Baykan/Derince Köyünde Teröristlerin Katlettiği 13'ü Çocuk 22 Vatandaşımız Dualarla Anıldı - Son Dakika
Toplum

Baykan/Derince Köyünde Teröristlerin Katlettiği 13'ü Çocuk 22 Vatandaşımız Dualarla Anıldı

Baykan/Derince Köyünde Teröristlerin Katlettiği 13\'ü Çocuk 22 Vatandaşımız Dualarla Anıldı

Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Derince köyünde 21 Ekim 1993 tarihinde bebek katili bölücü terör örgütü PKK tarafından yapılan alçak saldırıda şehit olan 13'ü çocuk 22 masum sivil vatandaşımız, düzenlen törende dualarla anıldı.

21.10.2021 13:52  Güncelleme: 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Derince köyünde 21 Ekim 1993 tarihinde bebek katili bölücü terör örgütü PKK tarafından yapılan alçak saldırıda şehit olan 13'ü çocuk 22 masum sivil vatandaşımız, düzenlen törende dualarla anıldı.

Derince köyünde düzenlenen törene, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacibektaşoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, Baykan Kaymakamı ve Baykan Belediye Başkan Vekili Emin Bağlı, İl Emniyet Müdür Vekili Halil Doğanay, Ziyaret Belde Belediye Başkanı Murat Akgün, kurum amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Siirt Valiliği ve Baykan Kaymakamlığınca Derince Şehitliği'nde düzenlenen törende, Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi.

Törende gazetecilere açıklama yapan Vali Osman Hacıbektaşoğlu, 28 yıl önce 22 sivil masun vatandaşın köy okulunun önünde katledildiğini söyledi.

Terör örgütü PKK'nın hiçbir zaman amacına ulaşmadığını ve ulaşmayacağını belirten Hacıbektaşoğlu, şöyle konuştu:

"Bir tane terörist kalmayana kadar bu mücadele devam edecek. Çok yakındır bu topraklardan bu bela bir daha dönmeyecek şekilde defedilecek. Devletimiz, milletimiz, askerimiz, polisimiz, güvenlik korucularımız ve vatandaşlarımız ile bunu hep beraber başardık. Bizim şehitlerimize borcumuz var. Bu milletin evlatları, istemediği biri bizim yolumuzdan, dağlarımızdan ve patikalarımızdan geçemez. Bu millet bu belayı def etmiştir ve edecektir. Burada tam 28 yıl önce 22 masum sivil vatandaşımızı kaybettik. Bunların 13'ü çocuk, 9'u kadındı. Burada köyün okulunun önünde suçsuz günahsız ve masum insanlarımızı şehit ettiler. Bunu hiçbir zaman unutmadık, Unutmayacağız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Allah milletimizi, devletimizi ve birliğimizi daim eylesin. " dedi

Saldırıda annesi, eşi ve 6 çocuğunu kaybettiğini belirten Zeyneddin Erdem, yaşanan acının 28 yıldır taze olduğunu aktardı.

Terörü lanetleyen Erdem, "İnsan olan böyle bir katliamı yapmaz. Saldırıda tüm ailemi kaybettim, tek başıma kaldım. Bu insanlık mı? Bu kadar çocuk katledildi. " diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Hacıbektaşoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, Baykan Kaymakamı Emin Bağlı ve beraberindekiler, şehit mezarlarını ziyaret ederek, şehit yakınlarına başsağlığı ve sabır dilediler.

Kaynak: Habermetre

Son Dakika Toplum Baykan/Derince Köyünde Teröristlerin Katlettiği 13'ü Çocuk 22 Vatandaşımız Dualarla Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement