Yalçın Ayhan 2 Yıllığına Orduspor'da - Son Dakika
Spor

Yalçın Ayhan 2 Yıllığına Orduspor'da

Yalçın Ayhan 2 Yıllığına Orduspor\'da

Orduspor geçtiğimiz sezon Süper Ligde Gaziantepspor forması giyen tecrübeli defans oyuncusu Yalçın Ayhan ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

20.07.2011 09:01

Son 10 günde 4 yeni transfere imza atan Orduspor, yerli futbolcu transferinde ise son olarak Gaziantepspor forması giyen 29 yaşında ki tecrübeli defans oyuncusu Yalçın Ayhan'ı renklerine kattı.

Orduspor yönetimi iki haftadır görüşme halinde oldukları tecrübeli isimle her konuda anlaşma sağlarken, Yalçın Ayhan'ın kendisini 2 yıllığına Mor-Beyaz'lı renklere bağlayan imzayı attığı öğrenildi. 1.93 boyu ve güçlü fiziği ile dikkat çeken Yalçın Ayhan, Beşiktaş'ın altyapısından İstanbulspor'a geçtikten sonra Dardanelspor, Galatasaray, K.Erciyesspor, Manisaspor ve Antalyaspor formaları giymişti. Son olarak geçtiğimiz sezon Gaziantepspor'da takım kaptanı olarak görev alan ve son 3 sezonda Süper Ligde Antalyaspor forması ile 57, Gaziantepspor forması ile 28 olmak üzere 85 karşılaşmada forma giyen Yalçın Ayhan, son 2 sezonda iki farklı takımda Türkiye Kupası yarı finalinde mücadele etme başarısı gösterdi.

İstanbulspor'da Yıldızı Parladı

1 Mayıs 1982 İstanbul doğumlu olan Yalçın Ayhan, 1.95 boyunda ve görev aldığı takımlarda defans mevkiinde oynuyor. 6 Ekim 1998'de Beşiktaş altyapısına transfer olarak gelecekte ki başarılı futbol yaşantısının ilk adımını atan futbolcu, 22 Kasım 1999 Beşiktaş altyapısından İstanbulspor altyapısına transfer oldu. 2000-2001 sezonunda İstanbulspor Paf takımında 19 karşılaşmada görev aldı. 2001-2002 sezonunun ilk yarısında Paf liginde 13 karşılaşmada görev aldıktan sonra, 12 Aralık 2001 tarihinde ilk önce İstanbulspor forması ile Türkiye Kupası maçında ardından da 22 Aralık 2001'de Süper Lig karşılaşmasında forma şansı buldu. Bu başarılı performansının ardından İstanbulspor yönetimi 31 Ocak 2002 tarihinde Yalçın Ayhan ile 3.5 yıllık sözleşme imzalarken, futbolcu böylelikle profesyonel futbol hayatına da ilk adımı atmış oldu. O sezon 15 Paf Ligi, 8 Süper Lig ve bir de Türkiye Kupası mücadelesinde İstanbulspor forması giyen Yalçın Ayhan, 2002-2003 sezonunda Süper Ligde mücadele etme şansı bulamadı. 2002-2003 sezonunun ilk yarısında İstanbulspor forması ile Paf Liginde mücadele eden futbolcu, ligin 2.yarısında ise Ç.Dardanelspor'a kiralanmış ve T. Telekom Lig A'da mücadele etmişti.

Galatasaray ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı

2003-2004 sezonunda İstanbulspor'a geri dönen futbolcu artık takımda da yavaş yavaş kendine yer bulmaya başladı ve o sezon 17 Süper Lig karşılaşmasında forma giydi. Sezon sonunda bir yıl daha sözleşmesi bulunan futbolcu ile masaya oturan İstanbulspor yönetimi Yalçın Ayhan'ın sözleşmesini bir yıl daha uzatırken, futbolcu 2004-2005 sezonunda takımın değişmez ismi oldu ve 32 Süper Lig maçında forma giydi. Bu başarısının ardından büyük takımlarında dikkatini çeken Ayhan, 1 Ağustos 2005 tarihinde Galatasaray ile 3 yıllık sözleşme imzaladı ve sezon başında A2 Milli Takımın Almanya ile yaptığı maçta da görev aldı.

Konya Maçında ki Sakatlık Futbol Hayatına Darbe Vurdu

Galatasaray'a büyük ümitlerle transfer olan Yalçın Ayhan, 22 Ocak 2006 tarihinde oynanan Konyaspor - Galatasaray lig karşılaşmasının 19.dakikasında talihsiz bir şekilde dizinden sakatlanmış ve yapılan kontrollerde sol diz ön çapraz bağlarının koptuğu anlaşılmıştı. Bu sakatlık genç futbolcunun futbol hayatına büyük darbe vururken, Yalçın Ayhan geçirdiği ameliyat sonunda sezonu kapatmak zorunda kalmıştı.

2005-2006 sezonunda sakatlığı nedeniyle Galatasaray'da sadece 4 Lig ve bir Türkiye Kupası maçında görev alabilen Yalçın Ayhan, sezon sonunda Galatasaray ile sözleşmesini karşılıklı olarak feshetmek zorunda kaldı ve 2006 yılında K.Erciyesspor'a transfer oldu. K.Erciyesspor ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Ayhan, 2006-2007 sezonunun ilk yarısında Erciyes forması ile sadece 7 Süper Lig maçında görev alınca, devre arasında bu takımdan ayrılarak Sakaryaspor ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı. Sakaryaspor'da forma giyemeden ligi tamamlayan futbolcu, Sakaryaspor'un sezon sonunda lige veda etmesi ile birlikte bu defa Manisaspor'un yolunu tuttu ve bu takımla 2 yılık sözleşme imzaladı. Sakatlıklardan bir türlü kurtulamayan ve eski formunu bir türlü yakalayamayan futbolcunun bu defa ki durağı Bank Asya 1.Lig oldu ve 2007-2008 sezonunun 2.devresinde İstanbulspor'a transfer oldu. Burada da fazla forma şansı bulamayan Yalçın Ayhan 2008 yılında bu defa Süper Lige yükselen Antalyaspor'un yolunu tuttu.

Antalyaspor'da Yeniden Doğdu

2008 yılında MP Antalyaspor ile 1 yıllık sözleşme imzalayan Yalçın Ayhan, yeniden Süper Lig forması giydiği Antalyaspor'da tabir-i caizse yeniden doğdu. 2008-2009 sezonunda Antalyaspor forması ile 28'i Süper Lig ve 7'si Türkiye Kupası olmak üzere 35 karşılaşmada forma giyen Yalçın Ayhan, Antalyaspor forması ile Türkiye Kupasında Çeyrek Finalde de mücadele etme başarısı gösterdi. Bu başarılı performansının ardından Antalyaspor yönetimi tarafından sözleşmesi 1 yıl daha uzatılan Ayhan, 2009-2010 sezonunda da takımın değişmez ismi oldu. Antalyaspor'a gelen kadar yaşadığı sakatlıklar yüzünden bir türlü gittiği takımlarda istenileni veremiyen futbolcu bu sezonda ise 29'u Süper Lig 7'si Türkiye Kupası olmak üzere 36 karşılaşmada forma giyme başarısı gösterdi. Bir önce ki sezon Antalyaspor forması ile Türkiye Kupasında Çeyrek Final oynayan Yalçın Ayhan, 2009-2010 sezonunda ise Yarı Finalde mücadele etti.

Gaziantepspor'un Takım Kaptanı Oldu

Başarılı iki sezonun ardından Antalyaspor ile sözleşmesi sona eren Yalçın Ayhan Antalyaspor ile yollarını ayırarak, 10 Haziran 2010 tarihinde Gaziantepspor ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Antalyaspor'da ki başarılı performansını Gaziantepspor'da takım kaptanı olarak sürdüren Yalçın Ayhan, 2010-2011 sezonunda Gaziantepspor ile 28'i Lig ve 6'sı Türkiye Kupası olmak üzere 34 karşılaşmada forma giydi. Bir önce ki sezon Antalyaspor'da Türkiye Kupası finalinde mücadele eden Ayhan, bu sezon da ise aynı başarıyı Gaziantepspor forması ile göstermeyi başardı. Gaziantepspor ile başarılı bir sezon geçiren ve bu sezonu 2'de kafa golü ile süsleyen futbolcu sezon sonunda Gaziantepspor ile yolları ayırarak Orduspor ile 2 yıllık profesyonel sözleşme imzaladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor Yalçın Ayhan 2 Yıllığına Orduspor'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement