"Türk Dünyası Çocukları Satranç Turnuvası" Sona Erdi - Son Dakika
Spor

"Türk Dünyası Çocukları Satranç Turnuvası" Sona Erdi

"Türk Dünyası Çocukları Satranç Turnuvası" Sona Erdi

Türk dünyası ülkelerinden yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı turnuvanın ödül töreni gerçekleştirildi

22.11.2013 16:46

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve Atayurt Okulları iş birliğiyle düzenlenen "Türk Dünyası Çocukları Satranç Turnuvası"nda dereceye girenlere ödülleri, törenle verildi.

Atatürk Spor Salonu'ndaki törende konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Eskişehir'in, Türk Dünyası Kültür Başkenti sıfatıyla Türk dünyasıyla ilgili sadece sportif değil, kültürel, bilimsel ve sosyal alanlarda birçok etkinliğe ev sahipliği yaptığını belirterek, turnavaya katılanlara ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra Azerbaycan, Kırgızistan, Bosna Hersek, Makedonya, Özbekistan, Türkmenistan, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Kırım Özerk Cumhuriyeti ile Eskişehir'den yaklaşık 100 öğrecinin katıldığı turnuvada dereceye girenler açıklandı.

Müsabakalarda, 14 yaş altında Özbekistan'dan Nigmatov Ortik birinci, Azerbaycan'dan Hojjatova Aydan ikinci, Kırgızistan'dan İsaev Chingis üçüncü oldu. Organizasyonun 16 yaş altı kategorisinde ise birinciliği Kırım'dan Peng Li Min, ikinciliği Azerbaycan'dan Zeynalli Miradil, üçüncülüğü Özbekistan'dan Begmuratov Alisher elde etti.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri, Salih Çelik, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, Avrupa Birliği (AB) ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ziya Yediyıldız, Eskişehir Vali Yardımcısı Rıza Dalan tarafından verildi. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 'Türk Dünyası Çocukları Satranç Turnuvası' Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement