Uefa, Şampiyonlar Ligi Formatını Açıkladı! 2. Olan Türk Takımı... - Son Dakika
Spor

Uefa, Şampiyonlar Ligi Formatını Açıkladı! 2. Olan Türk Takımı...

Uefa, Şampiyonlar Ligi Formatını Açıkladı! 2. Olan Türk Takımı...

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi düzenlemeleri lig şampiyonumuzu etkilemezken, lig ikincimize çok zorlu bir fikstür sunuyor.

27.02.2018 15:15

Celal Umut Eren/ Skorer Dış Haberler
UEFA'nın Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ne getirdiği yeni düzenlemelerin ardından ortaya ilginç bir durum çıktı.
Şu an itibariyle UEFA'da 10. Sırada olan Türkiye, 2018-2021 yıllarını kapsayan bu uygulamaya göre, 2018-19 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne bir takımını doğrudan gönderecek.
Süper Lig'de bu sezon şampiyon olacak takım, direkt gruplara adını yazdıracak. Ancak ligi 2. Biterecek takımın yolu oldukça zorlu olacak.
UEFA'nın yayınladığı yeni sıralamaya göre lig ikincisi 3. Ön eleme turundan başlamak zorunda kalacak. Bu sezon ikinci olacak takımımız, önce 3. Ön eleme, daha sonra 2. Ön eleme en sonunda play off oynayıp, Şampiyonlar Ligi gruplarına gitmeye çalışacak.
İşin diğer tarafı ise lig ikincimizin karşılaşacağı zorlu rakipler. 3. Ön eleme aşamasında seri başı olacak lig ikincimiz, daha sonra ikinci ön eleme turunda ise Fransa Ligue 1'in üçüncüsü (şu anda Marsilya), Rusya Lig 3.'sü (Şu anda Spartak Moskova), Hollanda ve Yunanistan'ın şampiyonları, Portekiz, Ukrayna, Çekya, İsviçre, Belçika, Romanya, Hırvatistan ve Avusturya lig ikincileri olacak. Çekya ve İsviçre şampiyonları ise play-off turlarında yer alacak.
Kısacası, lig şampiyonumuz direkt gruplara giderken, lig ikincimiz tam 3 farklı eleme turu oynamak zorunda kalacak.
Tek avantaj olarak, İngiltere, Almanya, İspanya ve İtalya'dan rakip gelmeyecek olması.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Uefa, Şampiyonlar Ligi Formatını Açıkladı! 2. Olan Türk Takımı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement