Ölen Kangal İçin Suç Duyurusu - Son Dakika
Yaşam

Ölen Kangal İçin Suç Duyurusu

Ölen Kangal İçin Suç Duyurusu

Eraydın AYTEKİN/SİVAS, (DHA) SİVAS'ın Kangal İlçesi'nde geçen hafta 12'incisi düzenlenen 'Uluslarararası Kangal Çoban Köpeği Festivali'nde yarışacak köpeklerden birinin sıcak nedeni ile telef olduğu iddiası, hayvan hakları kuruluşlarını hareket geçirdi.

15.07.2010 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eraydın AYTEKİN/SİVAS, (DHA)

SİVAS'ın Kangal İlçesi'nde geçen hafta 12'incisi düzenlenen 'Uluslarararası Kangal Çoban Köpeği Festivali'nde yarışacak köpeklerden birinin sıcak nedeni ile telef olduğu iddiası, hayvan hakları kuruluşlarını hareket geçirdi. Olayın sorumlusu olarak görülen Kangal Kaymakamı ve Belediye Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Geçen 11 Temmuz günü Kangal İlçesi'ndeki köpek üretme çiftliğinde düzenlenen etkinlikte İç Anadolu Seçkin Irk Sivas Kangal Köpeği Üretim ve Eğitim Merkezi işletmecisi Hüseyin Yıldız'ın yarışmaya götürdüğü 1.5 yaşındaki 'Şerkan' adlı köpek telef oldu. Sahibi, hayvanın 37 dereceyi bulan sıcaktan öldüğünü öne sürerken, Kangal Kaymakamı İsmail Altan Demirayak köpeğin sıcaktan değil zincire dolanıp boğularak öldüğünü söyledi.

Köpeğin sıcak nedeni ile öldüğü iddiası hayvan hakları ile ilgili kuruluşları harekete geçirdi. HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu merkez ve temsilcilikleri, Çevre ve Orman Bakanlığı ve Sivas Valiliği'ne başvuruda bulunarak, olayın sorumlusu olarak gördükleri, etkinliğe katılan Vali yardımcısı İsmail Koşum, Kangal Kaymakamı İsmail Altan Demirayak ve Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk hakkında soruşturma açılmasını talep etti.

'YARIŞMA İPTAL EDİLSİN'

HAYTAP'ın başvurusunda yarışmalara katılan köpeklerden birinin öldüğü hatırlatılarak şöyle denildi:

"Yaz sıcaklarının oldukça yüksek olduğu bu günlere biz insanlar bile dayanamazken böyle bir festival düzenleyerek, üzerlerinde koca kürkleri olan bu hayvanların bu sıcaklarda yarıştırılması ve bunlardan birinin ölmesine seyirci kalınması, bu durumu önleyecek hiçbir tedbir alınmamış olması bizleri oldukça üzmüştür. 5199 sayılı hayvanları koruma kanununa göre hayvanlara acı ve ıstırap verilmesi, onların ölümlerine sebebiyet verilmesi suçtur. Yarışma olduğu iddia edilen bu korkunç organizasyon ile de 5199 sayılı kanun ihlal edilmiştir. Bu kapsamda bu yarışmayı düzenleyen ve bir havyanın ölümüne neden olan kişilerin tümüne soruşturma açılması, bu kişilere ve yarışmaya hayvanlarını getirenlere köpek sayısı kadar idari para cezası verilmesi, bu eziyete seyirci kalan Vali yardımcısı, Kangal Kaymakamı ve belediye başkanı hakkında bu eziyeti durdurmadıkları için soruşturma açılması ve bu yarışmanın iptal edilmesini talep ediyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Ölen Kangal İçin Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement