Narkotik Eğitim Tırına Niğde'lilerden Yoğun İlgi - Son Dakika
Yaşam

Narkotik Eğitim Tırına Niğde'lilerden Yoğun İlgi

Narkotik Eğitim Tırına Niğde\'lilerden Yoğun İlgi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün uyuşturucuyla mücadele kapsamında hazırladığı hayat kurtaran Narkotik Eğitim tırı Niğde’ye geldi.

04.11.2017 15:57

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün uyuşturucuyla mücadele kapsamında hazırladığı hayat kurtaran Narkotik Eğitim tırı Niğde'ye geldi.

Hedef Olma-Hedefsiz Kalma Projesi' çerçevesinde oluşturulan Narkotik Eğitim Tırı, Niğde'ye geldi. Ömer Halisdemir Üniversitesi önüne yerleştirilen tır içerisinde özel olarak oluşturulan 40 metrekarelik modern eğitim salonuna konulan 12 dokunmatik ekranda uyuşturucu maddenin insan vücudundaki etkileri ayrıntılı bir şekilde anlatılırken, görevli narkotik uzmanı polisler tarafından uyuşturucuyla mücadele ve korunma yolları gibi konularda gençlere, ailelere ve vatandaşlara bilgi veriliyor.

Tırın içeriği hakkında bilgi veren İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü Narkotik Uzmanı Mehmet Özgür Zobar, yalanlarla ve tuzaklarla gençlerin uyuşturucuya itildiğini söyledi.

Zobar, "İstanbul öncelikli olarak planlamıştık bu tırımızı ama diğer illerden de talepler geldiği için cevapsız bırakmak olmadı. Yalova, Kırklareli, Nevşehir, Sivas gibi illerden sonra bugünde Niğde'deyiz. Tırımızın içerisinde 12 tane dokunmatik ekran var. Bu ekranlarda yaklaşık 30 taneden fazla uygulamalar var. Bu uygulamalarda hem anne ve babalara mesajlar veriyoruz. Hemde lise ve üzeri gençlere de tavsiyelerde bulunuyoruz. Anneler ve babalara uyuşturucu başlayan çocuğunun nasıl anlayacağını ve vücudunda oluşacak değişimlerin neler olacağını anlatan Zobar, "Bir mekanda uyuşturucu madde üretiliyor yada tüketiliyor ise bunun nasıl fark edileceğinden bahsediyoruz. Sadece uyuşturucu satıcıları ile mücadele ederek bunu önleyemeyeceğimizin farkındayız. Talepte olan gençler özellikle bilinçlendirilirse bu yalanlara bu tuzaklara düşmeyeceklerini umuyoruz. Uyuşturucu maddeye iten çok yalan var. Her kişiye ayrı ayrı yalanlar söyleyerek uyuşturucuya itiliyor.2 Gün boyunca Niğde'deyiz. Buradan da Aksaraya'a geçeceğiz.' diye konuştu.

Niğde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Arif Pehlivan ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla şube Müdürlüğünün uyuşturucu maddenin zararları, kullanıcılara vermiş olduğu etkiler konulu hazırlamış olduğu bir proje var. Bu proje kapsamında bir eğitim tırı hazırlandı. Uyuşturucunun vücuda verdiği zararları anlatan görseller hazırlandı".

Narkotik Eğitim Tırına gelerek incelemelerde bulunan Niğde İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, tırın içeriği hakkında bilgi aldı.

İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğluna Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, Asayiş Şube Müdürü Hakan Kaplan, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Arif Pehlivan eşlik etti. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Narkotik Eğitim Tırına Niğde'lilerden Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement