16. Türk Dünyası Günlerine Ferhat Göçer Damga Vuracak - Son Dakika
Yerel

16. Türk Dünyası Günlerine Ferhat Göçer Damga Vuracak

16. Türk Dünyası Günlerine Ferhat Göçer Damga Vuracak

Atatürk'ün Kastamonu'ya Gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 87.yıldönümü kutlama programı çerçevesinde, her yıl kutlanan Türk Dünyası Günleri'nin 16'ncısı bu yıl renkli görüntülere sahne olacak.

17.08.2012 16:11

Atatürk'ün Kastamonu'ya Gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 87. yıldönümü kutlama programı çerçevesinde, her yıl kutlanan Türk Dünyası Günleri'nin 16'ncısı bu yıl renkli görüntülere sahne olacak.

Kastamonu Belediyesi tarafından bu yıl 16'ncısı düzenlenecek olan Türk Dünyası Günleri'nin programının belli olmasının ardından yoğun bir şekilde sürdürülen hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. Her yıl aynı tarihlerde, 23-25 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen Türk Dünyası Günleri, bu yıl yine 23 Ağustos günü halk konseriyle başlayacak. Belediye Hizmet Binasının önünde düzenlenecek olan halk konserinde bu yılın yıldız ismi Ferhat Göçer olacak. 16. Türk Dünyası Günleri'nin ikinci gününde, saat 15.00'de belediye hizmet binası önünde açılış töreni gerçekleştirilecek. Açılış konuşmalarının ardından belediye meydanında Hoca Ahmet Yesevi Vakfı tarafından düzenlenen Türk Dünyası Kitap Sergisi'nin açılışı yapılacak. Ardından saat 16.00'da Türk Dünyası Resim Sergisi gezilecek. Belediye hizmet binasında gerçekleştirilecek sergide, Avrasya Kültür ve Sanat Birliği Başkanı Özcan Tekin, Azerbaycan'dan Rasim Karaca, Bulgaristan'dan Aynur Açıkgöz ve Kamber Kamber, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden Aygün Selvitopu ve Türkiye'den ise Kürşad Yılmaz'ın resimleri sergilenecek. Ardından "Balkan Savaşları'nın 100. Yılı" konulu panel düzenlenecek. Belediye hizmet binası ikinci katında gerçekleştirilecek panele, Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Başkanı Erdoğan Aslıyüce, Üsküp Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yusuf Hamzaoğlu, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Murat Hatipoğlu, İzmir 9 Eylül Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Bilgin Çelik ve Rumeli Balkan Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Av. Özcan Pehlivanoğlu konuşmacı olarak katılacak. 16. Türk Dünyası Günleri'nin üçüncü yani son gününde ise, sabah saat 10.00'da il dışından gelen misafirler için kültür gezisi yapılacak. Saat 21.00'de ise yine belediye meydanında "Yetenek Sizsiniz" yarışmasında final oynayan Kuzeyin Uşakları, Kumovgrad Türk Halk Oyunları Ekibi, Slivryache-Bulgaristan Halk Oyunları Ekibi, İnebolu Heyamola Ekibi ve Sepetçioğlu Halk Oyunları Ekibi sahne alacak. Bu etkinliklerle birlikte 16. Türk Dünyası Günleri sona erecek.

Ayrıca ilk defa bu yıl Türk Dünyası Günleri'nin sanatçı, sahne, ses ve ışık sistemleri hizmetleri için ihaleye gidildi. Türkiye genelinden 8 firmanın iştirak ettiği ihaleyi en düşük teklifte bulunan Ankara Yıldızlar Organizasyon kazandı. Türk Dünyası Günleri'nde il dışından programa katılmak üzere yaklaşık olarak 150 kişilik bir ekibin gelmesi bekleniyor. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 16. Türk Dünyası Günlerine Ferhat Göçer Damga Vuracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement