100 İş Yerinden 47'si Eleman Temininde Güçlük Çekiyor - Son Dakika
Yerel

100 İş Yerinden 47'si Eleman Temininde Güçlük Çekiyor

100 İş Yerinden 47\'si Eleman Temininde Güçlük Çekiyor

Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, "Aydın'da istihdamı arttırmak, işsizlik sorununu kökünden çözmek ve sanayicimizin aradığı mesleğinde yetişmiş elemanların sayısını arttırmaktır" dedi.

07.10.2013 14:27

Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, "Aydın'da istihdamı arttırmak, işsizlik sorununu kökünden çözmek ve sanayicimizin aradığı mesleğinde yetişmiş elemanların sayısını arttırmaktır" dedi.

Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce Aydın Arkeoloji Müzesi açık alanında düzenlenen Aydın İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'na Vali Vekili Hayrettin Çiftçi, Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, AK Parti Aydın Milletvekilleri Ali Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş, Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban, Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, kurum amirleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları ile parti temsilcileri, firma yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aydın İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nda konuşmacı olarak kürsüye gelen Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, temel gayelerinin Aydın'da istihdamı arttırmak ve işverenlerin nitelikli insan gücünü karşılamak olduğunu belirtti.

Alanında uzman ve başarılı olmuş kişilerin bilgilerini, tecrübe ve birikimlerini aktarmalarını sağlayarak iş arayanlara ve gençlerin kariyer gelişimine katkı sağlamak ve kariyer hedeflerine yön vermeyi amaçladıklarını vurgulayan Terzi, "Aydın'da istihdamın korunmasına, artırılmasına, geliştirilmesine ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak için İŞKUR hizmetleriyle ilgili kamuoyunu bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak, işverenlerimiz ile iş arayanları bir araya getirmek, firmaların nitelikli işgücü ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir ortam oluşturmak amacıyla 41 firmayla böyle bir fuarı gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

Araştırma sonuçlarına göre Aydın'da her 100 iş yerinden 29'unda açık iş olduğunu söyleyen Terzi 2013 yılı içerisinde her 100 iş yerinden 47'sinde eleman temininde güçlük çekildiğini dile getirdi.

"İŞKUR İSTİHDAM KONUSUNDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATTI"

Geçtiğimiz yıllarda hayata sokulan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) maalesef toplumda yeterli karşılığını görmediğini işaret eden Ak Parti Aydın miletvekili Ali Gültekin Kılınç, açılan birçok kurs noktasında yeterli müracaatın olmadığını dikkat çekti. Bu ülkede istihdam sağlayan sanayicilere teşekkür eden Kılınç, İŞKUR'un ülke genelinde birçok konuda projeler üreterek istihdam konusunda önemli adımlar attığını hatırlattı.

"İŞSİZLİK İŞSİZ AÇISINDAN DA ACI BİR TABLODUR"

Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de en önemli sorunlardan bir tanesinin istihdam olduğunu vurgulayan Vali Vekili Hayrettin Çiftçi, "Geçtiğimiz yılarda Avrupa'da ciddi anlamda maddi krizler ve işsizlikler meydana geldi. O yüzden devletleri yönetenler, bilim adamları, yatırımcı ve sanayicileren çok bu alan üzerine kafa yorarlar. Çünkü işsizlik sadece istatiksel rakamlarla ifade edilecek bir mesele değildir. Çok daha derin anlamlar ifade eder. İşsizlik herşeyden önce devlet açısından sorunken işsiz açısından da acı bir tablodur. O yüzden devletler mutsuz insanlar tablosunu azaltmak için istihdama ve yeni yatırımlara çok ciddi teşvikler vererek kafa yorarlar. Ülkemizde işsizlik konusunda son yıllarda azalma olmasının nedenlerinden bir tanesi de yerinde yapılan yatırımlardır" ifadelerini kullandı.

Aydın İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı 41 adet firmaya teşekkür plaketi takdimi ve açılış kurdelesi kesimiyle son buldu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 100 İş Yerinden 47'si Eleman Temininde Güçlük Çekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement