24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Yerel

24 Kasım Öğretmenler Günü

"Öğretmenler, bu ülkenin yol göstericileri ve aydınlık geleceğin sigortalarıdır" dedi.

23.11.2012 16:09

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal,

"Öğretmenler, bu ülkenin yol göstericileri ve aydınlık geleceğin sigortalarıdır" dedi.

Topal, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini öğretmenlerin şekillendirdiğini ifade etti.

"Akıl ve bilimin ışığında, üretkenliğin yegane yol göstericileri olan öğretmenlerimizin ve eğitim emekçilerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlarım" diyen Topal, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Öğretmenler, bu ülkenin yol göstericileri ve aydınlık geleceğin sigortalarıdır. Ancak 84 yıl önce Milli Mekteplerin Başöğretmeni unvanı verilen Mustafa Kemal Atatürk'ün ön gördüğü 'Bir kitle millet olabilmek için mutlaka eğitimcilere ve öğretmenlere muhtaçtır. Onlardır ki, bir toplumu gerçek millet durumuna sokarlar' sözünün çok uzağında olduğunu görmekteyiz."

Topal, eğitim sisteminde yaşanan olumsuzluklar ile öğretmenlerin yaşadığı sorunların biran önce çözüme kavuşturulması gerektiğini de savundu.

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Yayıncı: Dilek Sezen - AMASYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement