Samsung'tan Apple'a Özel Hizmet - Son Dakika
Teknoloji

Samsung'tan Apple'a Özel Hizmet

Samsung\'tan Apple\'a Özel Hizmet

İki şirket arasında neler oldu?

18.04.2015 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Mart ayı sonunda Samsung Display'in Apple'ın ürün geliştirmesine ve yönetimine odaklı özel bir ekip oluşturma amacında olduğunu sizlere bildirmiştim. Bu gelişme sonunda gerçeğe dönüşmüş.


Bloomberg'in taptaze raporuna göre Samsung, Apple'a özel olarak mobil ekranlar üretmek amacıyla 200 mühendisten oluşan bir ekip kurdu. Bu hareket iki teknoloji devinin patent anlaşmazlıkları ve rekabette bazı yaşanan problemlere rağmen iş ilişkilerini güçlendirdiklerini gösteriyor. Ekiptekilerin panel konusunda bilgili ve yetenekli mühendisler olduğu vurgulanıyor. Analistlere göreyse Samsung Display tarafından yapılan bu yeni iş düzenlemesi ileride Apple'dan daha fazla ekran siparişi almasını sağlayabilir.


Raporun geri kalanında ise spekülasyonlar var. Apple Watch'un ekran tedariğinde Samsung devreye girebilir gibi. Şu anda saatin ekranında ana tedarikçi LG, fakat LG'nin OLED panelde karşılaştığı bir takım sorunlar var. Eski rivayetlerde ve Ming-Chi Kuo'nun yeni öngörü raporunda ekran üretimindeki problem dile getirildi.


Samsung Display 1 Nisan'la birlikte LCD ve OLED birimlerini böldü. Sözcü Kim Ho Jung, "Samsung Display iPad ve MacBook için panel tedariğini sağlıyor. Grup ürünlerin geliştirmelerine yardımcı oluyor." açıklamasını yaptı ve detayları vermekten de kaçındı. Kaynaklar Apple'ın bir kez daha Samsung'un en büyük dış müşterisi olduğunu iddia ediyor. Bloomberg'in makalesinde Apple A9 işlemcisinin Güney Kore'de Giheung tesisinde üretileceği ileri sürülüyor. Apple'ın sonraki nesil iPad'lerde OLED ekran kullanacağına dair bir rapor yayınlandı. Hatta Japon JOLED ile bu konuda anlaşma imzalanmış. Son gelişmelere bakarsak Samsung Display gelecek jenerasyon iPad'lerin ekran üretiminde tedarik zincirinde yer alacak gibi duruyor. Madalyonun diğer tarafında Quantum Dot var. Galaxy S7'de kullanılması beklenen yeni Quantum Dot yöntemini iPhone 7'de de belki görebiliriz.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Samsung'tan Apple'a Özel Hizmet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement