Irak'ta yaşayan Barzani ailesinin kızı Nazdar Barzani, İzol Aşireti'nden Cihan İzol'un oğlu Kahraman Zülfikar İzol ile Şanlıurfa'da gerçekleştirilen düğün töreniyle hayatını birleştirdi. Kentte düzenlenen düğün, geniş katılımla dikkat çekti.

Türkiye'nin farklı illerinden binlerce davetlinin katıldığı düğün, kalabalık katılımı ve organizasyonuyla öne çıktı. Davetliler, tören boyunca genç çifti yalnız bırakmadı.

Düğünde sanatçı İzzet Yıldızhan ile sıra gecesi ekibi sahne aldı. Davetliler, damat ve gelinin etrafında toplanarak deste deste para saçtı. Görevliler saçılan paraları toplayarak sandıklara koydu. Davetliler, para saçmak için adeta birbirleriyle yarışırken, geline kilolarca altın takıldı. Cumhuriyet altınları, altın kemer, gerdanlıklar, elmas yüzük ve altın taçla halaya kalkan gelin, takıların ağırlığı nedeniyle bir süre sonra oturmak zorunda kaldı.

Takı töreninin ardından düğün, müzik eşliğinde devam etti. Davetliler, gecenin ilerleyen saatlerine kadar halay çekerek eğlendi. Düğün, renkli görüntülere sahne oldu.

4 dönem Şanlıurfa Milletvekilliği yapan İzol Aşireti lideri Zülfikar İzol, düğüne katılanlara teşekkür ederek, Türkiye ve Irak arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirmek adına bu evliliğin bir köprü görevi gördüğünü söyledi. İzol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrıları doğrultusunda iki aşiretin de barış ve kardeşlik sürecinin yanında olacağını ifade etti.
İzol Aşireti'nin önde gelen isimlerinden iş insanı damadın babası Cihan İzol ise yeni süreçte Türkiye ve Irak için fedakarlık yapmaya devam edeceklerini belirtti. Gelinin ağabeyi Mansur Barzani de iki ülke arasındaki kardeşliğin bu düğünle daha da güçlendiğini söyledi. Düğün, gece geç saatlere kadar sürdü
Çiftin nikahını kıyan Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gençlerin birlikteliklerini kutladı. Bucak paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "XX., XXI., XXII. ve XXIII. Dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Sn. Zülfikar İzol'un yeğeni, Sn. Cihan İzol'un değerli oğlu Kahraman Zülfikar İzol ile Barzani Ailesinden Sn. Abdulkerim Barzani'nin kıymetli kızı Sn. Nazdar Barzani'nin nikah ahdini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık.

Bu özel gecede Milletvekilimiz Sn. Hikmet Başak, XXIV. Dönem AK Parti Milletvekili Sn. Abdulkerim Gök, önceki dönem Hilvan Belediye Başkanı Sn. Aslan Ali Bayık, iş insanı Sn. Yaşar Hamidanoğlu, dayım Sn. Ferhat Karataş ve çok kıymetli misafirlerle bir araya geldik.

Bu anlamlı birlikteliğin başta İzol ve Barzani aileleri olmak üzere tüm yakınlarına hayırlar getirmesini temenni ediyor; Kahraman Zülfikar İzol ve Nazdar Barzani'ye bir ömür boyu sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum. Allah mesut etsin, muhabbetleri daim olsun"





Son Dakika › Yaşam › Nazdar Barzani ile Kahraman Zülfikar İzol evlendi! Geline kilolarca altın takıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Yorumlar (9)