Voleybol - Son Dakika
Spor

Voleybol

14.Balkan Voleybol Birliği (BVA) Genel Kurulu, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yapıldı.

19.01.2013 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

14. Balkan Voleybol Birliği (BVA) Genel Kurulu, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yapıldı.

Organizatör ülke Makedonya Olimpiyat Komite Başkanı Vasil Tupurkovski, CEV Başkanvekili Aleksandar Boricic, CEV Asbaşkanı Jan Hronek, BVA Genel Sekreteri ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil ile 10 üye federasyon temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda, TVF Dış İlişkiler Sorumlusu Nilüfer Shimonsky de yer aldı.

BVA Genel Kurul toplantısında ilk olarak 2012 yılı milli takımlar Balkan Şampiyonaları ve kulüpler bazında BVA kupa organizasyonlarıyla sonuçları değerlendirildi.

Mali krizin devam ettiği Balkan bölgesinde CEV ve FIVB'den gelen mali destek sayesinde BVA tarafından voleybolun imajının nasıl artırılabileceği tartışıldı.

Genel Kurul'da 2013 BVA organizasyonları ev sahipleri ve katılımcıları şöyle belirlendi:

Küçük Erkekler Balkan Şampiyonası (Bulgaristan): Arnavutluk, Bulgaristan, Karadağ, Moldova, Romanya, Sırbistan, Türkiye

Küçük Kızlar Balkan Şampiyonası (Romanya): Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Romanya, Sırbistan, Türkiye

Yıldız Erkekler Balkan Şampiyonası (Bosna Hersek): Bosna Hersek, Bulgaristan, Moldova, Romanya, Sırbistan, Türkiye, Yunanistan (kesin değil), Karadağ (kesin değil)

Yıldız Kızlar Balkan Şampiyonası (Türkiye): Bulgaristan, Karadağ, Moldova, Romanya, Sırbistan, Türkiye, Yunanistan, Arnavutluk (kesin değil), Makedonya

(kesin değil)

Genç Erkekler Balkan Şampiyonası (Sırbistan): Bulgaristan, Karadağ, Romanya, Sırbistan, Türkiye, Yunanistan, Arnavutluk (kesin değil), Bosna Hersek (kesin değil), Makedonya (kesin değil)

Genç Bayanlar Balkan Şampiyonası (Karadağ): Bosna Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Romanya, Sırbistan, Türkiye, Yunanistan, Arnavutluk (kesin değil), Makedonya (kesin değil)

Büyükler Balkan Plaj Voleybolu (Türkiye): Arnavutluk (bayan ve erkek), Bulgaristan (bayan ve erkek), Yunanistan (bayan ve erkek), Sırbistan (bayan ve erkek), Romanya (bayan ve erkek), Karadağ (bayan ve erkek), Moldova (bayan ve erkek), Türkiye (bayan ve erkek)

23 Yaş Altı Balkan Plaj Voleybolu (Makedonya): Makedonya (bayan ve erkek), Bosna Hersek (bayan ve erkek), Arnavutluk (bayan ve erkek), Bulgaristan (bayan ve erkek), Yunanistan (bayan ve erkek), Sırbistan (bayan ve erkek), Türkiye (bayan ve erkek), Romanya (bayan ve erkek), Karadağ(erkek), Moldova (bayan ve erkek)

20 Yaş Altı Balkan Plaj Voleybolu (Arnavutluk): Arnavutluk (bayan ve erkek), Yunanistan (bayan ve erkek), Bulgaristan (erkek), Makedonya (bayan ve erkek), Sırbistan (bayan ve erkek), Türkiye (bayan ve erkek), Romanya (bayan ve erkek), Karadağ (kesin değil).

-Gheorghe Visan'ı BVA Başkanı-

Organizasyonların tarih, şehirleri ve katılımcı ülkelerin son hali ise Nisan ayında düzenlenecek Balkan Teknik Toplantısı öncesi belli olacak. 2013 yılı Yıldız Kızlar Balkan Şampiyonası ve Büyükler Balkan Plaj Voleybolu organizasyonu, Türkiye Voleybol Federasyonu ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Genel Kurul son olarak Romanya Federasyon Başkanı Gheorghe Visan'ı BVA Başkanı, Moldova Federasyon Başkanı Arthur Romascan'ı BVA Asbaşkanı olarak atadı.

Bir sonraki Balkan Genel Kurul Toplantısı'nın 14 Aralık 2013 tarihinde Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılması kararlaştırıldı.

Muhabir: Buğra Ersavaş

Yayıncı: Hüseyin Doğru - ANKARA

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement