12 Dev Adam"In Avrupa Şampiyonası Hazırlıkları - Son Dakika
Yerel

12 Dev Adam"In Avrupa Şampiyonası Hazırlıkları

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Takım, hazırlıklarını Çeşme'de gerçekleştirdiği kampla sürdürüyor.

23.07.2015 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Takım, hazırlıklarını Çeşme'de gerçekleştirdiği kampla sürdürüyor.

Ay-yıldızlı ekip, Çeşme Spor Salonu'nda başantrenör Ergin Ataman yönetiminde gerçekleştirilen ve yaklaşık iki saat süren antrenmanda, kuvvet arttırıcı programın ardından taktik çalışmalar yaptı.

Sporcular, antrenman sonunda basketbolseverlerle hatıra fotoğrafı çektirip, hayranlarına imza dağıttı. Milliler hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla sürdürecek.

A Milli Basketbol Takım Menajeri Haluk Yıldırım, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun internet sitesinde yer alan açıklamasında, tatil havasından kurtularak oyuncuları milli maçlara hazırladıkları bu kampta, arkadaşlık ve takım olgusunu oluşturmaya gayret ettiklerini belirtti.

Çeşme kampından sonra 27 Temmuz Pazartesi gününden itibaren çalışmalara İtalya'nın Bormio kentinde devam edeceklerini kaydeden Yıldırım, burada Tunus ile iki hazırlık maçı yapacaklarını bildirdi.

Hafif sakatlıkları bulunan Sinan Güler ve Kenan Sipahi'nin yavaş yavaş toparlandığını aktaran Yıldırım, eksik oyuncuların gelecek haftadan itibaren takıma dahil olacağına inandığını ifade etti.

Berlin avantajı

Şampiyonada grup maçlarını Berlin'de oynayacakları için memnun olduklarını dile getiren Yıldırım, "Sanki ülkemizin herhangi bir şehrinde oynuyormuşuz gibi bir hava yaşayacağız" dedi.

Zorlu bir grupta yer aldıklarını dile getiren Yıldırım, "Avrupa'nın 'ölüm grubu' diye tanımladığı rakiplerle karşılaşacağız. Ama biz maç maç düşünerek ilerleyeceğiz. Geçen sene A Milli Takımımız 2014 FIBA Dünya Kupası'nda turnuva takımı olduğunu gösterdi. Her maç, üzerine bir şeyler koyarak devam etti. Turnuvaya nasıl başladığınız değil, turnuvayı nasıl tamamladığınız önemli. Bu nedenle biz zorlu gruptan çıkıp, sıralamada ilk 6'da yer alarak olimpiyat vizesi almak istiyoruz" şeklinde görüş belirtti.

Bormio kampının ardından İstanbul'da Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek hazırlık turnuvasında Bosna Hersek, Tunus ve Yunanistan ile karşılaşacaklarını kaydeden Yıldırım, hazırlık maçlarının tamamlanmasından sonra şampiyona kadrosunun belirleneceğini aktardı.

Sporculuk yaşamına özlem duyduğunu anlatan Yıldırım, "Özlememek mümkün değil ama artık farklı bir hayatımız var ve biz şimdi oyuncu arkadaşlarımıza en iyi şekilde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Milli takımımızı en iyi şekilde temsil etmek ve yeni bir başarı hikayesi yazmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 12 Dev Adam'In Avrupa Şampiyonası Hazırlıkları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement