CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Düzgün, mesajında, Türk ulusunun çağdaş yaşam seçimiyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletinde laik, demokratik, bağımsız, özgür yaşama isteğinin, Çanakkale'de hayata geçirildiğini ifade etti.
Atatürk'e inanmanın ve güvenmenin, Türk ulusu için en büyük ödülünün bağımsız yurt toprakları üzerinde yaşamak olduğunu ifade eden Düzgün, şunları kaydetti:
"Bugün bağımsız, onurlu ve başı dik bir ulus olarak özgürce yaşıyor ve çağdaşlaşma yolunda ilerliyorsak, bunu şehitlerimize ve ülkesi için her şeyini ortaya koyan insanlarımıza borçluyuz. Şehitlerimizin kahramanlıkları Atatürk ilke ve devrimlerine yönelik her türlü tehdide karşı verilecek mücadele için bize ilham kaynağı olmalıdır. Birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimiz her zaman gönlümüzde yaşayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatarak, bölünmez bütünlüğümüzü korumak, ulusal değerlerimize sahip çıkmak, ülkemize, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere kararlılıkla karşı koymaktır. Acı ve gururun bir arada yaşandığı Şehitler Gününde, Yüce Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, ülkesi ve ulusu için canını veren tüm şehitlerimizi saygı ve sevgiyle anıyorum."
- TOKAT
Son Dakika › Yerel › 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.