10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası - Son Dakika
Yerel

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası nedeniyle anma mesajı yayımladı.

09.11.2014 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası nedeniyle anma mesajı yayımladı.

Yemişçi mesajında, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, vefatının 76'ncı yılında yaşamış oldukları üzüntüyü tarif etmenin imkansız olduğunu belirtti.

Vefatının ardından bütün dünyanın etrafında birleştiği yegane ortak noktanın, onun dünya üzerinde yetişmiş çok nadir bir dahi oluşu, büyük devlet adamlığı ve dünya milletlerine örnek olabilecek çalışmaları olduğunu kaydeden Yemişçi, şunları ifade etti:

"Büyük öndere, emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne her zamanki gibi gönülden sahip çıkarak, sana layık bir millet olmaya devam edeceğiz diyoruz. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal'i ve tüm silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi tekrar şükranla ve rahmetle anıyorum."

-Belediye  Başkanı Baysan

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise mesajında Kurtuluş Savaşı'nda kazandığı zaferlerle ulusa bağımsızlığa kavuşturan, Türk halkının millet bilincinin oluşmasına öncülük eden, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak sayısız devrimi gerçekleştiren Mustafa Kemal Atatürk'ün, dünya tarihinde hak ettiği yeri aldığını belirtti.

Yıkılan Osmanlı Devleti'nin küllerinden modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının yolunu açan Atatürk'ün, 20. yüzyılın en büyük değişim projesinin mimarı olduğuna yer veren Baysan, şunları kaydetti:

"Onun bizlere emanet ettiği bu vatan ve Cumhuriyetin temel yapı taşları olan ilke ve devrimlerini yaşatmak ve daha ileriye taşımak bize düşen en büyük görevdir. 76 yıl önce aramızdan ayrılan Atatürk, ilkeleri, devrimleri ve eserleriyle sonsuza dek yaşayacaktır. Bu önemli ve anlamlı günde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla, şükranla ve özlemle anıyorum." - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement