Türkiye - Danimarka Maçının Ardından - Son Dakika
Spor

Türkiye - Danimarka Maçının Ardından

Türkiye - Danimarka Maçının Ardından

Nazilli'de oynanan hazırlık maçında U18 Milli takım, Danimarka'yı 2-1 mağlup etti.

19.02.2014 19:23

Nazilli'de oynanan hazırlık maçında U18 Milli takım, Danimarka'yı 2-1 mağlup etti.

Maçına ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkiye U18 Milli Takım Teknik Direktörü Mehmet Hacıoğlu, U18 yaş grubunun önümüzdeki yıl U19 Avrupa Şampiyonası ve Elit Tur oynayacağını hatırlatarak, "Bütün hazırlıklarımız önümüzdeki yıla yarışmacı gençler ortaya çıkarmak yolunda. Hazırlık maçlarımızı bu kapsamda oynuyoruz. Danimarka, Avrupa'nın zorluk derecesi yukarıda olan bir takımı. Dolayısıyla biz çocuklarımızın buradaki durumunu görmeyi hedefledik ve amacımıza da ulaştığımızı düşünüyorum. Çünkü özellikle fiziki yapı olarak bizden daha üstün bir takıma karşı hem kazanabildiğimiz için, hem zaman zaman iyi işler yapabildiğimiz için son derece mutluyuz. Tabi ki tamamen olmasa da dönem dönem istediklerimizi sahaya yansıttılar. Ama bu tip ivmeler olacaktır. Bu çocuklar hala gelişim aşamasında. Dolayısıyla inişler çıkışlar olacaktır ama genel olarak istediğimizi yaptılar diyebiliriz" dedi.

"TÜRK FUTBOLUNU YENİDEN YÜKSELİŞE ÇIKARMAK İSTİYORUZ"

A Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim'in göreve gelmesiyle Türkiye'nin her tarafına yayılıp, oralarda maç yapılmasını istediğini ifade eden Hacıoğlu, "Biz de bu çerçevede organizasyonlarımızı Türkiye'nin değişik bölgelerinde yapıyoruz. Mesela bundan sonra oynanacak U15, U17, U18 ve U19 Maçları Türkiye'nin değişik yerlerinde Adana'dan Mersin'e, Trabzon'a kadar pek farklı yerlerde oynanacak. Amacımız son yıllarda düşüş haline gelen Türk Futbolunu yeniden yukarı taşımak adına çalışmadır. Bizim hedeflediğimiz bu organizasyonun, amacına ulaşacağına da inanıyoruz. O yüzden maçlarımızı değişik yerlerde oynuyoruz" diye konuştu.

"AMACIMIZ MAÇ KAZANMAK DEĞİL, FUTBOLCU KAZMAK"

Hacıoğlu, futbolcuların birçok kulübün yanı sıra milli takımlarda görev aldığını vurgulayarak, "Dolayısıyla her yaş grubunun izlenmesi kadar doğal bir şey olamaz. Bence bu sayı daha da artmalı ki herkes oyuncular hakkında fikir sahibi olsun. Şimdi bizim amacımız milli takımlarda maç kazanmak değil. Biz belli doğruları olan, belli planlar çerçevesinde futbol prensiplerini uygulatmaya çalışan bir birimiz. Milli takımlar öncelikle oyuncularımızı bu şekilde yetiştirmeye çalışıyor. Tabi bunun asıl kaynağı futbol kulüpleri. Futbol kulüpleri bu eğitimi doğru verirlerse bizler burada onların kattıklarının üzerine tecrübelerimizi katarak, onları doğru bir biçimde hedefe taşıyabiliriz. Dolayısıyla ikinci maç için Danimarka takımına şöyle oynamalıyız, böyle önlem alacağız diye bir şey söz konusu olamaz. Nasıl daha iyi oynarız, topa daha çok nasıl sahip oluruz, nasıl kendi oyunumuzu uygularız, nasıl ofansif ve defansif daha doğru işler yapabiliriz biz bunun peşindeyiz" şeklinde konuştu.

DANİMARKA CEPHESİ

Güneşli bir havada yaklaşık 2 bine yakın seyircinin izlediği karşılaşmanın örnek bir tablo oluşturduğunu ifade eden Danimarka Teknik Direktörü Henrik Clausen, şunları söyledi:

"İlk 10-15 dakika Türkiye bize göre daha iyiydi. Ama Türkiye maça biraz sert ve agresif başladı. İlk 10-15 dakikadan sonra ise biz de oyunun kontrolünü sağladık. Denk bir maç çıkarttığımızı düşünüyorum. Hatta kısmen daha iyiydik. Yani karşılaşmanın geneline baktığımız zaman 1-1 veya belki bulabileceğimiz bir golden sonra 2-2 bence maçın skoru olmalıydı. Nazilli'yi çok fazla gezip görme imkanım olmadığı için çok fazla fikrim yok ama çok güzel bir stada sahip. Genç milli maçlarda bu kadar kalabalık bir seyirci kitlesi bulmak çok güzel. Ayrıca çok güzel biz zemine sahipti. Güzel bir maç olduğunu düşünüyorum. Türkiye de tahmin ediyorum ki, bizimle aynı şeyi yapacak. Biz de çeşitli önlemler alacağız. İlk 11'de başlatmadığımız birkaç oyuncumuz vardı. Cuma günü onlarla beraber başlayacağız. Bu maçı tekrar izleyeceğiz ve ona göre çeşitli tedbirlerimizi alacağız."

Türkiye ve Danimarka takımları, Cuma günü oynanacak ikinci maç için kamp yaptıkları Denizli'ye geçti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Türkiye - Danimarka Maçının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement