşılaşmayı izlerken Yüksel'i sahanın kenarında görünce dayanamadım ve cam korkuluklardan atlayarak sahaya girdim. Bıçağı iki defa vurduğumu hatırlıyorum. Amacım öldürmek değildi. Maçın canlı yayın olması nedeniyle kendisine kafa atacaktım. Sonrada kameralara onun yaptıklarını anlatıp rezil edecektim. Omuzundan tutup çevirince bana vurdu. Bende kendimi korumak için onu bıçakladım. Benim Yüksel diye bir kardeşim artık yok. Olaydan dolayı çok pişmanım" dedi. Sanığın avukatı olan Giray Güneş ise, müvekkilinin öldürme kastının olmadığını ileri sürerek, "Yüksel Yeşilova'nın alınan adli tıp raporunda hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtilmiştir. Ayrıca mağdur, olayın hemen ardından cep telefonu ile canlı yayınlara bağlanmış ve olayı anlatmıştır. Müvekillimin öldürme amacı olsaydı, bunu başka bir yerde yapardı" diyerek tahliye talebinde bulundu. Yüksel Yeşilova'nın avukatı olan İbrahim Kütük'de sanıktan şikayetçi olduklarını belirterek tahliye talebinin kabul edilmemesini istedi.

Mahkeme sanığın cezai ehliyetinin araştırılması için Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilmesine, gelmeyen tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi. Mahkeme sanığın tahliye talebini de kabul etmedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Teknik Direktörü Bıçaklayan Ağabey: 'Amacım Öldürmek Değil Rezil Etmekti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement