Trabzonspor Kulübü Başkanı Hacıosmanoğlu'nun Basın Toplantısı - Son Dakika
Spor

Trabzonspor Kulübü Başkanı Hacıosmanoğlu'nun Basın Toplantısı

Trabzonspor Kulübü Başkanı Hacıosmanoğlu\'nun Basın Toplantısı

Hacıosmanoğlu: "Türk futbolunda adaleti düzeltmeyen bugünkü kaosun sahiplerinin vereceği 3 5 maç cezanın indirin diye talebimiz olmayacağı konusunu yönetim kurulunda değerlendireceğiz, öyle talebimiz olmayacak"

12.03.2014 14:48

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, tatil edilen Trabzonspor- Fenerbahçe maçı sonrası alacakları cezaya indirim talebinin olmayacağı konusunu yönetim kurulunda değerlendireceklerini, öyle bir taleplerinin olmayacağını söyledi.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda düzenlediği basın toplantısıyla basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe maçı öncesi stat dışanda geniş güvenlik önlemleri alındığını ancak saha içerisine taraftarların nasıl o kadar yabancı cisimler soktuğunu kendisinin de merak ettiğini ifade ederek, "Bizim kalemlerimize kadar kontrol edildiğimiz yerde bunlar nasıl stada geldi. Bunun arkasında büyük bir provokasyon olduğuna inanıyorum. Bu yönde araştırmalarımız sürüyor. Sonucu aldığımızda size anlatacağız" dedi.

Hacıosmanoğlu, daha önce tatil edilen Sivasspor maçından sonra "ben yönetici olsam hakem Bülent Demirlek'i maça çıkarırdım"  sözlerinin kendisine hatırlatılması üzerine, "Ben bütün federasyon temsilcileriyle konuştum. Hakem odasına gidip onunla da konuştum. Sonuçta yaşanan olayları elbette ki üzüntüyle karşıladık. Kendisinin maça devam etmesini söyledim ama önceden kurallar vardı, anons edildi. Şimdi içeri girdinmi maç tatil ediliyor. Olayların büyüyeceğini, büyümeden bu şekilde kapanması gerektiğini söyledi. Biz o zaman sahaya çıkarırdık deyipte hakemin kulağından tutup sahaya çıkarmak değildi. Gerekli tüm girişimleri yaptık hakem, atmosferin  maçı yönetme şartlarını ortadan kaldırdığını, bu maçı yönetemeyeceğini, çıkacak olayların daha büyük endişesini taşıdığını söyeleyerek bu ifadeleri kullandı. Biz de onun üzerine söyleyecek sözümüz yoktu" diye konuştu.

-Çatılara polis çıkarılması

Hacıosmanoğlu, çatılara özel güvenlik görevlilerinin yerleştirilmesinin taraftarları gerdiğini ve Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ün bu konuda maç öncesi yaptığı açıklamalara ilişkin olarak da şunları söyledi:

"Ben o açıklama sırasında İspanya'daydım. Bu tür baskılara Trabzonspor seyircisinin tepki verdiğini, bu tür konuşmalardan kaçınılması  gerektiğini söyledim. Trabzon insanına ne kadar  baskı unsuru kullanırsanız ters teper. 70 bin kişiyle yürüdük bir olay olmadığını kendisine söyledik. Önlemler alabilirsiniz ama bunları kamuoyuyla paylaşmanız doğru değil. O da yanlış, düşük cümleydi. Sayın Valimiz bunu düzeltti. Onur üyeliği konusu ilginç tesadüftü. Her gelen valiye divan kurulu böyle uygulama yapıyor. Kulüpte duruyordu biz de yemek sorası verdik. Maça denk gelmesi tesadüftü. Sanki vali o açıklamayı yaptı da bizim homuşumuza gitti de onun üzerine onur belgesi verdik algısı yaratmak biraz saygısızca bir yaklaşım olur."

-Yönetimdeki istifalar

Hacıosmanoğlu, yönetimden daha önce iki yöneticinin istifasını kendilerinin istediğini söyleyerek, şu ifadelere kullandı:

"Sonrasında Yaşar Aşçıoğlu istifa eti. İstifasını kabul etmemem gerekirdi, hakkını halel et dedim. Sebahatin Çakıroğlu bizim arkadaşımızdı, biz yönetime aldık. Hacıosmanolu ile Çakıroğlu ailesinde asırlara dayalı dostluk var. Kendisinin herhalde başkanlık hayali var, başkan olacak. Bizim yönetim tarzınımızı beğenmeyebilir. Görevlerinden istifa etti. Allah yolunu açık etsin. Muhammet Engin Kara ise istifa etmedi, biz görevlerini aldık. Yaklaşık 1 hafta önce kulüpte onunla alakası olmayan bir birimle ilgili yapmış olduğu davranıştan dolayı yönetici arkadaşlarla kavga ediyor. Kendisi yönetici arkadaşlara hakaret ediyor, bu yetmemiş gibi 2-3 arabayla 3-5 kişi çağırıp kulübün güvenlik kapısının orada bekletip arkadaşlarını dövdürme hesabı yapıyor. Böyle bir insanın bu kulüpte, benim olduğum yerde hiçbir zaman görev alma imkanı yok."

Hacıosmanoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun tatil edilen maçla ilgili vereceği cezaya bir indirim talebi olmayacağını belirterek, "2 maç fazla 3 maç eksik almışız. Türk futbolunda adaleti düzeltmeyen bugünkü kaosun sahiplerinin vereceği 3-5 maç cezanın indirin diye talebimiz olmayacağı konusunu yönetim kurulunda değerlendireceğiz, öyle talebimiz olmayacak. Federasyonun vereceği ceza çalınan son  şampiyonluğun verilmemesi yanında devede sinek kalır. Onun için hiçbir kararlarına saygı duymuyoruz" dedi.

-"Tahrikler yapıldı"

Taraftar gruplarının olduğu iki kale arkasında olayların yaşandığını belirten Hacıosmanoğlu, "Trabzonspor iyi oynuyor, taraftar maçı soğutuyor. Bunda elbette art niyet var, tahrik de var. Federasyon temsilcisiyle gözlemcisiyle koridorda konuşuyorum. Ben gördüm diyor kalecinin küfür ettiğini, el hareketi ettiğini rapora yazacağım diyor. Dün aradım niye yazmadınız diyorum raporunuza. Başkanım ben görmedim görsem yazarım diyor" ifadelerini kullandı.

Sahada da provokasyonlar yapıldığını söyleyen Hacosmanoğlu, "Kasımpaşa maçında bizim Onur, kısa mesafe yerinden çıktı diye sarı kart gördü. Emenike'ye konfeti geliyor, sağına soluna bakıyor biraz zaman geçtikten sonra mermi yemiş gibi kendini yere atıyor.

Kaleci koşarak oraya gidiyor. Ben sevindim diyor. Yedek kulübesine geliyorsun, normal sevinmeymiş. Art niteyli olduğu oradan belli. Zaten ortam gergin. Ne kadar gerelim bu olay kopsun, buradan galip çıkamayacaklarını bildikleri için bu maç tatil olsun" diye konuştu.

-Yanal'a gönderme

Teknik direktör Ersun Yanal'ın Fenerbahçe'nin başına geçmeden kısa süre önce televizyonda 2010-2011 sezonu şampiyonu Trabzonspor'dur dediğini ifade eden Hacıosmanoğlu, "Sen takımın teknik direktörüsün, rakip oyuncu serbest vuruş kullanacak, onun yanında ne işin var, saha içine niye adım atıyorsun. Bizim oyuncu yerine git diyor, sanki ona küfür etmiş pozisyonunda oluyor. Hakem maçı tatil etmedi daha maraton koşucusu gibi niye içeri koşuyorsun. Sana yakışır mı? Bu şehrin ekmeğini yemişsin, sana biri bu şehirde ir şey mi yapacak. Bütün bunlara baktığımızda taraftara da hak vermiyoruz değil ama tahriklere gelmeyip, onları yenip göndermekti en büyük ceza" dedi.

Hacıosmanoğlu, bundan sonra adalet tecelli edene kadar Fenerbahçe maçına çıkmama gibi bir durum olacak mı yönündeki soruya da, "Bu sezon kapandı. Gelecek sezon Fenerbahçe bizimle birinci ligde maç edecek konumda olmayacak" yanıtını verdi.

- Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Trabzonspor Kulübü Başkanı Hacıosmanoğlu'nun Basın Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement